Ieteikumi kā ekonomēt ceļojuma laikā [1]

Neatkarīgi no vecuma un ienākumiem ikvienam ceļotājam nenāk par „lieku” nedaudz ekonomijas sava ceļojuma laikā. Ceļojumu portāls Travelandleisure.com piedāvā sarakstu ar bezmaksas izklaidēm un pakalpojumiem, kuru ceļotāji var izmantot sava brauciena laikā. Dažas idejas palīdzes arī tikt cauri ar mazākiem izdevumiem.

1. Apskates objekti. Labākais veids iepazīties ar pilsētu – pajautāt vietējiem iedzīvotājiem, lai viņi izvadā nelielā ekskursijā.

2.Velosipēdi. Tādās pilsētās kā Kopenhāgena, Cīrihe, Berne un Helsinki var bezmaksas iznomāt velosipēdus (vajag veikt tikai iemaksu, kuru pēc tam atmaksā atpakaļ). Turpretī daudzās pilsētās (Parīze, Vīne, Roma, Liona) pirmā velosipēdu nomas pusstunda ir bezmaksas.

3.Audiogids-MP3 pleijers. Bezmaksas lejuplādeē informāciju par pasaules skaistākajām tūristu apskates vietām uz MP3 pleijera

4.Sabiedriskais transports. Septiņas InterCity viesnīcas Vācijā un viena šīs viesnīcu ķēdes viesnīca Vīnē piedāvā saviem klientiem iespēju braukt pilsētas sabiedriskajā transportā bezmaksas. Turpretī Ņujorkā bezmaksas 25 minūtes var izbraukt ar prāmi no Steitenlaindes.

5.Bezmaksas dzīvošana. Viena no iespējām ietaupīt uz dzīvošanas – apmainīties atvaļinājuma laikā ar kādu citu ģimeni ar dzīvokļiem. Amerikāņi izmanto interneta vietni Only in America, taču eksistē arī starptautisks ceļotāju tīkls – interneta vietne International Home Exchange Network.

6. Slēpes. Bezmaksas slēpot var Amerikā – Jutas štatā, ja lido uz Soltleiksiti no rīta, tad var iegūt atļauju, kura dod iespēju visu dienu braukt ar slēpēm dažos kūrortos. Turpretī Kvebekā var slēpot bezmaksas visu dienu, ja Santa Klausa dienā ierodas Ziemassvētku vecīša kostīmā.


7.Sporta pasākumi. Bezmaksas Leikplesidā, Nujorkā un Jutas Olimpiskā parkā (Utah Olympic Park) var apmeklēt ātrslidotāju un hokejistu treniņus.

8. Muzeji un zooloģiskie dārzi. Ieejas maksa nav jāmaksā Anglijas, Skotijas un Velsas nacionālajā muzejā, kā arī Londonā esošajā Nacionālajā galerijā (National Gallery), Britu muzejā (British Museum), Teita Modern galerijā (Tate Modern), Viktorijas un Alberta muzejā (Victoria and Alber). Tāpat arī 19 muzeji bezmaksas apskatei tiek piedāvāti Vašingtonā.

9.Koncerti. Mūzikas cienītājus gaida tādi bezmaksas koncerti kā ikgadējais džeza festivāls, kas notiek Keiptaunā (Cape Town Jazz Festival), tāpat arī noslēguma koncerts Jazz a Juan (Antiba, Francija) Un Montreāla starptautiskais džeza festivāls (Montreal International Jazz Festival).

10. Kino. Katru vasaru ultra modernajā Parīzes La Villett parkā sanāk kopā kino mīlētāji, lai bezmaksas baudītu festivālu brīvā dabā Open Air Cinema festival. Turpretī Baltimorā notiek pasākums „Flicks on the Hill”, bet Kalifornijā (Pismobīčā) notiek pat katru trešdienu kino zem „klajas debess”.

 

Ja arī Jums ir ieteikumi kā ekonomēt ceļojuma laikā, tad, lūdzu padalieties ar informāciju!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 amone 08/06/2008 16:52 Ieteikumus vajadzētu dalīt: ieteikumi kā ietaupīt Latvijā (iespējams, ka tur daudzi izteiktu savas domas) un ieteikumi par ārzemēm.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29025984sec.