Iepazīsti pāris vietas, kas nebūt nav tik dārgas, kā varētu likties - ja vien ceļo gudri!

Budžeta ceļojums nebūt nenozīmē to, ka jāceļo ar rupjmaizes kukulīti un "roltoniem" somā, jāguļ, kur pagadās un jābūt neapmierinātam. Budžeta ceļojums var būt arī palikšana 3 - vai pat vairāk zvaigžņu viesnīcā, ietaupot naudu par dažādām kultūras, gastronomijas un citām aktivitātēm, izbaudot savu galamērķi tādu, kādu to ikdienā redz vietējie.

Lūk, pāris pasaules lokācijas, kas pazīstamas ar to, ka paslīd zem radara, kad tiek runāts par budžeta ceļojumiem.

Porto, Portugāle

Porto un vispār Portugāle nav pārāk dārga vieta, lai arī latviešiem tas tā neliekas. Portugālē cenas un algas ir līdzīgas Latvijas cenām un algām. Ja nebrauc uz Porto "tūristiņā", tad, noteikti, vari atrast lētas lietas un iespējas - piemēram, pusdienas maksā ap 5 eiro. Porto ir ārkārtīgi daudz ko darīt, piedzīvot un apskatīt - un arī bez maksas! Tūristi īpaši tiek aicināti uzmanību pievērst urbānajai mākslai, kas ir redzama uz daudz ēkām pilsētā. Šādas ielas ir kā "Rua das Flores" un "Rua da Restauração". Noteikti, atrodoties šeit, nomēģini slaveno Porto sendviču "francesinha" un kūciņu "pasel de nata".

Sanhuana, Puertoriko

Lai arī Sanhuana nav tā lētākā vieta pasaulē, saprotot, ka esi aizceļojis uz ASV, cenas atkal liekas gana pievilcīgākas. Te ir iespējams apvienot savu ceļojumu uz ASV un Dienvidameriku vienā - un par ne tik dārgu cenu. Te ir neatkārtojama daba un to var just pat nepametot pilsētu - tikai dodies uz botānisko dārzu (Jardín Botánico). Te atrodami vairāk nekā 30 000 dažādi augu veidi un simtiem dzīvnieku. Noteikti, apmeklē arī pilsētas zeltainās pludmales un izbaudi šo salu! Te arī atrodami ļoti lēti dzērieni bāros!

Londona

Londona ir ļoti dārga pilsēta, taču ņemot vērā to, ka no Rīgas lido tiešie Ryanair un Wizzair reisi, uz Londonu iespējams aizbraukt pat par 40-60 eiro turp-atpakaļ! Tas, savukārt, nozīmē, ka aizlidot uz divām-trim naktīm varētu būt gana labs budžeta ceļojuma variants... Galu galā - tā taču ir Londona - pasaules metropole! Atrodi tikai ne pārāk dārgus apartamentus (ar tiem Londonā ir problēma, jo pilsētā nav kur dzīvot lielā pieprasījuma dēļ, bet ja skaties, piemēram, "Airbnb" - diviem cilvēkiem vari atrast kaut ko arī par 40 eiro naktī) - un dodies! Īpaši, ja tur dzīvo kāds pazīstamais...

Londonā ir daudz muzeju (turklāt vieni no labākajiem pasaulē), kurus iespējams apmeklēt bez maksas. Tāpat Londonā ieteicams doties pa 2000 gadus vecajām romiešu pēdām - kas var tikt izsekotas par brīvu caur "pašvadītu" ekskursiju.

Pilsēta arī tika nodibināta 2000 gadus atpakaļ, kad Temzas krastā tika celti forti un apdzīvota aptuveni visa tā pati piekrastes daļa, kas šobrīd. Vecu romiešu amfiteātri iespējams apskatīt Guildhallas (Guildhall) mākslas galerijā. Tāpat daļu no sen būvētajiem nocietinājumiem redzēsi no torņa kalna (Tower Hill).

Seula

Korejas pērle - Seula ir īpaša. Kaut vai dēļ tā, ka te visi ir apsēsti ar sportu... Tikai ne sportu tādā izpratnē, kā mēs to saprotam - bet gan ar e-sportu. Katrā ieliņā ir savs e-sporta bārs, kur iespējams spēlēt spēles, kā arī vienkārši - skatīties kā to dara citi. Arī lielās sporta arēnas biežāk tiek izmantotas tieši e-sporta pasākumiem, nevis fiziskai svīšanai. Šī kultūra balstās uz to, ka ir daudz sekotāju - un tas piesaista sponsorus. Korejā arī eksistē tv kanāli, kas 24 stundas diennaktī pārraida e-sporta pasākumus. Tāpat biļete uz e-sporta maču var maksāt par 5 ASV dolārus (1-2 stundu spēles vērošana). Tomēr tā arī ir labā ziņa, jo Seula ir visai dārga pilsēta - aptuveni par 20% dārgāka nekā Berlīne.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25749111sec.