Itālija plāno pārveidot bijušo cietumu nākotnes tūrisma galamērķī

Santo Stefano ir sala Itālijas rietumu krastā, kuru Itālija grib pārveidot par iecienītu tūrisma galamērķi, par piemēru ņemot Kalifornijas Alkatrazas salu. Kas šīs salas vieno ir tas, ka tajās kādreiz ir bijis cietums. Tā kā Kalifornijā Alkatrazas salas cietums ir populārs tūrisma galamērķis, Itālija cer izveidot kaut ko līdzīgu, lai vairāk piesaistītu tūristus.

Itālijas Santo Stefano atrodas aizsargājamā jūras teritorijā starp Romu un Neapoli. Mūsdienās mazajai vulkāniskajai salai var piekļūt tikai azartiski zemūdens nirēji un tie, kas strādā ar zvejas laivām, taču savulaik tas bija cietums, kurā kā sodu tika sūtīti cilvēki - arī tie, kurus 1930. un 1940. gados fašistu valdība uzskatīja par valsts ienaidniekiem.

Cietums tika slēgts 1965. gadā, un īpašums tika pamests, taču Itālijas valdība cer, ka 86 miljonu ASV dolāru ieguldījumā, tas tiks pārveidots par dinamisku tūristu galamērķi Alkatrazas stilā.

Santo Stefano pārveidošana ietver brīvdabas muzeja izveidi, kas stāstīs par tā kādreizējo cietumu un tajā izmitinātajiem cilvēkiem, tostarp Sandro Pertīni, kurš 1978. gadā kļuva par Itālijas prezidentu, un Altiero Spinelli, kuru uzskatīja par vienu no Eiropas Savienības dibinātājiem.

Tūrisma galamērķi ir plānots atvērt 2025. gadā un tajā ceļotāji varēs baudīt skaistos saulrietus terases dārzos un iemalkot pa kādam kokteilim, lūkojoties uz Vezuva vulkānu un Iskijas salu.

Vairāk informācijas:

www.visititaly.eu


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78637695sec.