Jaunieši ceļojumiem tērē aizvien vairāk naudas

Balstoties uz plaša mēroga pētījuma rezultātiem, gados jaunākie ceļotāji pērn, 2012. gadā, ārzemju ceļojumiem tērējuši vidēji gandrīz 3 000 eiro, kas ir par 40 procentiem vairāk nekā 2007. gadā. Turklāt aizvien vairāk jauniešu izvēlas doties uz ārzemēm ne tikai, lai labi pavadītu laiku un "atrastu sevi", bet arī, lai gūtu darba pieredzi, apgūtu svešvalodas un radītu dziļākas saiknes ar atšķirīgām kultūrām.

"[Jaunieši] dodas uz aizvien tālākām zemēm un ceļo daudz biežāk. Viņi arī tērē ievērojami vairāk naudas nekā iepriekš. Ceļošana jauniešu vidū šobrīd vairāk tiek uzskatīta par veidu, kā gūt nepieciešamo pieredzi, lai papildinātu savu CV, un iepazīt svešas kultūras, nevis vienkārši par brīvā laika pavadīšanas iespēju," atzīst Lora Deilija, Pasaules Jaunatnes Studentu un izglītojošā tūrisma konfederācijas (WYSE) pārstāve.
WYSE pētījuma "New Horizons" ietvaros tika aptaujāti vairāk nekā 34 000 cilvēku no 137 pasaules valstīm. Pētījuma rezultāti tika prezentēti konferencē Sidnejā, un tas uzskatāms par līdz šim plašāko šajā jomā. Visi aptaujātie bijuši vecumā no 18 līdz 35 gadiem, turklāt viņu vidū ir gan gados jauni ceļotāji no Rietumiem, gan attīstības valstīm.

Pētījuma noskaidrots, ka jaunie ceļotāji pērn ārzemēs iztērējuši aptuveni 164 miljardus eiro, kas veido 20 procentus no visu ceļotāju kopējiem izdevumiem. Vidējais ārzemēs pavadītais laiks viņu vidū ir 58 dienas gadā – šis rādītājs kopš 2007. gadā pieaudzis par aptuveni 11 procentiem. Jaunieši pēdējo piecu gadu laikā vidēji veikuši sešus maznozīmīgus, bet piecus ilgākus (vairāk nekā septiņas dienas) ceļojumus, jeb vidēji vismaz divus ceļojumus gadā.

Aizvien vairāk jauniešu pieredzētajā vēlas dalīties ar savām ģimenēm un draugiem, izmantojot sociālos medijus, tostarp portālus Facebook, Twitter un Instagram.

Jaunieši no attīstītām rietumvalstīm aizvien biežāk vēlas piedalīties tādās aktivitātēs kā brīvprātīgais darbs un svešvalodu apguve ārzemēs, turklāt viņi sevi mēdz dēvēt par "kultūras" un "radošajiem" ceļotājiem. 

Tajā pašā laikā ceļotāji no attīstības valstīm atzinuši, ka viņiem nav nekādu iebildumu, ja viņi tiek dēvēti par "tūristiem". Daudzi no viņiem piekrīt, ka ceļošana paver jaunas iespējas karjeras uzsākšanā un darba meklējumos.

Kamēr jaunie ceļotāji no Rietumiem visbiežāk devušies uz tālākām zemēm, piemēram, Ķīnu un Latīņameriku, jaunieši no attīstības valstīm par savu iecienītāko galamērķi nodēvējuši ASV.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12226391sec.