NOVATOURS iesaka: ko vērts zināt, pošoties ceļā uz Taizemi

Sulīgu kokosriekstu palmām ieskautas žilbinoši baltas pludmales, pikantu garšu caurvīta ēdienu māksla, smaidīgi vietējie iedzīvotāji, tropiskas savvaļas dabas valdzinājums, ņirboša pilsētu dzīve un bagāts kultūras mantojums ir tikai neliela daļa no Taizemes izcilībām, kas vilina ceļotājus no visas pasaules. Tūroperators “Novatours” dalās ieteikumos, ko vērts zināt, pošoties ceļā uz šo Āzijas eksotiko valsti, kā arī stāsta par to, kas noteikti jāredz, jāizdara, jānobauda un jāpiedzīvo Taizemē.

Kultūras nianses

Taizemi mēdz dēvēt par smaidu valsti, un šis apzīmējums ir patiesi pelnīts, jo dusmīgus taizemiešus praktiski nav iespējams satikt. Šajā valstī jebkura diskusija vai nesaskaņas notiek ar smaidiem sejās. Dzīves baudīšana un laba laika pavadīšana Taizemē ir teju kā obligāta prasība, jo lielais vairums vietējo iedzīvotāju uzskata, ka viņu nākotne jau ir uzrakstīta, tāpēc nav vērts par to pārāk uztraukties.

Apģērba ziņā Taizemē nav īpaša regulējuma, tāpēc ceļotāji no Eiropas var droši tērpties sev ierastās drānās, tikai jāvievēro, ka, dodoties uz tempļiem, būs nepieciešams piesegties. Vīriešiem tad ieteicams vilkt garās bikses, bet sievietēm - kleitas, kas nosedz plecus.

Vietējais transports: no autobusiem līdz tuktukiem

Taizeme ir viena no ceļotājiem draudzīgākajām valstīm pasaulē ar attīstītu transporta infrastruktūru. Autobusu tīkls ir plašs un uzticams. To izmantojot, viegli veicami gan īsi, gan gari attālumi. Tikmēr taksometri un īrētie motorolleri ir lieliski piemēroti nelieliem attālumiem pilsētās vai starp pludmalēm. Tiesa, ar taksometru vadītājiem ir svarīgi izrunāt un vienoties par cenām pirms brauciena.

Tuktuks ir valsts simbols un viens no slavenākajiem Taizemes transporta līdzekļiem. Šie krāsainie un trokšņainie trīsriteņu transportlīdzekļi ir ne tikai lieliska alternatīva taksometriem, bet arī unikāla un jautra pieredze ceļošanai pa pilsētu. Biļešu cenas nav fiksētas, tāpēc šeit būs jāizmanto arī savas pārrunu prasmes.

Aktivitāšu daudzveidība

Taizeme ir kā brīnumaina karaļvalsts, kurā var iepazīt budistu tempļus, piedzīvot ņirbošu pilsētas dzīvi, kāpt kalnos, iet pārgājienos, baudīt dažnedažādas ūdens aktivitātes, īpaši, niršanu un piepildīt ikdienu ar krāšņu daudzveidību.

Izcilus niršanas un snorkelēšanas apstākļus dāvā Puketas sala, kas ir arī viens no populārākajiem atpūtas galamērķiem Āzijā. Lieliska caurredzamība, patīkams ūdens siltums, kas svārstās no 26 līdz 30 grādiem pēc Celsija, krāsaini koraļļi un bagātīgs klāsts dažādu zivju, jūras zirdziņu, jūras bruņurupuču, rajas un pat vaļu haizivis - to visu iespējams skatīt Puketu apskalojošajos ūdeņos.

Taizemē ir vairāk nekā simts nacionālo parku, tostarp vairāk nekā divdesmit jūras parki, kuros ir unikāli apskates objekti, lieliskas laika pavadīšanas iespējas un iespēja apskatīt Taizemes dzīvnieku sugas. Viens no ievērības cienīgākajiem ir salīdzinoši netālu no Bangkokas esošais “Khao Yai” parks, kas ir arī valsts vecākais nacionālais parks. Tā 2168 kvadrātkilometru platībā ir vērojami gan putni, gan rāpuļi un, protams, baudāma arī krāšņa daba.

Ne mazāk ievērības cienīgs ir bijušais karaļa botāniskais dārzs “Dusit Zoo”, kas kopš 1938. gada ir atvērts ikvienam, kas vēlas redzēt vairāk nekā 300 veidu zīdītāju, 200 rāpuļu un 800 putnu sugas. Parka apmeklētājiem ir iespēja atpūsties koku paēnā, peldēties dīķī vai vizināties ar laivu, vai sēžot vilciena vagoniņā, apbraukt parka teritoriju.

Kad uz mirkli gribēsies aizmukt no ūdens šalkoņas, Taizeme dāvā arī pārgājienu iespējas. Viens no visvairāk fotogrāfētajiem skatupunktiem ir rodams Karon skatu punktā, kur paveras ainava uz trim skaistākajām Puketas pludmalēm: Kata Noi, Kata Yai un Karon Beach. Skatu punktā ir iespējams nokļūt pa dažādiem maršrutiem, piemēram, apļa veida pārgājiens būs 7.4 km garš, bet ir iespēja izvēlēties arī citu.

Mierpilnākai atpūtai ieteicams aplūkot skaistākos tempļus, kas klāj visu salu, izzināt muzeju krājumus un baudīt pilsētu šarmu.

