Somija no 21.jūnija atļaus nebūtiskus ceļojumus ceļotājiem no ES un Šengenas zonas valstīm

Somijas varas iestādes ir paziņojušas, ka iebraukšanai no Eiropas Savienības dalībvalstīm un Šengenas zonas valstīm tiks piemēroti atviegloti ieceļošanas ierobežojumi.

Somijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka šāds lēmums attieksies uz visiem Eiropas Savienības un Šengenas zonas valstu pilsoņiem ar nosacījumu, ka viņi ir vakcinēti pret COVID-19 ar kādu no apstiprinātajām vakcīnām vai pēdējo sešu mēnešu laikā ir saņēmuši negatīvu testa rezultātu. Tādējādi saskaņā ar jaunajām izmaiņām ceļotājiem no ES un Šengenas zonas ir atļauts iebraukt Somijā nenorādot ieceļošanas iemeslu kā “būtisks mērķis”. Pēc ministrijas teiktā, izmaiņas stāsies spēkā no 21. jūnija.

Turklāt Iekšlietu ministrijas paziņojums atklāj, ka iekšējās robežas satiksmes ierobežojumi tiks samazināti arī starp Somiju un citām Šengenas zonas valstīm.

Pamatojoties uz epidemioloģisko situāciju Polijā un Ungārijā, Somija ir nolēmusi atcelt iekšējo robežu pārbaudes abām valstīm.

Turklāt iebraukšanas ierobežojumi neattiecas uz kuģu satiksmi starp Somiju un šādām Šengenas zonas valstīm: Beļģiju, Nīderlandi, Spāniju, Itāliju, Austriju, Grieķiju, Latviju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Luksemburgu, Norvēģiju, Portugāli, Franciju, Zviedriju, Vāciju. , Slovākija, Slovēnija, Šveice, Dānija, Čehija un Igaunija.

Turpretī valdība ir nolēmusi pagarināt iekšējo robežu kontroli un ārējās robežas satiksmes ierobežojumus līdz 11. jūlijam.

Tomēr iebraukšanas ierobežojumi tiks atcelti iebraucējiem no Monako, Rumānijas un Sanmarīno.
Papildus iepriekš minētajām valstīm ierobežojumi jau ir atcelti Vatikānam, Austrālijai, Dienvidkorejai, Singapūrai, Izraēlai, Jaunzēlandei un Ruandai, jo šīs valstis ziņoja par zemiem COVID-19 infekcijas gadījumiem.

Pašreizējās COVID-19 situācijas dēļ valsts iestādes joprojām aicina visus izvairīties no nebūtiskiem ceļojumiem uz valstīm un reģioniem, kurus šī slimība ir pamatīgi skārusi.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17438698sec.