8 lieliski alternatīvi ceļojumu galamērķi 2018. gadam

Vasara ir laiks, kad plānojam ceļot - vai uzreiz vai ziemas sezonā - pat arī pēc tikai gada. Tomēr nereti liekas, ka viss tuvākais ir apceļots un jāmeklē iedvesma jauniem galamērķiem. Lūk, iepazīsti astoņus ļoti interesantus galamērķus!

Vjetnama

Daudz cilvēku ceļojumos izvēlas doties uz Taizemi, bet aizmirst par tur pat netālu esošo skaisto valsti Vjetnamu, kas ir vienlīdz eksotiska un aizraujoša. Vjetnama atrodas Āzijā pie pašas Dienvidķīnas jūras un pārsteidz ar savu kultūras un dabas bagātību. Vjetnamā iespējams izbaudīt neaizmirstamus dabas skatus – jūras krastu, kuru ieskauj baltas kaļķakmens salas, kalnaino vidi un senās alas. Vjetnamā ir sena un, var pat teikt, sarežģīta kultūra. To iespaidojošas daudzu citu valstu kultūras, piemēram Vjetnamas ziemeļos redzami tempļi, kas celti Ķīniešu kultūras iespaidā, bet dienvidos – senās Hindu kultūras iespaidā. Pilsētās Franču kolonizācijas rezultātā redzami koku ieskauti bulvāri un šīs valsts kultūrai raksturīga tipa ēkas.

Vjetnama izceļas arī ar savu interesanto un dažādo virtuvi – tā, tāpat kā kultūra, ir radusies pa drusciņai paņemot no daudzām valstīm un izveidojot ko savu. Viens no tipiskākajiem Vjetnamas ēdieniem, kas noteikti ceļojuma laikā ir jāpagaršo, ir pho.

Vispopulārākie apskates objekti, vietas: Halongas līcis, Hanoja, Ho Či Min pilsēta (Saigona), Sapa un Hoi Ana

Malta

Malta atrodas Vidusjūrā netālu no Silīcijas, Itālijā. Šī valsts ir ļoti maza – vien 316 km2 – tomēr tā sevī glabā senu un aizraujošu kultūru un tradīcijas. Maltas ainavām raksturīgi daudzi mazāki līči, kurus ieskauj klintis, izveidojot neaprakstāmas dabas ainavas. Te iespējams arī atpūsties sarkani-zeltainās pludmalēs pie pārsteidzoši dzidra ūdens. Maltā ir daudz mazu pilsētiņu, kuras viena no otras atšķiras. Tādēļ, ka salas kopējā platība ir tik maza, vienas dienas laikā ir iespējams aplūkot gandrīz tās visas. Pilsēta ar nosaukmu St. Julian's ir paredzēta tieši tūristiem – tajā ir daudz restorānu, bāru un citu izklaides vietu, bet pilsētā Marsaxlokk iespējams izbaudīt ostas pilsētas skaistumu un apmeklēt vietējo, iespaidīgo zivju tirgu. Maltā, it īpaši galvaspilsētā Valletā, iespējams ieraudzīt 16. gadsimta arhitektūras mantojuma celtnes kā arī arābu stila arhitektūru.

Vispopulārākie apskates objekti, vietas: Valleta, Azūras “logs”, Gantija un Hagar Kim

Bosnija un Hercogovina

Šī valsts atrodas netālu no cita populāra ceļojumu galamērķa – Horvātijas. Šo valsti bieži raksturo, kā vietu kur austrumu kultūras saplūst ar rietumu kultūrām. Bosnijai un Hercogovinai ir raksturīgas elpu aizraujošas kalnu ainavas un viduslaiku pils drupas. Šeit neatradīsiet pludmales kūrortus, bet tos aizstāj mutuļojošas upes un ūdenskritumi, kā arī sniegoti kalni.

Vispopulārākie apskates objekti, vietas: Sarajeva, Blagaj, Medžugorje

Butāna

Butāna atrodas Ziemeļaustrumu Āzijā tieši blakus Ķīnai. Šī valsts tiek saukta par Himalaju karaļvalsti, kas ir pilna mistērijas un maģijas, un tajā tradicionālā Budistu kultūra satiekas ar moderno globālo kultūru. Šīs valsts ainavai raksturīgi gan zaļi, gan sniegoti kalni, unikāla arhitektūra – rodas sajūta, ka atrodaties bilžu grāmatā. Lai gan Butānā ir ļoti izteikti spēcīgi saglabājušās budistu vērtības un tradīcijas, tā nebūt nav “muzejs”. Butānas iedzīvotāji ir ļoti labi izglītoti un informēti par pasaulē notiekošo un viņiem ļoti patīk izklaidēties – modernā un tradicionālā sajaukums šo valsti padara par patiesi fascinējošu vietu.

