Dārgākās iepirkšanās ielas pasaulē - TOP 10

Kuras īsti ir dārgākās iepirkšanās ielas pasaulē? Vai tās ir tās ielas, kur viens otram blakus virknējas dārgi dizaineru veikali? Nē, dārgākās iepirkšanās ielas pasaulē ir tās, kur veikaliem ir jāmaksā augstākās īres maksa, kas sasniedz 1000 eiro mēnesī par kvadrātmetru un pat vairāk. Katru gadu nekustamo īpašumu aģentūra Cushman & Wakefield sastāda pasaulē dārgāko iepirkšanās ielu sarakstu. Ceļotājiem der zināt, kuras tās ir - jo veikaliem taču kaut kā ir jāatpelna īres maksa, tāpēc arī cenas veikalos ir ļoti augstas.

1. Piektā Avēnija, Ņujorka (ASV) - cena par kvadrātmetru gadā 13 027 eiro. Dārgākā iepirkšanās iela pasaulē ir un paliek Ņujorkas Piektā avēnija. Tur atrodami tādi slaveni veikali kā Bergdorf & Goodman, Saks Fifth Avenue un Lord & Taylor, kam blakus rindojas starptautiski pazīstamu dizaineru veikalu filiāles. Populārākā Piektās avēnijas daļa ir kvartāli staro 34. un 59. ielu - tur atrodas arī tādi pazīstami apskates objekti kā Empire State Building un Rokfellera centrs. Piektajā avēnijā ikviens var atrast ko sev piemēroti - bērni ir sajūsmā par FAO Schwartz vai American Girl Place, vīrieši labprāt iegriežas NBA veikalā vai Niketown, bet sievietes (tāpat kā savulaik Odrija Hepbērna slavenajā filmā Brokastis Tifānijā) apstājas pie Tiffany dārglietu veikala skatloga.

2. Causeway Bay (Hongkonga) - cena par kvadrātmetru gadā 11 687 eiro. Hongkongas slavenākās un dārgākās iepirkšanās ielu apēno stalti debesskrāpji un tajā viens pie otra rindojas lieli iepirkšanās centri. Ķīniešu valodā Causeway Bay ielu dēvē par Tung Lo Wan. Šeit kādreiz mita zvejnieki un ielas līkumi precīzi ataino kādreizējās jūras krasta līnijas. Mūsdienās kvartāli ap Causeway Bay pieder pie pilsētas iemīļotākajām un populārākajām vietām.

3. Elizejas lauki, Parīze (Francija) - cena par kvadrātmetru gadā 7732 eiro. Atšķirībā no citām pazīstamām iepirkšanās ielām pasaulē Elizejas lauki nesastāv tikai no veikaliem. Ielā, kas stiepjas no Konkordijas laukuma līdz par Triumfa arkai, atrodas gan dārgi veikali (no kuriem noteikti jāredz lielais Louis Vuitton veikals, kas lepojas ar art deco stila interjeru un daudz zelta rotājumiem), gan arī kinoteātri, kafejnīcas un restorāni. Ja vēlas, kādā no kafejnīcām var izdzert tasīti kafijas, par kuru gan jāmaksā vismaz seši eiro.

4. Via Monte Napoleone, Milāna (Itālija) - cena par kvadrātmetru gadā 6800 eiro. Slaveno modes veikalu pārpildītais iepirkšanās kvartāls Milānā pazīstams kā Quadrilatero d’Oro jeb Zelta taisnstūris. Te sastopamas it visu nozīmīgo itāļu modes mākslinieku veikalu filiāles - Armani, Versace, Ferragamo, Ermenegildo Zegna, Misson Moschino un Trussardi. Izdevīgākā iepirkšanās ir saldi (izpārdošanu un atlaižu) laikā - janvārī, februārī, kā arī no jūnija beigām līdz jūlija sākumam.

5. Ginza, Tokija (Japāna) - cena par kvadrātmetru gadā 5950 eiro. Tokijas dārgākā iepirkšanās iela ir tikai astoņus kvartālus gara, tomēr te atrodami gan tādi pasaulē pazīstami luksusa zīmoli kā Louis Vuitton, Gucci, Chanel, gan milzu elektronikas veikali Apple un Sony, gan starptautiski atzīti veikali, piemēram, Abercrombie & Fitch, gan arī klasiskie japāņu tirdzniecības nami - Mitsukoshi, Wako.

6. New Bond Street, Londona (Lielbritānija) - cena par kvadrātmetru gadā 5885 eiro. Londonas Bondstrītā, kas stiepjas no Oksfordstrītas līdz Pikadillī, atrodami metropoles elegantākie un dārgākie veikali - dizaineru veikali, juvelieri, antikvariāti. Vecā Bondstrīta jeb Old Bond Street jau kopš 19. gadsimta vidus skaitās īpaši prestiža iepirkšanās vieta, bet mūsdienās dārgākā ir jaunā Bondstrīta, kur redzami starptautiski pazīstami zīmoli.

7. Banhofstrasse, Cīrihe (Šveice) - cena par kvadrātmetru gadā 5246 eiro. Šveice nav pazīstama kā īpaši izdevīga šopinga vieta, tomēr Cīrihē ir iela, ko varētu apzīmēt kā iepirkšanās ielu. Bahnhofstrasse jeb Stacijas iela stiepjas no Cīrihes stacijas uz Paradeplatz un beidzas Cīrihes ezera krastā. Tajā iespējams apmeklēt ne tikai dārgus veikalus, juvelierus un pulksteņu veikalus, bet arī dažas no lielākajām Šveices bankām.

8. Grafton Street, Dublina (Īrija) - cena par kvadrātmetru gadā 4356 eiro. Kaut arī Graftonstrīta ir piektā dārgākā iepirkšanās iela Eiropā, atmosfēra te ir diezgan brīva - par to rūpējas ielu mākslinieki un muzikanti.

9. Kaufingerstrasse, Minhene (Vācija) - cena par kvadrātmetru gadā 3600 eiro. Minhenes pazīstamākā iepirkšanās iela ir nevis Kaufingerstrasse, bet gan elegantā Maximilianstrasse. Neskatoties uz to, Vācijas dārgākas iepirkšanās platības atrodas tieši Kaufingerstrasse, kur atrodami tādi veikali kā H&M, Esprit, C&A, Pimpkie, Orsay un Deichmann.

10. Pitt Street Mall, Sidneja (Austrālija) - cena par kvadrātmetru gadā 3436 eiro. Dārgākā iepirkšanās vieta Austrālijā atrodas Sidnejas sirdī - centrālajā biznesa kvartālā CBD. Kaut arī īsais Pitstrītas posms starp tirgu un Kingstrītu, kas pārveidots par gājēju ielu, ir salīdzinoši mazs iepirkšanās kvartāls, tur atrodami vismaz 600 veikali.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Uzņēmumi


Grand Palace Hotel
,


Novatours
,


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51358008sec.