Desmit inženierijas pērles, kas ikvienam ceļotājam būtu jāredz (FOTO)

Ir dažādi iemesli, lai ceļotu. Taču viens no galvenajiem iemesliem vienmēr būs - vēlme apskatīt ko jaunu, nepieredzētu, vārdos neaprakstāmu. Lūk desmit no pasaulē ievērojamākajiem cilvēces veidotajiem inženierijas objektiem - kurus aplūkojot "atvērsies mute".

Millau viadukts Francijā

Tilts kājāmgājējiem nav pieejams, bet tas ir augstākais tilts pasaulē – 343 metru augstumā.

Hūvera dambis Nevadas štatā, ASV

Noteikti ikviens būs dzirdējis par šo milzīgo dambi, kas parādās teju katrā apokaliptiskajā filmā. Iebūvēts kanjonā, katru sekundi dambis cauri izlaiž aptuveni 350 tūkstošus litrus ūdens.

Palmu salas Dubaijā, AAE

Ja runājam par utopiju, tad šīs salas ir tuvu tam. Lai labāk redzētu pasaulē slaveno zīmējumu, jāskatās no augšas – vēlams noīrēt lidmašīnu vai helikopteru

Burj Khalifa Dubaijā, AAE

Nekur tālu nav jādodas arī pēc cita pasaules brīnuma – augstākās ēkas pasaulē. Šim tornim kopā ir 160 stāvi, kas jau vien izsaka visu…

Langkavi Gaisa tilts Malaizijā

Šis ir viens no retajiem tiltiem, kas domāts tikai un vienīgi gājējiem. No pāri koku virsotnēm slejošā tilta ir neatkārtojami skati.

Kanāla tunelis, Anglija/Francija

Šis būs viegli atrodams un sasniedzams – jo caur šo kanālu dodas gan automašīnas, gan autobusi un vilcieni. Lai arī tas ir “tikai” tunelis, tas ir viens no ievērojamākajiem cilvēces inženierijas sasniegumiem. To pabeidza būvēt aptuveni 200 gadus pēc tam, kad šāda ideja parādījās pirmo reizi. Pats tunelis ir aptuveni 75-80 metrus zem ūdens līmeņa un tajā ir pat telefonsakaru torņi – tā, lai nebūtu jāpazūd savienojumam!

Lielais Hadronu paātrinātājs Ženēvā, Šveicē

2013.gadā pirmo reizi šī īpašā zinātnes ierīce tika atklāta interesentiem – tomēr apskatīt to var tikai ļoti retos gadījumos – kad tas nestrādā. Nākamās tūres ap šo objektu, kas strādā arī ar “Dieva daļiņām”, plānotas 2018.gada ziemā.

Panamas kanāls Panamā

Tunelis, kas pārsvarā piesaista kravu transportu, ik gadu sev cauri izlaiž arī pārdesmit kruīza kuģus. Vai zināji, ka ļoti daudzus kravu kuģu izmēru pielāgo tieši šim kanāla platumam?

Pontčartraina ceļš, Luīziānā, ASV

Teju 40 kilometrus garais tilts/ceļš ir viens no garākajiem šāda veida objektiem pasaulē. Turklāt, tas ir ievērojams ar to, ka aptuveni trešdaļu tā garuma nevar redzēt zemi – nedz vienā, nedz otrā pusē.

Amazon noliktavas

Amazon ir milzīga kompānija, kas apstrādā miljardiem pasūtījumu katru gadu. Līdz ar to, ir nepieciešamas milzīgas noliktavas un milzīgs darbs, lai to visu nokoordinētu. Noliktavas ir pilnas ar robotiem un nemitīgu efektivitātes līmeņu pieaugumu un tas ir vārdos neaprakstāms skats – to visu vērot no malas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16359901sec.