Tempļu burvība

Vismaz pāris tempļu izziņa ir neatņemam sastāvdaļa, viesojoties šajā valstī. Tempļiem ir ļoti liela nozīme taizemiešu dzīvē. Daudzi senie tempļi ir iekļauti Pasaules mantojumu sarakstā.

Viens no iespaidīgākajiem un unikālākajiem Bangkokas tempļiem ir Wat Pho. Tajā var atrast 46 metrus garu guļošu Budu, kas pārklāts ar zelta loksnēm. Sukhothai Historical Park ir ne tikai templis, bet milzīga teritorija ar vairākiem tempļiem un pilīm, kas ir sasniedzami ar kājām, velosipēdu vai vietējo transportu – tuktuku.

Mazāk nekā 100 km no Bangkokas atrodas Ajuthajas pilsēta, kas ceļotājus vilina ar vēsturisku parku ar iespaidīgām tempļu drupām. Vēl viena pilsēta tempļa maršrutā ir Suchothai, kuras vēsturiskais parks ir iekļauts Pasaules mantojuma sarakstā. Apmeklējot Taizemes ziemeļus, ir vērts apmeklēt Wat Phra That Doi Suthep, Chiang Mai templi ar vairāk nekā 300 pakāpieniem, kuru pieveikšana atalgo burvīgu dabas panorāmu.

Kontrastiem pilnā Bangkoka

Taizemes galvaspilsēta Bangkoka ir viena no dinamiskākajām pilsētām pasaulē, kas ir pilna ar kontrastiem, pikantām smaržām, tempļiem, tirgiem un debesskrāpjiem. Tā ir haotiska un trokšņaina pilsēta, kurā tradīcijas sajaucas ar mūsdienīgumu. Te vienmēr ir ko darīt jebkurā diennakts laikā.

Iespējams, "instagrammīgākā" vieta pilsētā, ir Bangkokas augstākā debesskrāpja MahaNakhon jumts ar skatu laukumu, kas aprīkots ar stikla grīdu. Lai gan kāpšana tajās prasa drosmi, pieredze ir nenovērtējama.

Bangkokā ir vērts apmeklēt arī Karalisko pili, kur atrodas slavenais Smaragda Budas templis, paciemoties t.s. ķīniešu kvartālā, izbraukt ar kuģīti pa Čao Prajas upi un izbaudīt vietējo tirdziņu dzīvi un šeit pat arī nogaršot darinājumus no vietējo zemnieku sarūpētās dārzu ražas. Viens no slavenākajiem ir lielākais Chatuchak tirgus Taizemē. Tas ir tik liels, ka, ieejot tajā, tiek izdalītas kartes, tāpēc tās izpētei būs nepieciešama vismaz puse dienas.

Pludmaļu paradīze Puketa

Taizeme var lepoties ar dabas resursu bagātību, tajā ir gan daudzveidīga augu un dzīvnieku valsts, gan unikālas un sargātas dabas teritorijas. Šeit vienuviet mijas mutuļojoša pilsētas dzīve, majestātiskas kalnu virsotnes ar zaļojoša daba. Bet tās vislielākais šarms ir pludmales, īpaši, Puketā.

Puketa savus viesus lutina ar pasakainu piekrasti, kas veido unikālu ornamentu - no balto smilšu pludmalēm līdz klinšainiem krastiem.

Puketas attīstītākajā pludmalē, Patongā, kas stiepjas 3 km garumā, ir plaša atpūtas, sporta, iepirkšanās un laika pavadīšanas iespēju izvēle. Patonga ir slavena ne tikai ar izklaidēm dienas laikā, bet arī ar tās neaizmirstamo nakts dzīvi.

No Puketas 17 km attālumā esošā Kata pludmale tiek uzskatīta par vienu no labākajām Taizemē pateicoties tīrajām, baltajām smiltīm un kokosu palmu alejām. Plašā un palmu ieskautā pludmale ir īpaši populāra ģimeņu vidū, kā arī slavena ar lieliskiem restorāniem, dzīvespriecīgo, bet ne pārlieku skaļo nakts dzīvi, un naktsmītnēm pludmales tuvumā.

Ēdiens

Vēl viens iemesls ceļot uz Taizemi ir valsts izcilā virtuve. Ciemojoties šajā valstī, ieteicams ir aizmirst ierastos Eiropas restorānus un drosmīgi mesties aizraujošā ielas ēdienu pasaulē - ar to Taizeme ir slavena.

Viens no ēdieniem, ko noteikti būtu vērts nogaršot, ir pikantā garneļu zupa "Tom Yum Goong", kas tiek gatavota no Taizemes teju jebkurā ēdienā esošām pamatsastāvdaļām: citronzāles, asajiem pipariem, kafijas laima lapām, šarlotes sīpola, svaigas laima sulas un daudz zivju mērces. Populāra ir arī vistas kokosriekstu zupa “Tom Kha Gai”, kas ir unikāla ar to, ka tajā ir daudz krēmīga kokosriekstu piena, kas rada bagātīgu un saldu garšu. Tā ir lieliski piemērota cilvēkiem ar mazāku garšvielu toleranci. “Pad Thai” - taizemiešu stilā ceptas nūdeles, ir lieliska izvēle ceļotājiem, kuri tikai sāk izzināt valsts virtuvi. Šis ir ceptu makaronu ēdiens, ko parasti gatavo ar garnelēm vai vistu, taču populāra ir arī veģetārā versija.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41747808sec.