Noskaidroti projekta «Dižā Baltijas apceļošana 2011» uzvarētāji

Laika posmā no 2011.gada 5.maija līdz 15.septembrim jau piekto gadu norisinājās tūrisma projekts „Dižā Baltijas apceļošana 2011”, ko organizēja Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) sadarbībā ar Igaunijas Tūrisma padomi Enterprise Estonia un Lietuvas Ekonomikas ministrijas Tūrisma departamentu. Pirmdien, 19.septembrī, tika izlozēti projekta uzvarētāji no visām trīs Baltijas valstīm.

Projektā „Dižā Baltijas apceļošana 2011” jau piekto gadu bija aicināti iesaistīties tie Baltijas valstu iedzīvotāji, kuriem patīk ceļot, iepazīt jaunus tūrisma galamērķus un piedzīvot nebijušas emocijas gan pašmājās, gan arī kaimiņvalstīs. Projekta dalībniekiem bija iespēja apmeklēt 30 tūrisma objektus Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, 10 objektus katrā no valstīm: gan vēsturiskas vietas, gan arī aizraujošus un atraktīvus objektus, kur varēja līdzi darboties gan lieli, gan mazi ceļotāji. Dalībnieki piedalījās fotomedībās, jo viņiem bija jānofotografējas konkrētos tūrisma objektos un fotogrāfijas jāievieto projekta mājaslapā www.greatbaltic.eu.

„Vēlamies pateikties visiem, kuri iesaistījās mūsu projektā un it sevišķi tiem, kuri iepazīst Baltijas tūrisma iespējas jau piekto gadu. Esam pārliecināti, ka šis projekts ir iespēja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem paskatīties uz mūsu zemēm no cita skatu punkta, iepazīstot ne tikai tūrisma objektus, bet arī kaimiņu kultūru un tradīcijas. Nenoliedzami, visiem ceļotājiem tas dod arī gandarījumu, ka viņiem bijusi tā lieliskā iespēja uzzināt ko jaunu, pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem, paplašināt savu redzesloku. Mēs ceram, ka arī turpmākajos gados mums izdosies atrast jaunus un interesantus objektus, ko piedāvāsim apmeklēt Baltijas valstu iedzīvotājiem,” komentē Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs.

Līdz kampaņas nobeigumam 15.septembrī mājaslapu www.greatbaltic.eu bija apmeklējuši vairāk nekā 72600 interesentu. Projektam uzmanību veltījuši ne tikai vietējie ceļotāji, bet arī Krievijas, Vācijas un Zviedrijas iedzīvotāji. Kopumā kampaņas mājaslapu apskatījuši interesenti no 115 pasaules valstīm. Šogad projektā bija reģistrējušies 940 dalībnieku, no kuriem 22 dalībnieki apmeklēja visus 30 galamērķus.

Projekts deva iespēju ne tikai ceļot pa Baltiju, iepazīstot tās tūrisma piedāvājumu, bet arī iegūt savā īpašumā vērtīgas balvas. Pirmdien, 19.septembrī, notika izloze, kurā tika noskaidroti projekta „Dižā Baltijas apceļošana 2011” uzvarētāji. Galvenās balvas izlozē piedalījās ikviens, kurš bija apmeklējis vismaz piecus objektus katrā valstī. Savukārt tie, kuri bija apmeklējuši trīs galamērķus katrā valstī, piedalījās pārējo balvu izlozē.

Galveno balvu - lidojumu divām personām uz vienu no 80 aviokompānijas „airBaltic” piedāvātajiem galamērķiem - laimēja Uldis Zariņš no Latvijas, savukārt trīs Baltijas valstu balvas saņēma Evald Kasekamp (Igaunija), Raivis Aire (Latvija) un Vaidotas Višinskas (Lietuva). Minētie trīs uzvarētāji dosies uz kādu no trīs Baltijas valstīm un varēs nakšņot viesnīcā „Radisson Blu”.

zarins

Foto: galvenas balvas ieguvējs Uldis Zariņš no Latvijas

Jānis Vanags, „airBaltic” korporatīvo komunikāciju viceprezidents, spriež: "Projekts „Dižā Baltijas apceļošana” ļauj mūsu pašu iedzīvotājiem labāk iepazīt savu reģionu un kļūt par tā sava veida "vēstniekiem", kas aicina savus paziņas un draugus no Eiropas, Skandināvijas, Krievijas/NVS apciemot Latviju, Lietuvu un Igauniju."

Balvu no kompānijām „Tallink” kruīzu maršrutā Rīga – Stokholma – Rīga un nakšņošanu viesnīcā „Tallink Hotels” Rīgā saņēma pārstāvji no katras Baltijas valsts: Raimundas Matulevičius (Igaunija), Līva Ķirsone (Latvija) un Raimondas Zeblys (Lietuva).

