Maltā notiks 11. starptautiskais uguņošanas festivāls

Vai zināt, ka uz nelielās Maltas salas atrodas vairāk nekā 30 pirotehnikas fabrikas? Izrādās – uguņošanai 27 kilometrus garajā Vidusjūras salā ir ļoti senas un pamatīgas tradīcijas. Jau johannītu jeb Maltas Ordeņa bruņinieki Viduslaikos jauna ordeņa lielmestra ievēlēšanu atzīmēja ar uguņošanu.

Taču tas nav vienīgais iemesls, kāpēc šogad no 29. aprīļa līdz 1. maijam notiks 11. Maltas uguņošanas festivāls, kura laikā Valletas ostas teritorijā savas prasmes demonstrēs pirotehniķi no Kanādas, Lielbritānijas, Horvātijas, Polijas, Austrijas un pašas Maltas. Maltiešiem patīk svinēt svētkus, un izsmalcināti pirotehnikas priekšnesumi ir to neatņemama sastāvdaļa. Uguņošanas priekšnesumi ik vakaru festivāla ietvaros sāksies pulksten deviņos.

Šogad pirmo reizi papildus festivālam tiek organizēta arī „Maltas uguņošanas nedēļa”, kas notiks no 23. līdz 28. aprīlim citās Maltas lielākajās pilsētās.

Laikā kopš 1965. gada Malta kļuvusi par populāru tūrisma galamērķi Eiropā – tūristu skaits pieaudzis vismaz desmit reizes un tagad pārsniedz vienu miljonu tūristu gadā. Tūristi Maltā ierodas galvenokārt no Lielbritānijas, Vācijas un Itālijas, bet populārākie galamērķi nelielajā Vidusjūra valstī ir tās skaistās pludmales, vēsturiskās pilsētas un kalnu ainava, bet pēdējā laikā arvien populārāki kļūst Maltā piedāvātie angļu valodas kursi, kurus iespējams apmeklēt, piemēram, atvaļinājuma laikā pēc tradicionālās tūristu izklaidēs pavadītas dienas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03325415sec.