Ziemassvētki Zviedrijā: 4 padomi, kā noķert svētku sajūtu

Ja šogad Ziemassvētkos tā vien gribas nomainīt ierasto pulcēšanos pie svētku galda un doties piedzīvojumā ar ģimeni, Zviedrija būs īstais galamērķis, kas patiks gan pieredzējušiem ceļotājiem, gan pārsteigs arī mazos ceļotājus. Ziemassvētku tirdziņu burvība, svētku dekorācijas, kopā būšana un jauni iespaidi noteikti palīdzēs noķert īsto svētku sajūtu. Par to, kā ieplānot lieliskas svinības lasi šajā rakstā.

Sviniet Ziemassvētkus vēl nebijušā vietā

Ērtākais veids, kā nokļūt līdz Ziemassvētku pasakai Zviedrijā ir izmantojot prāmju pārvadātāja DFDS pakalpojumus, kas katru vakaru kursē no Klaipēdas ostas un Karlshamnā, Zviedrijā ierodas nākamajā rītā. Jau uzsākot ceļu ar prāmi būs iespējams sajusties kā īstā Ziemassvētku pasakā, vērojot ziemīgo jūras ainavu aiz loga.

Savukārt uz prāmja klāja sagaidīs īsta svētku sajūta – košas dekorācijas, Ziemassvētku eglīte un kopā pavadītais laiks ar ģimeni. Ja šogad svētku gatavošanās darbus vēlaties nomanīt pret  karaliskām vakariņām restorānā ar skatu, tad uz kuģa klāja esošais restorāns “Mare Balticum” būs lieliska izvēle. Īpaša svētku maltīte, atmosfēra un skats aiz loga, noteikti padarīs Ziemassvētku svinības atmiņā paliekošas.

Apmeklējiet Ziemassvētku tirdziņus īstās sajūtas noķeršanai

Ziemassvētkos nevar iztikt bez Ziemassvētku tirdziņa, kur nobaudīt gan gardo zviedru tradicionālo karsto dzērienu glogg, gan tradicionālos zviedru gardumus. Zviedrijā lielākais un krāšņākais svētku tirdziņš ir tieši Gēteborgā. Gēteborga ir slēpts dārgakmens Zviedrijas rietumos, kas tikai gaida, lai to atklātu. Turp ir vērts doties it īpaši Ziemassvētku laikā.  Gēteborga ir pietiekami liela, lai tajā būtu daudz apskates objektu, bet pietiekami maza, lai to izpētītu nedēļas nogalē. Starp citu, no ostas pilsētas Karlshamnas to var sasniegt vien nepilnu 3 stundu braucienā.

Gēteborgā ir lielākais  Ziemassvētku tirdziņš, kas notiek atrakciju parkā Liseberg. Tas ir lielākais Ziemassvētku tirdziņš Skandināvijā, un, ja kaut kas jums radīs svētku noskaņu, tad Liseberga. Lai arī atrakciju parks ir atvērts visu gadu, tomēr Ziemassvētku brīvdienās tas iegūst īpašu Ziemassvētku noskaņu. Katru gadu parks ir skaisti izrotāts ar tūkstošiem Ziemassvētku gaismiņām un rotājumiem, un tajā notiek neskaitāmi daudz aizraujošu svētku pasākumu - Ziemassvētku darbnīcas ar Ziemassvētku vecīti, karuseļu atrakcijas, slidotava un iespēja atrast sev vai saviem mīļajiem ko skaistu pie vietējajiem tirgotājiem. Tas ir viens no skaistākajiem Ziemassvētku tirdziņiem pasaulē, kur īsto svētku sajūtu noķers kā lieli, tā mazi.

Baudiet tradicionālo Ziemassvētku maltīti

Tradicionālais zviedru Ziemassvētku ēdiens ir viena no aizraujošākajām svētku sastāvdaļām. Ziemassvētku vakariņas parasti notiek naktī pirms Ziemassvētkiem - Ziemassvētku vakarā. Galdā tradicionāli tiek pasniegts satriecošs Julbord, kas būtībā ir īpaši svētku laikam gatavots svētku mielasts, kurā tiek pasniegti tradicionālie Ziemassvētku ēdieni un dzērieni. Tas var ietvert dažādus ēdienus, bet viens no svarīgākajiem ir cepts šķiņķis, ko pagatavo īpašā procesā, vispirms vārot, tad glazējot un cepot, lai gala rezultātā tas sniegtu mutē kūstošu garšu.

Zviedrijā tradicionāli ēdieni tiek pasniegti bufetes veidā, taču, izvēloties, ko ēst, jāievēro noteikta kārtība. Lielākoties maltīte tiek sākta ar auksto gaļu un zivīm, kam seko karstie ēdieni un nobeigumā deserts. Parasti tradicionālā Zviedru svētku galdā noteikti atradīsiet zviedru gaļas bumbiņas, marinētu siļķi, kūpinātu lasi, biešu salātus un safrāna rozīņu maizīti jeb “Lussebulle”, kas ir viens no populārākajiem tradicionālajiem ēdieniem, ko zviedri ēd Ziemassvētkos. Maltītes noslēgumā vienmēr tiek pasniegts "Julbord" jeb rīsu pudiņa deserts, kas satur daudz krējuma, cukura un kanēļa un tiek pasniegts kopā ar augļu punšu.

Baudiet Ziemassvētku dzērienus

Zviedri ir iecienījuši īpašu rituālu, adventi gaidot, katru svētdienu zviedri bauda glögg dzērienu - karstu, pikantu karstvīnu ar blanšētām mandelēm un rozīnēm. Tradicionāli tam pievieno burbonu vai portvīnu, brendiju, sarkanvīnu, ingveru, apelsīnu miziņas un kanēļa standziņas.  Starpcitu, šim dzērienam ir arī garda bezalkoholiska versija, ko baudīt kopā ar bērniem, kas pēc garšas līdzinās augļu punšam. Lielākajai daļai ģimeņu Zviedrijā ir sava glögg recepte, kas ir katras ģimenes lepnums.

Taču, par laimi, katrā Ziemassvētku tirdziņā, kafejnīcā un restorānā Ziemassvētku laikā tiek piedāvāts šis karstais dzēriens, ko paši zviedri ierasti bauda kopā ar piparkūkām.

Starpcitu, Zviedriem ir arī pašiem sava Ziemassvētku limonāde, kas tiek baudīta tieši svētku laikā un popularitātes ziņā apsteidz par Coca-Cola. Julmust limonāde, kas tulkojumā no zviedru valodas nozīmē “Ziemassvētku sula”, tiek dzerta pie svētku galda. Paši zviedri to raksturo kā Coca-Cola un kvasa apvienojumu.

Pēc aizraujošām svētku brīvdienām Zviedrijā, DFDS prāmis nogādās iespaidiem pilnos ceļotājus atpakaļ mājās, līdzi paņemot kripatiņu Ziemassvētku maģijas, kas valda svētku laikā Zviedrijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44324493sec.