Hamburgā tiks atklāta spilgta un vērienīga Latvijas mākslinieku izstāde «Vīzijas un sliekšņi»

Trīs Latvijas spilgti laikmetīgās mākslas pārstāvji -  Sigita Daugule, Vineta Kaulača un Māris Čačka - apvienojušies  radošā savienībā starptautiskai izstādei “Vīzijas un sliekšņi”. Izstāde būs skatāma Hamburgas “Pashmin” mākslas galerijā no 4.februāra līdz 25.februārim, un tā ir veidota, lai izgaismotu dažādas pieejas un izpratnes par  glezniecību, vienlaikus mēģinot atbildēt uz aktuāliem jautājumiem par to, ko glezniecība nozīmē šodien.

Visu trīs autoru darbi izstādē “Vīzijas un sliekšņi” atklāj uztveres daudzveidību, aicinot izstādes apmeklētāju ļauties vizuālam un konceptuālam piedzīvojumiem, kuru raksturu nosaka attiecīgā mākslinieka glezniecības praksē ietvertās individuālas izvēles un radošo pieeju dažādība, kā arī spēja pieņemt un risināt kā laikmetīgus, tā arī pārlaicīgus jautājumus. Šī latviešu mākslinieku grupas izstāde turpina uzturēt arī sarunu, kas starptautiskajā mākslas telpā izskan par glezniecības aktualitāti mūsdienu mākslas kontekstā.

Izstādes “Vīzijas un sliekšņi” kurators no Latvijas ir Pāvels Terentjevs ar līdzkuratori Natalja Nouri no Vācijas.

“Šī starptautiskā izstāde ir liels notikums, jo ticu, ka spēsim starptautiskajā arēnā radīt interesi par Latvijas laikmetīgo mākslu un iedvest tajā jaunu vērtības elpu. Mūsu vietējās mākslinieku saimes viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir izskanēt starptautiski, ko, protams, ievērojami spēcīgāk ir izdarīt radošā komandā, kur vienuviet saplūst ļoti atšķirīgi, bet tajā pašā laikā individuāli spēcīgi rokraksti, kas uzreiz par mums kā mākslinieku nāciju pasaka daudz vairāk, nekā tad, ja mākslinieks savus radošos spārnus izpleš solo izpildījumā,” skaidro viens no izstādes darbu autoriem Māris Čačka.

Gleznotāja un mākslas zinātniece Sigita Daugule ir mācījusies Latvijas Mākslas akadēmijā, kur ieguvusi mākslas maģistra grādu Induļa Zariņa un Alekseja Naumova Monumentālās glezniecības meistardarbnīcā. 2010. gadā Daugule kļuva par pirmo Latvijas pārstāvi, kura saņēmusi mākslinieku rezidenču programmas “quartier 21” stipendiju Vīnes Muzeju kvartālā. Māksliniece ir rīkojusi vairāk nekā 30 personālizstādes, tostarp, Latvijā, Austrijā, Vācijā. Viņa piedalījusies vairāk nekā 70 grupu izstādēs, tostarp, Slovēnijā, Zviedrijā, Beļģijā, Dienvidkorejā, Polijā. Daugules gleznas atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā, “Swedbank” mūsdienu mākslas kolekcijā, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra un Zuzānu kolekcijā, Lučiano Benetona kolekcijā Imago Mundi Itālijā, kā arī privātkolekcijās Latvijā un citās Eiropas valstīs un ASV.

Māksliniece Vineta Kaulača ir ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā. Studējusi Berlīnes Mākslas Universitātes Vizuālās komunikācijas nodaļā un Humbolta Valsts universitātes (ASV) Foto un Glezniecības nodaļās. Kaulača ir  Īru Modernās mākslas muzeja mākslinieku rezidenču programmas stipendiāte un  ir saņēmusi Anglijas mākslas padomes starptautisko stipendiju dalībai mākslas projektos Lielbritānijā. Viņa sarīkojusi 26 personālizstādes Latvijā un ārpus tās, piedalījusies vairāk nekā 80 grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs, tostarp ASV, Apvienotajos Arābu Emirātos, Austrijā, Beļģijā, Igaunijā, Īrijā, Francijā, Lietuvā, Lielbritānijā, Somijā, Vācijā. Vinetas Kaulačas darbi atrodas nozīmīgās publiskās kolekcijās Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā, “Federculture” Itālijā, Eiropas Parlamenta kolekcijā Beļģijā,  ASV vēstniecības kolekcijā- Art in Embassies, Lučiano Benetona kolekcijā “Imago Mundi”, Zuzānu kolekcijā, “Swedbank” mūsdienu mākslas kolekcijā un daudzās citās.

Mākslinieks un "Daugavpils Marka Rotko mākslas centra" vadītājs Māris Čačka ir ieguvis Mākslas maģistra grādu un pedagoģijas zinātņu doktora grādu Daugavpils Universitātē. Čačka vada biedrību SIVIA Daugavpilī un ir "Grafikas kameras" biedrs. Savus darbus mākslinieks izstāda kopš 1997.gada Latvijā, Baltkrievijā, Lietuvā, Itālijā, Zviedrijā, Vācijā, Ukrainā un Polijā. Sarīkojis vairāk nekā desmit personālizstādes, tostarp, "Noteiktie un nenoteiktie dialogi" Mākslas stacijā "Dubulti" (2018), "Klātienes dialogi" Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā (2021) un “Neirotaciņas” "Rīgas Mākslas telpā" (2022). Darbi atrodas Latvijas Nacionālajā Mākslas muzeja kolekcijā un citās muzeju kolekcijās, kā arī  privātkolekcijās Latvijā un citās Eiropas valstīs.

Par “Pashmin” mākslas galeriju Hamburgā

“Pashmin” mākslas galerijas specialitāte ir laikmetīgā māksla. Pateicoties ilgai pieredzei un tirgus analīzei, galerija ir spējusi gadu no gada izrādīt mākslas pasaulē aktuālākos mākslas darbus un uzņemt labākos māksliniekus no visām pasaules valstīm. “Pashmin” mākslas galerija atrodas kopā četrās lokācijās - Hamburga (Vācija), Pekina, Šanhaja, Čuncjinā (Ķīna). Katru galerijas izstādi rūpīgi izvērtē māksas eksperti, par tām raksta kritiķi visā pasaulē. Profesionāli kuratori ir atbildīgi ne tikai par mākslas darbu interpretēšanu un demonstrēšanu, bet arī mākslas darbu uzturēšanu, saglabāšanu un kataloģizācijā. Kuratori visās mākslas galerijās veido personālizstādes un grupu izstādes, kurās tiek atainotas kādas no mūsdienu problēmām. “Pashmin” mākslas galerija ir viena no vadošajām galerijām Ķīnas mākslas tirgū.

https://pashminart-gallery.com/en/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41811299sec.