Vācijas alus dārzu 200. dzimšanas diena

Sviestmaizes, koki, gards alus

Vācijas alus dārzu sezona ir atklāta - jau 200. reizi! Bavārijas tradīcija, kas iemantojusi popularitāti visā Vācijā, atzīmē apaļu jubileju. „Pēc projekta „Qualitätsmonitor“ datiem 60 procenti ārvalstu viesu izvēlas Vāciju par savu ceļojuma galamērķi, jo šeit valda lieliska atmosfēra, bet 93 procenti dodas uz Vāciju baudīt tās nacionālos ēdienus un dzērienus," uzsver Petra Hedorfere, Vācijas Tūrisma centrāles (VTC) valdes priekšsēdētāja.

Vācijas alus dārziem ir senas tradīcijas

Ārvalstu viesi īpaši iecienījuši Vācijas alus dārzus. Alus dārzu tradīcijas pirmsākumi meklējami Minhenē un tās apkaimē. Aptuveni pirms 200 gadiem ugunsdrošības dēļ alus darītavas brūvēja alu tikai ziemas mēnešos. Lai līdz vasarai saglabātu alu svaigu, to vajadzēja uzglabāt pagrabos. Lai samazinātu temperatūru, pagrabu virsmu nokaisīja ar granti un iestādīja ātri augošos kastaņus. Tā nu radās dārzs, kur aldari tirgoja alu un ēdienu. Pret to protestēja krodzinieki, un 1812. gadā tika pieņemts dekrēts par alus dārziem. Katram, kurš arī turpmāk vēlējās baudīt alu zem klajas debess, bija jāņem līdzi savas sviestmaizes – tā aizsākās tradīcija, kas dzīvo vēl šodien un vienlaikus ir arī Bavārijas omulības un dabiskuma simbols.

Jubilejas pasākumi

2012. gadā Minhenes un Augšbavārijas alus darītavas un alus dārzi atzīmēs alus dārzu 200 jubileju ar pūtēju orķestriem, bavāriešu tautas dejām un dažādiem pasākumiem. Alus un „Oktoberfest” muzejā šogad tiek rīkota īpaši izstāde „Alus dārziem 200". 23. jūnijā Minhenes aldari aicina uz Minhenes aldaru dienu „Viktualienmarkt” tirgū.

Interneta vietnē www.germany.travel/de/staedte-kultur/gemuetlichkeit/200-jahre-biergaerten.html visi interesenti atradīs informāciju par jubilejas pasākumiem.

Alus dārzi Vācijā

Alus dārzi jau sen vairs nav tikai Bavārijas fenomens, bet ir izplatīti visā Vācijā. Lielākie tomēr atrodas Minhenē, kur atvērti vairāk nekā 110 alus dārzu. Tai skaitā „Hirshgarten” ar 8.000 sēdvietām, „Augustiner” ar 5000 vietām un „Paulaner am Nockherberg” ar 4000 vietām. Arī Hamburgā, Drēzdenē, Diseldorfā un daudzās citās Vācijas pilsētās alus dārzos satiekas vietējie iedzīvotāji un pilsētas viesi.

Par VTC

Vācijas Tūrisma Centrāle (VTC) ir nacionālā Vācijas „Tūrisma pārvalde” ar galveno mītni Frankfurtē pie Mainas. Saskaņā ar Vācijas Bundestāga lēmumu VTC atbalsta Federālās ekonomikas un tehnoloģiju ministrija (Bundesministerium für Wirtschaft und Technologie), un tās uzdevumā VTC pārstāv Vāciju kā tūrisma valsti. VTC attīsta un izplata stratēģijas un produktus, lai veidotu Vācijas kā ceļojuma galamērķa pozitīvo tēlu ārvalstīs un veicinātu tūrisma virzību uz Vāciju. Šim nolūkam VTC atvērusi pārstāvniecības 30 pasaules valstīs. Papildu informāciju atradīsit mūsu tiešsaistes preses centra vietnē www.germany.travel/presse.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,


Restaurant Elefant
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97243118sec.