Pieci skaistākie rudens galamērķi Eiropā

Viens no pasaulē populārākajiem tūrisma galamērķiem ir Eiropa, uz kurieni katru gadu dodas miljoniem ceļotāju. Tūrisms ne tikai palielina ekonomikas ieņēmumus, sniedz tūkstošiem darba vietu, attīsta valsts infrastruktūru, bet arī veicina kultūru apmaiņu.

Kopš 1980. gada katru gadu 27. septembrī svin Pasaules tūrisma dienu. Šī diena sakrīt ar tūrisma sezonas beigām ziemeļu platuma grādos un sezonas sākumu dienvidu puslodē.

Pasaules tūrisma dienas mērķis ir atgādināt sabiedrībai par tūrisma milzīgo ekonomisko, sociālo, politisko un kultūras nozīmi. Par godu tai “National Geographic” aicina iepazīties ar interesantiem faktiem par skaistākajām vietām Eiropā, ko noteikti ir vērts apmeklēt.

Vietas, kas iedvesmoja “Ledus sirds” radītājus

Austrijas Halštates ezera krastā atrodas tāda paša nosaukuma pilsēta. Tajā, vadoties pēc 2019. gada datiem, dzīvo tikai 780 cilvēki. Tā ir ne tikai slavena ar savām vēsturiskajām sāls raktuvēm un gleznainajām ainavām, bet arī kalpojusi par iedvesmu izdomātajai Ārendeles karalistei “Disney” animācijas filmā “Ledus sirds”.

Halštate ir tik populāra, ka tai ir arī sava kopija, līdzīgi izveidots ciemats Ķīnā. Šai pilsētai par godu ir nosaukta arī arheoloģiskā kultūra dzelzs laikmetā, kas attīstījās Centrāleiropā aptuveni no 900. līdz 400. gadam p.m.ē. Halštate ir nozīmīga šīs kultūras arheoloģisko izrakumu vieta un 1997. gadā pilsētu iekļāva arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Klosteri debesīs

Kalnu veidojums Grieķijas centrālajā daļā, ko sauc par Meteoru, ir zināms kopš 10. gadsimta, jo tur atrodas viens no lielākajiem Austrumu Pareizticīgās baznīcas klosteriem.

Līdz mūsdienām saglabājušies tikai seši no 24 oriģinālajiem Meteoras 11. gadsimta klosteriem, ko uzcēla uz smilšakmens torņiem, lai viduslaikos pasargātu to iemītniekus no laupītājiem. Tie ir vieni no interesantākajiem Grieķijas kultūras pieminekļiem un Meteora ir iekļauta arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Itālijas piekrastes valdzinājums

Piekraste ir nosaukta Amalfi pilsētas vārdā, kas ir tās galvenais vēsturiskais centrs. Pēc nostāstiem,  romiešu mītiskais varonis, pusdievs Herkuless reiz mīlēja nimfu vārdā Amalfi. Diemžēl viņa mira jauna un, sērās meklējot skaistāko vietu uz zemes, kur viņu apglabāt, Herkuless izvēlējās šo pussalu, nosaucot to mīļotās vārdā – Amalfi.

Kopumā pussala sastāv no trīspadsmit pašvaldībām un to galvenais ienākumu avots ir tūrisms. Viens no populārākajiem suvenīriem, kuru pārved no Amalfi piekrastes, ir liķieris “Limončelo”. Tā pagatavošanai izmanto vietējos citronus, kam ir īpaši bieza un aromātiska miziņa.

Labas augsnes, svaiga jūras gaisa un daudzās saules gaismas kombinācijas dēļ Amalfi citroni ir tik saldi, ka tos var ēst šķēlēs ar cukuru vai bez tā. Ar citronkokiem pilnie terases dārzi ir viens no ievērojamākajiem apskates objektiem Amalfi. Savukārt, vēstures cienītājiem iespēja pussalā apmeklēt katedrāles un citus objektus, kuri saglabājušies no Senās Romas impērijas laikiem.

Velna tilts, kas vilina fotogrāfus

Viens no Eiropas vecākajiem un neparastākajiem tiltiem atrodas Kromlauera parkā Vācijā. Tas ir celts 1860. gadā pēc bruņinieka Frīdriha Hermana Ročkes pasūtījuma. Tilts tagad ir daļa no Kromlauera parka Gablencas pilsētā.

Tilts ir slavens ar to, ka tā atspulgs ūdenī veido apli, neatkarīgi no kuras puses uz to skatās. Velna tiltu atjaunoja no 2018. līdz 2019. gadam, taču to joprojām ir aizliegts šķērsot, lai nodrošinātu cilvēku un paša tilta drošību.

Leģenda par to, ka tiltu ir uzbūvējis pats sātans, ir padarījusi to slavenu ne tikai Vācijā, bet arī visā pasaulē. Katru gadu šo vietu apmeklē tūkstošiem tūristu un “Instagram” lietotāju, kuri vēlas nofotografēt tiltu un skaisto simetrisko atspulgu ezerā.

Ezers kā no pastkartes ar pārsteidzoši siltu ūdeni

55 kilometrus no Slovēnijas galvaspilsētas Ļubļanas un tikai 15 kilometrus no Slovēnijas un Austrijas robežas, ainaviskā vietā, kur to ieskauj kalni un meži, atrodas Bledas ezers. Tas ir viens no Slovēnijas atpazīstamākajiem simboliem. Tā krastā atrodas arī vecākā Slovēnijas pils – Bledas pils, kura pirmoreiz pieminēta 1011. gadā. Pils ēka atrodas uz klints, 130 metrus virs ezera ūdens līmeņa.

Viens no interesantākiem faktiem par šo ezeru ir tas, ka tā dzidrais, tirkīzzilais ūdens ir pārsteidzoši silts – vasarā tā temperatūra var sasniegt pat 26°C. Tas izskaidrojams ar to, ka ezerā ieplūst ūdens no termālajiem avotiem.

Neskatoties uz to, ka Bledas ezers piesaista tūkstošiem ceļotāju, tas joprojām paliek cilvēku neskarts. Ezerā ir aizliegts braukt ar motorlaivām un tūristiem ir pieejamas tikai laivas ar airiem.

Arī “National Geographic”, plānojot ceļojumus, aicina nākotnes galamērķos iekļaut kādu no šiem pieturas punktiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24985695sec.