Iemesli, kas liks iemīlēt Melnkalni un tās iedzīvotājus

Melnkalne ir viena no senākajām Eiropas valstīm, kas vilina ar savu brīnumaino dabu, Adrijas jūrā ienirstošajiem majestātiskajiem kalniem, bagātīgu vēstures mantojumu un viesmīlību. Tomēr tās vislielākā vērtība ir tās cilvēki, kurus satiekot, rodas nepārvarama vēlme paglabāt sevī to neatkārtojamību. Baltijas valstīs lielākais tūroperātors “Novatours” dalās ar iemesliem, kāpēc melnkalnieši ir tik īpaša un acumirklī iemīlama tauta.

Viesmīlība

Viss Balkānu reģions pārsteidz ar viesmīlību, ko izstaro ikviens tur dzīvojošais. Tomēr tieši Melnkalne, šķiet, no visām valstīm ierindojas pirmajā vietā. Patiesa, sirsnīga un nesamākslota viesmīlība šeit mijas ar dāsnumu un ir sastopama ik uz soļa, bet visdāsnāk tā jūtama, viesojoties kādā ģimenē, saimniecībā, ģimenei piederošā veikaliņā vai ēstuvē.

Līdzīgi kā ciemojoties pie vecmāmiņas, šeit nebeidz rimties ēdienu gardumi un tā vien šķiet, ka populārākais teiciens ir “vēl mazliet” - vēl mazliet kāda garduma, vēl mazliet pašu darinātas rakijas. Katrs viesis tiek sagaidīts, kā ilgi, ilgi gaidīts, un attiecīgi arī tiek godināts.

Ja redzi kādu atpūšamies, dodies palīgā!

Var šķist, ka melnklanieši ir nedaudz slinki, jo bieži redzami atpūšamies, taču tā īsti nav patiesība. Melnkalnieši ir strādīga tauta, bet no viņiem var mācīties vieglo dzīves uztveri, it īpaši attiecībā uz darbu - pirmā prioritāte ir personīgā labsajūta, viss pārējais var pagaidīt. “Mēs piedzimām noguruši, mūsu dzīve ir atpūtai”, “Atpūties dienas laikā, lai naktī vari gulēt” vai “No atpūtas neviens nav nomiris” - šadus un daudz, daudz citus teicienus par atpūtu Melnkalnē var dzīrdēt ik uz soļa.

Melnkalne ir valsts, kur ikvienam ir laiks, un visi to labprāt izmanto. Šeit īsa pēcpusdienas kafijas pauze nemanāmi var pāraugt par vakariņām vai vakarīgu alus baudīšanu. Šeit grūti dzirdēt teicienu “piedod, man nav laika”.

Svinības ir jāsvin!

Lai arī tas var šķist pašsaprotami, bet svinības Melnkalnē ir visīstenākās dzīres ar gardiem ēdieniem, dziesmām, dejām un plašu svinētāju loku. Lai vai kuri svētki tiktu svinēti - kāzas, jubilejas, kristības, izlaidums vai citi svētki - neiztrūkstošs šeit būs nacionālais dzēriens rakija, kuru vienmēr pavadīs izteiksmigi un sirsnīgi tosti.

Tomēr visīpašāk Melnkalnē tiek svinētas bēres. Lai godam atvadītos no aizgājēja, vienmēr ierodas pulks radu, paziņu, draugu, kas pēc svinīgās ceremonijas pulcējas pie bagātīgi klāta galda un vada laiku baudot dažnedažādus ēdienus un dzērienus.

Humors un joki pašam par sevi

Melnkalniešu tik ļoti iemīlētā atpūta iet roku rokā ar skaļiem smiekliem, jo melnkalnieši mīl labu humoru. Un joku tēmai nav ierobežojumu. Par it visu var jokot, smiet. Arī par sevi pašu.

To apliecina arī bijušais Melnkalnes prezidents un Dienvidslāvijas premjerministrs Momirs Bulatovičs (Momir Bulatović), kas vairākkārt, savu publisko uzstāšanos laikā pats sevi ir apsaucis par “mammītes mazo puikiņu”.

Joki par sevi pašu Melnkalnē tiek izmantoti bieži, lai tādējādi darītu gaisotni nepiespiestāku un atraisītāku.

Ģimene ir vislielākā dzīves vērtība

Ģimenes kopā būšana, tās nemainīgi atbalstošais spēks ir melnkalniešu īpaši sargāta un godāta vērtība. Šeit sirmgalvji mīt roku rokā ar jaundzimušajiem, šeit ģimenes tradīcijas caurvij paaudžu paaudzes, šeit nav iedomājami nevieni spēki bez plašās ģimenes klātbūtnes. Šeit vārds “ģimene” nav tikai vārds, bet tā ir beznosacījuma mīlestība, pieņemšana, sirsnība, atbalsts, spēks un cieņa. Un ikviens ģimenes viesis tiek uzņemts ģimenē tā, it kā būtu daļa no tās.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43152595sec.