Labākie Ziemassvētku tirdziņi siltajās zemēs

Ziemassvētku sajūtu var uzburt arī siltajās zemēs, kur visu gadu spīd saule un nav sniega. Arī tur ir var apmeklēt tradicionālus tirdziņus un tajos ir gan krāšņi gaismas objekti, gan plašs gardumu un vietējo amatnieku izstrādājumu klāsts.

Ziemassvētku tirdziņu tradīcijai Eiropā ir jau gandrīz 600 gadi. Jau kopš 1434. gada Vācijas pilsētā Drēzdenē darbojas tirdziņš, kas tiek uzskatīts par vecāko Eiropā.

Mūsdienās katrā Eiropas valstī, kur svin Ziemassvētkus, darbojas īpašie svētku tirdziņi, piemēram, Vācijā vien to ir vairāk nekā 2500!

Jāsaka gan, jo pieprasītāks tirdziņš, jo lielāka drūzma tajos. “National Geographic” raidījuma “Eiropa no putna lidojuma: Ziemassvētku speciālizlaidums” skatītājus sagaida elpu aizraujoši skati uz pasaules vecāka kontinenta Ziemassvētku tirdziņiem no augšas. Neviltotas emocijas, svētku pacilātība un iespēja aplūkot tirdziņus bez drūzmas un salstošiem pirkstiem, tas viss īpašajā Ziemassvētku speciālizlaidumā!

Lidojums pāri Eiropai, lai atklātu, kā Ziemassvētku gaismiņu izgaismoto kontinentu, sāksies jau svētdien, 25. decembrī, plkst. 21.00 kanālā ‘‘National Geographic’’.

Taču ir cilvēki, kas izvēlas gada gaišākos svētkus sagaidīt ne pie eglītes, bet palmu ēnā, tāpēc “National Geographic” piedāvā uzzināt par to, kādi Ziemassvētku tirdziņi šogad darbojās Eiropas siltākajā pusē -  dienvidos!

Viens no labākajiem Eiropas tirdziņiem

Portugāles vulkāniska salu grupa Madeira ir populārs tūrisma galamērķis un to katru gadu apmeklē vairāk nekā miljons tūristu. Attālums no Rīgas līdz Madeiras galvaspilsētas Funšalai ir apmēram 4113 km.  

Funšalas centrālajā ielā, kuras nosaukums ir Avenida Arriaga, katru gadu darbojas tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš, kur var iegādāties suvenīrus, baudīt vietējos gardumus un noskatīties folkloras grupu priekšnesumus.

Starp citu, šis tirdziņš pagājušā gada aptaujā par labāko Ziemassvētku tirdziņu ierindojās augstajā 14. vietā. Par to nobalsoja 180 000 tūristu no visas pasaules.

Iecienītais tirdziņš būs atvērts no 2022. gada 1. decembra līdz 2023. gada 8. janvārim.

Ielu izgaismojums, kuru pieskaita pie skaistākajiem Eiropā

Spānijas kūrortpilsēta Malaga ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem, jo tajā ir viss, kas vajadzīgs, lai atpūstos: saule, pludmales un iepirkšanās. Taču tas nebūt nav viss. Malagā var izbaudīt arī bagātīgu kultūras dzīvi un vietējo iedzīvotāju tradīcijas.

Ziemas sezonā, kad vidējā gaisa temperatūra ir + 17 grādi pēc Celsija, Malagā darbojas nevis viens, bet pat vairāki Ziemassvētku tirdziņi. Šī pilsēta arī pazīstama ar ielu Ziemassvētku izgaismojumu, kurš tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem Eiropā.

Malagas Ziemassvētku tirdziņi ir atvērti no 2022. gada 25. novembra līdz 2023. gada 5. janvārim.

Spānijas galvaspilsētā – četri Ziemassvētku tirdziņi

Spānijas galvaspilsētā Madridē ziemas mēnešos gaisa temperatūra vidēji ir ap + 10 grādiem pēc Celsija. Šī pilsēta var lepoties ar vieniem no skaistākajiem Ziemassvētku tirdziņiem Eiropā.

Madridē ik gadu darbojas četri Ziemassvētku tirdziņi, bet par galveno tiek uzskatīts “Mercado de Navidad de Plaza Mayor”. Šeit piedāvā iegādāties visu, ko vien sirds var kārot svētku sezonā: grauzdētus riekstiņus un citus gardus ēdienus, dāvanas, suvenīrus un daudz ko citu.

Karstvīna vietā viesi var izvēlēties arī glāzi tradicionāla spāņu šampanieša – Cava – un nobaudīt to vienā no pasaules skaistākajiem pilsētas laukumiem – Plaza Mayor.

Tirdziņš strādā no 2022. gada 25. novembra līdz 31. decembrim.

Viens no senākajiem tirdziņiem

Barselonas Ziemassvētku tirdziņš “Fira  de Santa Llúcia” ir viens no senākajiem Eiropā – pirmo reizi tas norisinājās 1786. gadā. Šobrīd tirdziņā ir 192 namiņu, kuros tirgo amatnieku izstrādājumus, gardumus un suvenīrus. Ik gadu apmeklētājus arī sagaida svētku apgaismojums, Kristus piedzimšanas ainiņas un 15 izrotātas Ziemassvētku eglītes.