Vairāki projekta „Dižā Baltijas apceļošana 2011” dalībnieki laimēja ceļojumu uz kādu no Baltijas valstīm no autobusu kompānijas „LUX Express”. “Pirms pāris gadiem ceļotāja pirmā izvēle bija Ēģipte vai Turcija, savukārt šodien redzam, ka arvien vairāk iedzīvotāju vēlas apmeklēt tuvējās kaimiņvalstis, iepazīstot Baltijas valstu kultūras mantojumu un tradīcijas. Esam gandarīti par iespēju atbalstīt šo projektu, kas parāda visu trīs Baltijas valstu vienotību, veicinot iekšējā tūrisma attīstību,” uzsver pasažieru pārvadājumu uzņēmuma „Lux Express” vadītājs Hannes Saarpuu.

Viens no aktīvākajiem Latvijas ceļotājiem Juris Zvirgzdiņš laimēja dāvanu no starptautiskā valodu uzņēmuma „Skrivanek Baltic”, kura direktore Aiga Veckalne saka: “Starptautiskā valodu uzņēmuma “Skrivanek Baltic” darbinieki ir aizrautīgi ceļotāji, tāpēc arī kampaņas „Dižā Baltijas apceļošana 2011” ideja mums šķita lieliska iniciatīva un projekts, kuru ir vērts atbalstīt. „Dižā Baltijas apceļošana 2011” aktīvāko ceļotāju sveicam ar „Skrivanek Baltic” dāvanu karti valodu kursiem 50 latu vērtībā un novēlam, lai svešvaloda nekad nav šķērslis plānojot aizvien jaunus ceļojumus!”

Ivo Bernhards no Rīgas laimēja veikala „Gandrs” dāvāto telti, kas noderēs nākamajos ceļojumus pa Latviju un pārējām Baltijas valstīm.

Vērtējot visus 30 tūrisma objektus pēc to popularitātes, visbiežāk tika apmeklēta Rīgas Motormuzeja filiāle Bauskā. No Latvijas objektiem ceļotāji visvairāk viesojušies mini zoo „Dobuļi” un Cēsu pils kompleksā. Igaunijā vislielāko popularitāti guvis zinātnes un tehnikas nams AHHAA Tartu, Igaunijas ceļu muzejs un Rakveres pilsdrupu komplekss. Lietuvā ceļotāji visbiežāk viesojušies Zirga muzejā, Siernieku namā un M.K. Čurļoņa muzejā.

Balvu laimētāji un balvas:

  • Galvenā balva – lidojums divām personām uz vienu no 80 aviokompānijas „airBaltic” piedāvātajiem galamērķiem (pēc uzvarētāja izvēles) un naktsmītne – 2 naktis divām personām double vai twin numuriņā 4* viesnīcā ar brokastīm - Uldis Zariņš
  • Lidojums uz kādu no Baltijas valstu galvaspilsētām divām personām – lidmašīnas biļetes abos virzienos un nakšņošana kādā no „Radisson Blu Hotel” viesnīcām - Evald Kasekamp (Igaunija), Raivis Aire (Latvija), Vaidotas Višinskas (Lietuva)
  • Kruīza brauciens četrām personām ar „Tallink” uz Stokholmu un nakšņošana viesnīcā „Tallink Hotels” - Raimundas Matulevičius (Igaunija), Līva Ķirsone (Latvija) un Raimondas Zeblys (Lietuva).
  • Ceļojums divām personām ar kompānijas „Lux Express” autobusu uz kādu no Baltijas valstu galvaspilsētām un nakšņošana 4* viesnīcā no kompānijas „Baltic Travel Group” - Andris Ambainis
  • Ceļojums četrām personām ar kompānijas „Lux Express” autobusu uz kādu no Baltijas valstīm un atpūta Tartu akvaparkā – Inga Dumpe
  • Ceļojums divām personām ar kompānijas „Lux Express” autobusu uz kādu no Baltijas valstīm, nakšņošana 5* viesnīcā „RAMADA Hotel & Suites” Viļņā – Linas Juozulynas
  • Ceļojums divām personām ar kompānijas „Lux Express” autobusu uz kādu no Baltijas valstīm, nakšņošana viesnīcā „Mikotel Group hotel” un aktīvā atpūta no dāvanu servisa „Laisvalaikiodovanos.lt” Lietuvā - Irina Kiblik
  • Ceļojums 2 personām ar kompānijas „Lux Express” autobusu uz kādu no Baltijas valstīm un atpūta 4 personām Līvu akvaparkā Jūrmalā – Kadri Klettenberg – Paas
  • Aktīvā atpūta 4 personām Tartu – nakšņošana viesnīcā, atpūta zinātnes un tehnikas namā „AHHAA” un akvaparkā – Karin Eesmaa
  • Valodu kursi no „Skrivanek Baltic” – Juris Zvirgzdiņš
  • Telts no „Gandrs” – Ivo Bernhards

Projekts „Dižā Baltijas apceļošana 2011” norisinājās jau piekto gadu un ilga no 5.maija līdz 15.septembrim, kura laikā bija iespējams apmeklēt 30 tūrisma objektus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī laimēt ar ceļošanu saistītas balvas. Vairāk informācijas par projektu sk. mājaslapā www.greatbaltic.eu.

Projekts tiek realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36659098sec.