Emirāti pārsteidz pasauli ar brīnumiem – šoreiz Ferrari!

Pasaulē pirmais Ferrari World tematiskais parks oktobra beigās tiks atklāts Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī – Jāsas salā. Tas kļūs par pasaulē lielāko Ferrari tematisko parku, kurā būs ļoti daudz dažadu atrakciju, t.sk. sacīkšu trases pieaugušajiem un visu vecumu bērniem.

Kompleksa teritorijas platība pārsniedz 86 000 m2. Pavisam parkā atradīsies 20 ēkas ar atrakcijām un izklaides objektiem – katra no tām būs veltīta noteiktam kompānijas Ferrari vēstures un attīstības posmam. Būs, piemēram, amerikāņu kalniņi, kuru vagonešu dizains veidots ļoti tuvs F-1 automobiļiem, turklāt arī to sasniegtais ātrums būs ārkārtīgi iespaidīgs – līdz pat 240 km/h!

Ferrari World tematiskais parks ir kārtējā unikālā būve no tām daudzajām, kas pēdējo 10 gadu laikā ar apbrīnojamu regularitāti tikušas atklātas AAE. Pieminēsim vien nedaudzas no tām. Piemēram, Dubaijā uzcelts pasaulē augstākais debesskrāpis – 828 m augstais Burj Khalifa (latv.: Kalifa tornis), kas pēc savas formas atgādina stalagmītu. Torņa 124 stāvā atrodas skatu laukums.

Tāpat Dubaijā ir dejojošās strūklakas, kas, kā tiek uzskatīts, ar savu skaistumu un tehniski-vizuālo risinājumu daudzveidību “aizēno” slavenās Barselonas strūklakas. Interesanti, ka Dubaijā, neraugoties uz tur valdošo karsto klimatu, jau vairākus gadus darbojas segtais kalnu slēpošanas komplekss, kura vajadzībām sniegu saražo speciālas saldēšanas iekārtas.

Dubaijas brīnumiem varam pieskaitīt arī vairākus ultramodernus ūdensatrakciju parkus, milzu baseinu ar haizivīm (tiesa, aiz stikla sienas, toties cik iespaidīgs tas ir!). No Dubaijas neko neatpaliek arī Abū Dabī – tieši šajā pilsētā jau tuvākajā laikā tiks atklātas pasaulslaveno muzeju – Luvras un Hugenheima – filiāles. Tāpat tiešā Abū Dabī tuvumā – Jāsas salā – 2012. gadā tiks atklāts lielākais AAE ūdensatrakciju parks. Tas atradīsies 16,4 ha plašā teritorijā, iekļaus 40 dažadas ar izklaidi ūdeņos saistītas atrakcijas, tostarp arī 4 tādas, kurām analogu patlaban pasaulē nav.

Uzceļot Ferrari World tematisko parku, Apvienotie Arābu Emirāti vēlreiz sevi apliecinājuši kā līderi neparastu, augsto tehnoloģiju pielietojuma pilnu objektu celtniecībā, kas cieši saistīta ar tūrisma nozari. Protams, AAE apmeklējumu var uzskatīt ne tikai par iespēju brīnišķīgi atpūsties pludmalē pie siltas jūras, bet arī kā iespēju skatīt jaunākos modernās civilizācijas sasniegumus. Emirātos ir ļoti plašas un daudzveidīgas izklaides un atpūtas iespējas arī ārpus pilsētas viesnīcu vai kūrortviesnīcu sienām.

Kompānijas TEZ TOUR  direktors Baltijas valstīs Konstantīts Paļģovs uzskata, ka līdz pat pēdējam laikam mūsu tūrisma tirgū AAE virzienam attīstīties traucēja viens visai nopietns faktors – ļoti trūcīgs visu kategoriju viesnīcu piedāvājums. Tomēr pēdējo 2 gadu laikā situācija ir kardināli mainījusies, ir uzceltas un vēl ceļas daudzas jaunas kvalitatīva servisa viesnīcas: 4-5 zvaigžņu deluxe kategorijas segmentā jaunas viesnīcas atrodas Dubai Jumeirahrajonā (Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Sofitel Jumeirah Beach, Movenpick Jumeirah Beach), Dubai Palm Jumeirahrajonā (Atlantis The Palm) un Abū Dabī pilsētā (Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana, The Yas Hotel, Yas Island Rotana); vienlaikus AAE ievērojami audzis un turpina attīstīties ekonomisku 2-3 zvaigžņu viesnīcu piedāvājuma klāsts. Īpaši šajā segmentā izceļas viesnīcas, kuras ietilpst viesnīcu grupā Accor Hotels & Resorts (Novotel Deira City Center, Ibis Al Rigga, Ibis Al Barsha, Ibis Deira City Center, Ibis Mall of Emirates).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Uzņēmumi


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67563605sec.