Kas jāzina, šovasar dodoties uz Itāliju?

Itālija pakāpeniski atvieglo robežkontroli un ierobežojumus, kas stājās spēkā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatīšanos. Vakariņošana iekštelpās atkal ir atļauta, komandstunda ir beigusies un daudzas tūrisma vietas ir atvērtas, sākot no nesen atvērtajiem slepenajiem tuneļiem Kolizejā līdz nesenajiem atklājumiem Pompejos.

Ceļošana uz Itāliju no ES valstīm.

Itālija ir pieņēmusi ES digitālo COVID sertifikātu, kas atvieglo brīvas pārvietošanās atgriešanos visā Eiropas Savienībā. Sertifikāts ir derīgs gan digitālā, gan papīra veidā. Tajā ir apliecinājums, ka iedzīvotājs ir pilnībā vakcinēts ar vakcīnām, ko apstiprinājusi apstiprinājusi Eiropas Zāļu aģentūra (EMA):Pfizer, Moderna, AstraZeneca vai Johnson & Johnson vakcīnām (pēdējā deva ievadīta vismaz 14 dienas pirms izlidošanas), ir izslimojis COVID-19 vai ir negatīvs PCR vai antigēna tests, kas veikts 48 stundu laikā pirms ceļojuma. Visiem ieceļotājiem pirms ierašanās ir jāaizpilda pasažieru veidlapa, neatkarīgi no viņu COVID statusa vai izbraukšanas vietas.

Itālija riska zonas neklasificē saskaņā ar ES ieteikumiem, bet gan izmanto savu klasifikācijas sistēmu. Tātad, pat ja ieceļo no kādas ES valsts, kas Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra luksoforu sistēmā ir klasificēta kā zaļa, joprojām ir jāuzrāda digitāls COVID sertifikāts, lai dotos uz Itāliju.

Vai uz Itāliju var doties uz valstīm, kas nav Eiropas Savienībā?

Itālija piemēro dažādus robežu ierobežojumus ceļotājiem, kas ceļo no valstīm ārpus ES, atkarībā no COVID situācijas konkrētajā valstī. Ceļotājiem, kas nāk no valstīm, kuras Itālija klasificē kā zemas riska pakāpes, ir atļauts ceļot uz Itāliju, ja viņi var pierādīt, ka ir pilnībā vakcinēti vai nesen ir saņēmuši negatīvu COVID-19 testu vai arī ir izslimojuši Covid-19 vīrusu.

Vai bērni ir jāvakcinē, ierodoties Itālijā?

Bērni, kas jaunāki par sešiem gadiem, Itālijā ir atbrīvoti no visām vakcīnu, testēšanas vai karantīnas prasībām. Tomēr bērniem no sešu līdz 18 gadu vecumam pirms ierašanās ir jāuzrāda negatīvs COVID-19 testa rezultāts.

Kas ir atvērts Itālijā?

Visi Itālijas reģioni šobrīd ir klasificēti kā "baltās zonas" vai zema riska. Lielākā daļa ierobežojumu ir atcelti, taču sabiedriskajās zonās joprojām pastāv sociālās distancēšanās vadlīnijas, tāpat kā masku prasības pārpildītās āra vietās, sabiedriskajā transportā un iekštelpu sabiedriskajās telpās.

Itālijas restorānos, kafejnīcās, bāros un konditorejās var baudīt maltīti iekštelpās. Tiek piemērots ierobežojums, ka pie viena galdiņa var atrasties ne vairāk kā sešas peronas. Viesnīcas, spa centri un peldbaseini arī ir atvērti. Ja tiek apmeklēta pludmale, tad ir jāievēro viena metra distance.

Muzejus un kultūras apskates vietas var apmeklēt no pirmdienas līdz piektdienai, ar iepriekš nedēļas nogalē rezervētām biļetēm. Kinoteātri, teātri un koncertzāles ir atvērtas ar 50 % ietilpību.
ES digitālais Covid-19 sertifikāts būs jāuzrāda arī apmeklējot koncertus, festivālus, sporta pasākumus un kāzas.

Vairāk informācijas:

www.italia.it


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05854607sec.