Tirdziņš atrodas Avenida de la Catedral Barselonas gotiskajā kvartālā, netālu no slavenās katedrāles. “Fira  de Santa Llúcia” savu darbu uzsāka jau 23. novembrī un to slēgs dienu pirms Ziemassvētkiem – 23. decembrī.

Kultūras programmas baudījums Milānā

Arī Itālijas modes galvaspilsētā Milānā ik gadu darbojas Ziemassvētku tirdziņš, kas izvietots apkārt Milānas katedrālei. Tajā ir vairāk nekā 60 namiņu, kuros tirgotāji piedāvā Ziemassvētku rotājumus, ēdienu un visu, kas nepieciešams gada gaišākajiem svētkiem.

Šis tirdziņš arī piedāvā izbaudīt plašo kultūras programmu, kurā apvienotas dažādas tradicionālas svētku izklaides. Savukārt bērni var piedalīties dažādas svētku meistarklasēs.

Tirdziņš darbojas no 25. novembra līdz 2023. gada 6. janvārim.

Spānijas dienvidu svētku tirdziņi

Vēl viens Ziemassvētku tirdziņš, ko noteikti ir vērts apmeklēt tā īpašās atmosfēras dēļ, atrodas pašā Seviljas centrā, pie katedrāles. Tajā var izbaudīt vietējās delikateses un vīnus, kā arī iegādāties suvenīrus un amatnieku izstrādājumus.

Tirdziņš atvērts no 25. novembra līdz 2023. gada 6. janvārim.

Arī citā Spānijas pilsētā, Granadā,  ir vairāki Ziemassvētku tirdziņi. Pirmais ir atvērts jau kopš 1. decembra un visi strādās līdz pat 6. janvārim.

Apmeklētāji aicināti mieloties ar vietējiem saldumiem, piemēram, saldo maizi jeb Pan Cadiz un gardumiem no mandelēm Polvoron de Jijona.

Ziemassvētku tirdziņš atrodas uz Plaza Bib Rambla ielas, netālu no katedrāles. Arī tas ir atvērts no 1. decembra un būs vaļā līdz 6. janvārim.

Ziemassvētki Azūra krastā

Francijas Azūra krasta kūrortpilsētā Nicā no 2022. gada 1. decembra līdz 2023. gada 1. janvārim darbosies Ziemassvētku ciems ar sešdesmit namiņiem, kas piedāvā dažādus gardumus, vietējo amatnieku izstrādājumus un citas tematiskās preces.

Viesiem būs pieejama slidotava, panorāmas rats, ka arī mazie atpūtnieki varēs satikt Ziemassvētku vecīti.

Ja tomēr gribas sniegotus Ziemassvētkus

Neskatoties uz saulaino zemju plašo Ziemassvētku tirdziņu piedāvājumu, tomēr viens no populārākiem ziemas ceļojumu galamērķiem ir Somija, precīzāk, Ziemassvētku vecīša ciems Lapzemes reģionā. Šis ciems, kuru somi sauc par Joulupukin Pajakylä, atrodas tieši uz Ziemeļu polārā loka.

Šajā ciemā var ne tikai sastapt Ziemassvētku vecīti, bet arī viņa uzticamos palīgus – ziemeļbriežus. Pateicoties pasākam un multiplikācijas filmām ar Ziemassvētku vecīša lidojošajiem ziemeļbriežiem, tos labi pazīst visā pasaulē, kur svin Ziemassvētkus.

Ir arī teiciens, ka Lapzemē ziemeļbriežu ir tik daudz, cik cilvēku. Tāpēc, apmeklējot Ziemassvētku vecīti viņa dzimtajā pilsētā, ir visas iespējas satikt kādu no šiem majestātiskiem radījumiem, kas klīst apkārt.

Briežkopji jeb boazovazzi gadu simtiem audzē ziemeļbriežus, šie skaistie dzīvnieki sastopami arī brīvā dabā, Somijas nacionālajos parkos. Saskaņā ar jaunākajiem apsekojumiem Somijā ir aptuveni 2200 – 2300 savvaļas meža ziemeļbriežu. Tiek lēsts, ka Somijā kopumā ir ap 200 000 ziemeļbriežu.

Starp citu, Lapzemē ir nepieklājīgi vaicāt briežkopim par to, cik liels ir viņa ganāmpulks. Tas ir tas pats, kā pajautāt, cik naudas ir viņa bankas kontā. Lapzemes iedzīvotāji, runājot par ziemeļbriežiem, parasti stāsta, ka viņu nauda “skraida apkārt”.

Raidījuma “Eiropa no putna lidojuma: Ziemassvētku speciālizlaidums” skatītājiem ir unikāla iespēja paskatīties uz Somijas ziemeļbriežu ganāmpulkiem no cita skatījuma – augšas.

Varēsim arī doties neaizmirstamā ceļojumā gar Lielbritānijas krastu ar īpašo “Gaismas vilcienu” un ieraudzīt krāšņu uguņošanu Alpu kalnos.

Raidījums “Eiropa no putna lidojuma: Ziemassvētku speciālizlaidums” skatāms tieši svētkos, šo svētdien, 25. decembrī, plkst. 21.00 kanālā ‘‘National Geographic’’!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24073601sec.