Vispopulārākie apskates objekti, vietas: Tīģera ligzda, Timphu, Paro un Puntšolinga

Portugāle

Portugāle ir vieta, kurā saskatāmas vairāku kultūru iezīmes – visvairāk ķeltu, romiešu, vestgotu, mūru un kristiešu. Te iespējams ielūkoties šo cilvēku grupu pat 20 000 gadu senā vēsturē aplūkojot gravējumus Portugālē esošajās skaistajās alās. Šeit iespējams ieraudzīt viduslaiku pilis, ciematiņus, kas izklāti ar bruģakmeni un aizraujošas, fascinējošas pilsētas, kā arī skaistas pludmales un auglīgu lauku apvidu. Portugāle izceļas ar savu lielisko un bagātīgo virtuvi – svaigi ceptu maizi, olīvām ,sieru, sarkanvīnu, grillētām zivīm, kūpinātu gaļu un citiem labumiem.

Vispopulārākie apskates objekti, vietas: Lisbona, Porto, Albufeira, Algarve un Sintra.

Indonēzija

Lielākā daļa cilvēku ir dzirdējuši par vienu no Indonēzijai piederošajām salām – Bali –, tomēr Indonēzijā ir daudz kas vairāk. Šai valstij pieder vairāk nekā 17 000 salu un no tām 8000 ir neapdzīvotas, kā arī šajās salās runā vairāk nekā 300 valodās. Kā jau var nojaust, Indonēzijā ir dažādu kultūru un tradīciju pārbagātība un tas ir attiecinām arī uz te dzīvojošajiem dzīvniekiem un augošajiem augiem. Indonēzijai raksturīga dramatiska ainava – vienā tās pusē var redzēt baltu smilšu pludmales, kamēr citā neskaitāmi daudz vulkānus. Atrodoties šajā valstī rodas sajūta, ka atrodaties īstā piedzīvojumā, kas pilns dažādības un skaistuma.

Vispopulārākie apskates objekti, vietas: Ubuda, Tanah Lota, Lomboka un Džakarta

Slovēnija

Slovēnija atrodas Centrāleiropas dienvidu daļā un to var aprakstīt kā paradīzi zemes virsū šīs valsts sniega klāto kalnu, tirkīza zilo upju un Venēcijas stila krasta līnijas dēļ. Šai valstij ir raksturīga unikāla kultūra, harmoniska arhitektūra un izsmalcināta vietējā virtuve. Slovēnija tikusi atzīta par pirmo “zaļo valsti” pasaulē – šeit ielās valda tīrība un tīrs ir arī dzeramais ūdens jebkur, kur jūs atrodaties. Vietējie iedzīvotāji Slovēnijā ir ļoti aktīvi un šajās aktivitātēs tiek aicināti piedalīties arī tūristi – vispopulārākās aktivitātes ir pastaigas, slēpošana, kalnos kāpšana un riteņbraukšana.

Šajai valstij raksturīgais ēdiens ir lielākoties 4 Slovēnijas kaimiņvalstu – Itālijas, Austrijas, Ungārijas un Horvātijas – tradicionālo virtuvju izsmalcināts sajaukums. Slovēniešiem savos ēdienōs ļoti patīk izmantot vienīgi vietēji iegūtas sastāvdaļas, kas šos ēdienus padara neatkārtojamus.

Vispopulārākie apskates objekti, vietas: Ļubļana, Bleda, Istria, Skokjanu alas

Kuba

Kuba atrodas netālu no ASV Floridas štata  un to no vienas puses apskalo Karību jūra un no otras – Atlantijas okeāns. Cilvēki bieži vien ir pazīstami ar vietas nosaukumu Havana un tā ir Kubas galvaspilsēta. Tie, kas bijuši Kubā iesaka sagaidīt nesagaidāmo, visnecilākā paskata vietās var atrast vislielākos dārgumus. Kubā esošās koloniālā tipa pilsētas, pa kuru ielām kādreiz staigājuši īsti pirāti, līdz mūsdienām īpaši nav mainījušās un tajā ir savs skaistums. Tūristi parasti izvēlas laiku pavadīt Kubas skaistajās pludmalēs, tomēr izpētot šo vietu vairāk, atklājas brīnumskaisti meži, krokodilu apdzīvoti purvi, fascinējošas pamestas kafijas plantācijas un skaisti kalnaini apvidi.

Vispopulārākie apskates objekti, vietas: Havana, Trinidāda, Vinalesa un Varadero.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49916601sec.