Iepazīsti Tokiju divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Japānas galvaspilsētas apmeklējums ir piedzīvojums fascinējošā nākotnes pasaulē.

Kādēļ doties tagad?

Šobrīd ir piemērots brīdis, lai dotos uz Tokiju un ieskatītos nākotnē, fascinējošā pagātnē un tagadnē, ko piedāvā viena no pasaulē visaizraujošākajām pilsētām. Rudenī Tokija ir patīkami atvēsinoša, sniedzot burvīgus laika apstākļus, lai izzinātu, kas notiek ielās, apmeklētu parkus un izbaudītu kultūras sniegtās priekšrocības.

Orientēšanās pilsētā

Apsverot to, cik Tokija ir milzīga pilsēta, šīs pilsētas struktūra ir pavisam vienkārša. Visvairāk tūristu interesējošie tūrisma objekti galvenokārt atrodas ap pilsētas galvenajām vietām, kuras pašas par sevi ir vienreizējas, piemēram, metro stacija Yamanote Line, kur var lēti un droši pārvietoties un tas kursē ik pēc 2 – 4 minūtēm. Ja mēs attēlotu Tokiju kā pulksteni, tad Tokijas stacija būtu cipars 3, savukārt rosīgs tirdzniecības rajons, kas atrodas ap Ginza staciju, būtu uz cipara 4. Vēl viens pilsētas centrs – Shibuya atrastos uz cipara 8, savukārt vairāku ēku komplekss ar piedāvātajām izklaides un atpūtas vietām – Shinjuku uz cipara 10. Parasti brauciens ar metro vienā virzienā maksā 1,15 mārciņas jeb 1,00 Ls. Tomēr vislabākais veids kā braukt ar metro ir iegādāties iepriekš apmaksātu metro karti – Pasmo, ko var iegādāties metro stacijas kasēs. Samaksājot 23 mārciņas jeb 19,97 Ls, varēsiet gāzt kalnus. Kad vairs karti neizmantosiet un būsiet nolēmuši doties prom no pilsētas, šīs kartes atlikums tiks atmaksāts. Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet Tokijas Tūrisma informācijas interneta vietni www.tourism.metro.tokyo.jp.

Apmešanās viesnīcā

Lieliski piedāvājumi pilsētas centrā ar bezmaksas Wi-Fi ir standarta prasība. Viesnīca Hotel Villa Fontaine (www.www.bit.ly/9GQjWl), kas atrodas septiņu minūšu gājiena attālumā no Roppongi stacijas, par 73 mārciņām jeb 63,38 Ls piedāvā plašu numuriņu, ieskaitot brokastis. Ja jums patīk izšķērdība, tad viesnīca Park Hyatt Tokyo (www.tokyo.park.hyatt.com), būs īstā vieta. Reģistrācija atrodas 41. stāvā, no katra numuriņa paveras iespaidīgi skati un šī viesnīca figurēja filmā ''Pazudis tulkojumā''. Ja rezervējat internetā elegantu divvietīgo numuriņu šajā viesnīcā, neiekļaujot brokastis, tas izmaksās 340 mārciņas jeb 295,19 Ls par nakti. Tokijā ir pieejamas arī viesnīcas par zemākām naudas summām, piemēram, moderna tūristu viesnīca K’s House Tokyo Oasis (www.kshouse.jp), kas piedāvā gultas vietu piecvietīgā istabā par 22 mārciņām jeb 19,10 Ls par nakti.

Pirmā diena –  pēcpusdiena nedaudz kultūras

Roppongi kalni, līdz kuriem var nokļūt no Roppongi stacijas, varētu izklausīties pēc kaut kāda lauku patvēruma, bet patiesībā, šis kalnu rajons ir pilns ar debesskrāpjiem un mākslas galerijām, kā, piemēram, Nacionālais Mākslas centrs. Mori Mākslas muzejs (www.mori.art.museum), kas atrodas Mori Torņa 53. stāvā, sniedz garīgu piepildījumu. Uzņēmējs Mori Minoru finansējis šīs telpas, kurās pagaidām atrodas pievilcīgas mākslas izstādes. Muzejs atvērts katru dienu no pulksten 10.00 – 22.00, otrdienās līdz pulksten 17.00, ieejas maksa 11,50 mārciņas jeb 9,98 Ls.

Apskates vērts

Uzkāpiet Mori Tower torņa augšējā stāvā, lai redzētu pilsētu no augšas kā Japānas mākslas darbu no vienas no augstākajām brīvdabas skatu platformām. Sky Deck platforma atrodas aptuveni 274 metrus virs jūras līmeņa, kas piedāvā skatu uz pilsētas panorāmu 360 grādu leņķī. Stiklotā platforma, no kuras paveras skats uz pilsētu ir atvērta katru dienu no pulksten 10.00 – 23.00, brīvdienās no pulksten 13.00, cena 11,50 mārciņas jeb 9,98 Ls, savukārt platforma Sky Deck ir atvērta tikai labos piemērotos laika apstākļos, kas papildus maksā 2,30 mārciņas jeb 2,00 Ls.

Otrā diena – svētdienas rīts, apmeklējiet svētnīcu

Brauciens uz Meiji svētnīcu sniedz sava veida garīgumu. Līdz svētnīcai iespējams nokļūt, braucot no Harajuku metro stacijas un ejot caur Yoyogi parku. Shino templis šeit atrodas kopš 1958. gada, aizstājot citu, Otrā Pasaules kara laikā izpostītu svētnīcu. Iekams grasāties ieiet svētnīcā, iemest monētu, divreiz saplaukšķināt plaukstas un paklanīties, attīriet sevi (paskatieties, kā to dara vietējie iedzīvotāji). Šī skaistā vieta pārdomām ir atvērtu katru dienu, no saullēkta līdz saulrietam.

Pastaiga parkā

Daļa no imperatora dārza ir atvērta apmeklētājiem jebkurā dienā no pulksten 9.00 -17.30, (no novembra līdz februārim līdz pulksten 16.00) izņemot pirmdienas un piektdienas. Lai ērtāk piekļūtu Impērijas Pils  dārziem austrumu daļā, ejiet pa Ote-mon vārtiem. Ieeja ir bez maksas, bet noteikti  saglabājiet ieejas žetoniņu, kuru jums pēc parka apmeklējuma pie izejas būs jāatdod. Tradicionālais Ninomaru birzs izskatās kā izkāpis no grāmatas vāka. Vēl jūs varat redzēt Edo pils drupas, gadsimtiem senu Japānas enerģētikas bāzi un piedzīvot dažus neparedzētus skatus no dārza, kas paveras uz pilsētas centru.

Nobeigumā

Pienācīga Japānas tējas ceremonija aizņem vairākas stundas, bet lai gūtu īsu ieskatu šajā procesā, ar metro dodieties uz Shiodome staciju un steidzieties uz tējas namiņu, kas atrodas Hama Rikyu dārzā. Tējas namiņš atrodas uz ūdens, kas piesaista galvenokārt tūristus. Mierīgā vidē par 3,80 mārciņām jeb 3,30 Ls iespējams nobaudīt izsmalcinātu tēju un gabaliņu kūkas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53694201sec.