Venēcija dalīs rindas uz ūdens tramvajiem un iekasēs tūrista nodokli

Venēcijas pilsētas valdība ir nolēmusi veikt kārtējo izmēģinājumu, lai apmierinātu iedzīvotāju, kuriem rodas apgrūtinājums iekļūt ūdens tramvajos, sūdzības. Saistībā ar lielo tūristu skaitu vasaras sezonā, kuri vēlas pavizināties ar ūdens tramvaju, vietējiem iedzīvotājiem, kuriem tas ir normāls sabiedriskais transporta līdzeklis, nākas stāvēt garās rindās. Pilsētas vadība ir atradusi jaunu veidu kā risināt šo problēmu – sadalot pasažieru plūsmu.

Pirmais mēģinājums atvieglot pilsētnieku dzīvi tika veikts jau 2008.gadā, kad pa Lielo kanālu sāka kursēt tramvajs Nr3, kas bija domāts tikai vietējiem iedzīvotājiem. Taču šāds lēmums izsauca ne vienu vien pretestību, jo tāds sadalījums tieši norādīja uz diskrimināciju. Pilsētas administrācija vēlējas tikai atvieglot vietējo iedzīvotāju nokļūšanas iespējas gan uz darbu, gan skolu vai veikaliem.

Jaunais projekts paredz sadalīt rindas uz ūdens tramvajiem, kur viena paredzēta būs vietējiem iedzīvotājiem, bet otra tūristiem. Kopš šī gada 25.jūlija šī sistēma strādās testa režīmā Rialto pieturvietā no pulksten 16:00 līdz 20:30. Ja eksperiments izrādīsies veiksmīgs, tad šī sistēma nākošgad tiks ieviesta arī citās pilsētas pieturvietās.

Tāpat Venēcijas pilsētas vadība ir nolēmusi iekasēt tūristu nodokli no tiem, kuri būs nolēmuši pārnakšņot pilsētā. Saskaņā ar lēmumu, tūristiem būs jāmaksā par pirmajām piecām nakšņošanas dienām. Summa būs atkarīga no viesnīcas kategorijas, maksimālā summa sastādīs 25 eiro (par piecām dienām). Bērniem līdz 10 gadiem nebūs jāmaksā šis nodoklis, bet bērniem no 11 līdz 16 gadiem – tikai puscena.

No nodokļa samaksas būs atbrīvoti hosteļu un citu valsts naktsmītņu iemītnieki, kā arī personas, kas pavada pacientus, tūristu autobusu šoferi, lielo tūristu grupu vadītāji (vairāk kā 25 personas) un apsardzes dienestu darbinieki.

Jāatzīmē, ka nodoklis nebūs jāmaksā visu gadu, bet tikai noteiktos periodos, proti, atkarībā no tūristu plūsmas: no 23.decembra līdz 8.janvārim, no 4. līdz 22.februārim, no 1.aprīļa līdz 31.oktobrim, un no 3.līdz 9.decembrim.

Likums stāsies spēkā no 2011.gada 24.augusta.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44940996sec.