Spānija vēršas pret dzērājtūristiem ar jauniem likumiem

Ballīšu un naktsdzīves cienītāji nereti izvēlas doties atvaļinājumā uz Spānijai piederošajām salām Ivisu un Maljorku.

Šobrīd, kad lidsabiedrības ļauj par salīdzinoši zemām izmaksām sasniegt šos galamērķus, tūristi, kas ballējas bez mēra sajūtas un nejūt robežas apreibinošo dzērienu lietošanas apjomos, dzērājtūristi kļūst par apgrūtinājumu gan vietējiem salu iedzīvotājiem, gan varas iestādēm, viesnīcu darbiniekiem un citiem.

Baleāru salu reģionālā valdība nākusi klajā ar paziņojumi, ka turpmāk tiks aizliegtas organizētās krogu apmeklēšanas ekskursijas, bezmaksas bāri un dzērienu piedāvājumi "2 par 1 cenu" krogos visā Ivisā un Maljorkā.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, veikalos spēkā stājas alkohola tirdzniecības aizliegums no 21:30 līdz 8:00. Uzņēmumi, kas pārkāps jaunos noteikumus, tiks sodīti ar naudas sodu līdz pat 600 000,-  eiro apmērā vai tiks slēgti uz laiku līdz trim gadiem.  Tāpat aizliegta arī alkohola tirdzniecība pašapkalpošanās automātos.

"Šis ir pirmais likums Eiropā, kas ierobežo alkohola popularizēšanu un pārdošanu noteiktās tūristu zonās,  bet nākotnē šim likumam varētu būt sekotāji arī ārpus Spānijas robežām" stāsta reģiona valdības tūrisma nodaļas vadītājs Iago Negueruela (Iago Negueruela).

Pēdējos gados Ivisu un Maljorku iecienījuši gados jauni atpūtnieki no Lielbritānijas, Vācijas un Īrijas, kas izcēlušies ar skandalozu uzvedību un pārmērīgu alkohola lietošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68655086sec.