Kas jāzina, dodoties uz Franciju?

Francijā ir pienākusi vasaras sezona, un valsts gatavojas tūristu uzņemšanai. Francijā ir beigušies ierobežojumi, populārākas tūristu vietas atkal ir atvērtas. Luvra uzņem apmeklētājus, Eifeļa tornis gatavojas atsākt darbību un iekštelpās ir iespējams pavakariņot. Taču, pirms brauciet uz Franciju, ļausim iepazīties ar dažiem ieteikumiem drošākai ceļošanai:

1. ES dalībvalstu iedzīvotājiem jāuzrāda digitālais COVID-19 sertifikāts

Francija ir pieņēmusi ES digitālo COVID-19 sertifikātu, kas atvieglo brīvu pārvietošanos un atgriešanos no valsts visiem ES dalībvalstu iedzīvotājiem. Sertifikāts ir derīgs gan digitālā, gan papīra veidā un tajā ir apliecinājums, ka iedzīvotājs ir pilnībā vakcinēts (pēdējā deva ievadīta vismaz 14 dienas pirms izlidošanas), ir izslimojis COVID-19 vai ir negatīvs PCR vai antigēna tests, kas veikts 48 stundu laikā pirms ceļojuma.

Ja iedzīvotājs nāk no kādas ES valsts ar labu epidemioloģisko situāciju un kas ir klasificēta kā “zaļā” valsts, tad nav jāuzrāda digitāls COVID sertifikāts, lai dotos uz Franciju.

2. Vai uz Franciju var doties no valstīm, kas nav ES dalībvalstis?

Jā, ja ceļojat no valsts, kurā ir laba epidemioloģiskā situācija. Francija izmanto ES luksoforu sistēmu starptautiskiem viesiem, iedalot valstis sarkanā, dzintara un zaļā krāsā atkarībā no COVID-19 situācijas tur. Saskaņā ar sistēmu ASV, Kanāda, Austrālija, Jaunzēlande, Japāna, Singapūra, Dienvidkoreja, Libāna un Izraēla ir klasificētas kā zaļas.

Tas nozīmē, ka pilnībā vakcinētiem apmeklētājiem no šīm valstīm ir atļauts ceļot uz Franciju bez ierobežojumiem. Tomēr viņiem jābūt pilnībā vakcinētiem, ko apstiprinājusi Eiropas Zāļu aģentūra (EMA) ar Pfizer, Moderna, AstraZeneca vai Johnson & Johnson vakcīnām. Apmeklētājiem no zaļajām valstīm, kas nav vakcinēti, jāuzrāda negatīvs antigēna vai PCR tests, kas veikts ne vēlāk kā 72 stundas pirms izlidošanas uz Franciju.

Lielbritānija ir iekļauta dzintara sarakstā, kas nozīmē, ka Franciju var apmeklēt pilnīgi vakcinēti ceļotāji, taču pirms došanās uz valsti viņiem ir jāveic antigēna vai PCR tests, kas uzrāda negatīvu rezultātu. Neveicot testu, vakcinētiem ceļotājiem no dzintara valstīm, ierodoties Francijā, būs jāievēro septiņu dienu karantīna.

Pilnībā vakcinētiem ceļotājiem no sarkanajām valstīm, tostarp Argentīnas, Brazīlijas un Dienvidāfrikas, kur vīruss plaši izplatās, nav atļauts iebraukt Francijā nebūtisku ceļošanas iemeslu dēļ. Viņi var ceļot uz Franciju darba nolūkā, ja pirms došanās ceļojumā veic COVID-19 testu un septiņas dienas atrodas karantīnā. Ceļojot uz Franciju no sarkanajām valstīm, ceļotāji, kuri nav vakcinēti, ir jāpavada 10 dienu karantīnā.

3. Vai bērni ir jāvakcinē, lai ieceļotu Francijā?

Nē, bet bērniem no 11 līdz 18 gadu vecumam, lai dotos uz Franciju, jāuzrāda negatīvs PCR vai antigēna tests.

4. Kas ir atvērts Francijā?

Francijā vairs nav komandantstunda, un maskas ārā vairs nav nepieciešamas, taču tās būs jāvelk, veikalos, sabiedriskajā transportā, kā arī tādās vietās, kur ir daudz cilvēki.

Kafejnīcu, restorānu un bāru āra terases strādā, kā arī ir iespējams ēst iekštelpās. Pie galdiņa var sēdēt līdz 6 cilvēkiem. Tūristi var apmeklēt Luvru, koncertzāles, teātrus, muzejus. No 16.jūlija atvērsies Eifeļa tornis, kas bija slēgts no 2020.gada oktobra.

Vairāk informācijas:

www.gouvernement.fr/en/coronavirus-covid-19

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98486304sec.