Ideja ceļojumu maršrutam jeb kā 10 dienās redzēt skaistākās Grieķijas vietas

Vien mazāk kā divu nedēļu laikā Grieķijā var redzēt ļoti daudz, sajūtot grieķu Gvēstures, kultūras, pludmaļu, ēdiena un naktsdzīves šarmu, gluži kā daļa apburošo grieķu salu. Portāls "Lonelyplanet.com" sagatavojis 10 dienu plānojumu ceļojumam uz Grieķiju.

1. diena: Sāc ar Atēnām, grieķu civilizācijas šūpuli

Saņemies! Uzkāp kalnā augšā Atēnu centrā, lai nokļūtu leģendārajā Akropolē. Pēc tam, visbeidzot nolaižoties pie mirstīgajiem, izmanto iespēju pastaigāt pa vēsturisko Agoras apkaimi, kā arī iestiprināties vienā no Plakas apkaimes tavernām. Vari arī piestaigāt Akropoles muzejā.

2. diena: Dodies ar prāmi pa Egejas jūru no Atēnām uz Mikonas salu

Droši kāp iekšā vienā no daudzajiem prāmjiem Pirejas ostā Atēnās un dodies pusstundu garā gājienā uz Mikonas salu, vienu no Eiropas ballīšu centriem (konkurenti - Ibiza un Sentropēza). Še iespējams aizdoties gan ar ātrākiem, gan ar lēnākiem kuģīšiem. Sala tiek uzskatīta par vienu no Eiropas ballīšu centriem. Izbaudi mazās saliņas ziediem ieskautās kafejnīcas un skaistumlietu veikalus Horas  vecpilsētā, kā arī neaizmirsti iebrist debešķīgajos Egejas jūras piekrastes ūdeņos. Protams, saglabā spēkus ballītei vienā no slavenajiem Mikonas naktsklubiem līdz pat rītausmai.

3. diena: Dodies pastaigā ar senajiem grieķiem Delā

Uzveic pēcballītes nelabo dūšu pusstundu ilgā ceļā ar rīta prāmi uz Apolona dzimteni Delu! Visa sala ir viena vienīga sengrieķu svētnīca - šeit neskaitāmās sengrieķu drupas silda kvēlojošā Grieķijas saule. Tad ej ar prāmi atpakaļ uz Mikonu atveldzēties pludmalē, lai pēc tam Horā iestiprinātos jūras velšu restorānā.

4. diena: Atpūties Parā

Sēdies prāmī un dodies uz Paru - saliņu arhipelāgu, kas patiesi raksturo Grieķijas garu. Gājiens ar prāmi no Delas prasīs vienu stundu. Ziedošās tavernas ostas pilsētā Parikiā aicina pusdienās ikvienu pēc gājiena ar prāmi. Pēc tam paņem nomā auto un brauc apkārt salai, baudot gan skaistās Paras pludmales, gan gardos tomātus pie vietējiem audzētājiem.

5. diena: Baudi mieru Antiparā

Teju vai saskardamās ar kaimiņsalu, nelielā Antiparas sala tik tiešām ir Anti Para, līdz kurienei no Paras ar prāmi jāiet vien 15 minūtes. Salas šaurajos, vējainajos ceļos ir lēna, nesteidzīga gaisotne. Dodies gājienā ar prāmi uz Despotiko, atjaunotu senlaiku svētnīcu. Pēc tam uzņem spēkus ar jūras veltēm Agias Georgias tavernā. Ja jūti sevī sportisku garu, kāp uz dēļa un izmanto vindsērfinga piedāvātās iespējas.

6. diena: Pievienojies ceļotājiem Santorīni

Ar saviem klinšainajiem krastiem Santorīni tik tiešām atbilst īstenas grieķu salas definējumam. Kāpjot pa salas stāvajām un šaurajām kāpnēm klintīs, šeit teju visu laiku var redzēt baltās mājas, kas simbolizē Grieķiju. Šeit pat var rast neskaitāmus pārgājienu ceļus salas līkņotā krasta tuvumā. Arī saulrieti šeit ir gleznaini. Raugi Egejas jūras ainavu no kalnu apkaimes Oia, ieturot tradicionālo grieķu maltīti kādā no vietējām tavernām.

7. diena: Paslēpies Knosas pilī Krētā

Krēta ir tik liela, ka šķiet - tā nu ir atsevišķa valsts. Gājiens ar prāmi no Santorīni uz Irakliju prasīs divas stundas. Krētas galvaspilsētā Iraklijā var ātri paēst pusdienas un par lētu naudu paņemt nomā auto, lai 20 minūšu laikā nokļūtu Knosas pils drupās, senu senās Mīnoju civilizācijas centrā. Pils drupām var veltīt pusi dienas. Ja laika pietiek, Knosas pils apkārtnē var atrast neskaitāmas vīndarītavas, kurās var nogaršot izcilus vietējos vīnus, kas derēs ikvienai ēdienreizei.

8. diena: Apbur sevi ar Krētas pasakaino skaistumu

Krētas otrā lielākā pilsēta Hanija, lai gan ne oficiāli, bet ir Krētas galvaspilsēta daudzu krētiešu sirdīs. No Iraklijas šeit ar auto var nokļūt divās stundās. Hanijas vecpilsētā ceļotājs var atrast mīnojiešu, sengrieķu, venēciešu un neskaitāmu citu Krētas salas izbijušo saimnieku arhitektūras mistrojumu. Virtuve šai pilsētā ir neparasta - tajā izmanto Krētā izaudzēto un saražoto. Divas citas kultūrvēsturiskās vērtības Hanijā ir Retimnas antīkā laikmeta osta un mirdzošās pareizticīgo svētnīcas kalnos - piemēram, klosteris Moni Arkadiou.

9. diena: Pastaigājies Krētas piekrastu vietās un pludmalēs

Samaria Gorge ir slavenākā Krētas dienvidu daļas pastaigu vietām. Lai tur nokļūtu, vari paķert auto un doties uz Elafonisi, pa ceļam iebraucot pastaigu vietās. Viena no šādām ir Samariá Gorge nacionālais parks, kas sākas klintīs un ved gar krāčainām kalnu upēm. Ja šeit pūlis Tev ir par lielu, brauc uz Agia Irini Gorge aizu. Dienu noslēdz Elafonisi pludmalē, kas klāta rozīgām smiltīm un kur peldes ir brīnišķīgas.

10. diena: Lido no Krētas uz Atēnām

Lidojums no Hanijas - Krētas otrās lielākās - lidostas uz Atēnām aizņems vienu stundu. Apskati sardzes maiņu Sintagmas laukumā, antīkuma pārpilno Benaki muzeju, grezno Hadriana arku un grandiozo Olimpiskā Zeva templi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.33992004sec.