Šodien tiek atzīmēta Starptautiskā tūrisma diena

27. septembrī tiek atzīmēta Pasaules tūrisma diena, kuras mērķis ir veicināt sabiedrības apziņu par tūrismu kā nozari ar lielu sociālo, kultūras un ekonomisko potenciālu. Atbalstot ANO 2013. gadu kā Starptautisko ūdens sadarbības gadu, Pasaules tūrisma dienas 2013. gada tēma: Tūrisms un Ūdens: aizsargājot mūsu kopīgo nākotni.

Oficiālā Pasaules tūrisma diena tiek atzīmēta 27. septembrī Maldīvu salās, bet informācija par tūrisma un ūdens saistību tiek sniegta visa gada garumā. Dažādas aktivitātes par godu Pasaules Tūrisma dienai tiek rīkotas visā pasaulē, kā arī Latvijā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.wtd.unwto.org

Latvijā Starptautiskā tūrisma diena tiks aizvadīta ar šādiem pasākumiem:

Jelgava

28.09. pulksten 10:00 - 18:30 Ekskursija ar autobusu uz Jelgavas novadu un Lielā Ķemeru tīreļa laipu. Apmeklējiet briežu dārzu Valgundē, Ziemassvētku kauju muzeju, Ložmetējkalna skatu torni, iepazīstiet Ķemeru Meža mājas jauno piedāvājumu un dodieties pastaigā pa Lielā Ķemeru tīreļa laipu. Līdzi jāņem "groziņš" piknikam. Dalības maksa: 5,00 Ls pieaugušajiem, 4,00 Ls skolēniem, studentiem, pensionāriem (pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas, ja neaizņem vietu autobusā). Izbraukšana no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa stāvlaukuma.

28.09. pulksten 11:00 – 15:00 Pārgājiens pa Ozolnieku apkārni "Meža stāsti un dabas smarža rudenī". Dodieties pārgājienā un uzziniet, cik liela ir Žuburu priede, kas ir Mazsilgraužu skansts, kur agrāk atradusies Cenu muiža un apciemojiet zirgaudzētavu „Mušķi", un sajūtiet kā smaržo daba rudenī. Pārgājiena sākums pulksten 11:20 Ozolniekos no autobusa pieturas "Aizupes" pie Iecavas tilta. Pulksten 11:00 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa tiks organizēts kopīgs transports nokļūšanai uz pārgājiena sākuma vietu. Atgriešanās Jelgavā līdz pulksten 15:00. Nepieciešams laikapstākļiem piemērots apģērbs un apavi, jāņem līdzi uzkodas piknikam. Dalības maksa: 1,00 Ls pieaugušajiem, 0,50 Ls skolēniem, studentiem, pensionāriem.

29.09. pulksten 11:00 Ekskursija ar velosipēdiem "Septembra krāsas Jelgavā". Izmantojiet iespēju vēl šogad doties veloekskursijā pa Jelgavu! Izbraukuma laikā viesosieties uzņēmuma "Dārzs" ziedu siltumnīcās, apmeklēsiet "Ģintermuižas" slimnīcas muzeju, bet noslēgumā ielūkosieties deju centra "Cukurfabrika" radošajā pasaulē. Izbraukšana no Jelgava Sv. Trīsvienības baznīcas torņa stāvlaukuma. Ekskursijas ilgums 3,5 - 4 stundas. Dalības maksa: 1,00 Ls pieaugušajiem, 0,50 Ls skolēniem, studentiem, pensionāriem. Iespējams izīrēt velosipēdu, zvanot pa telefonu 29733112 (Zane).
Pieteikšanās ekskursijām un pārgājienam Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, tel. 63005447, [email protected]

Valmiera

27.09. Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina ikvienu interesentu doties nakts ekskursijā lāpu gaismā "Valmieras teiksmainie stāsti". Ekskursijas sākums pulksten 20:00 pie Valmieras Tūrisma informācijas centra (Rīgas ielā 10). Aptuveni pusotru stundu garā ekskursijā valmieriešus un pilsētas viesus ar atraktīvu stāstījumu iepriecinās Valmieras Tūrisma informācijas centra konsultantes, atklājot teiksmainus un noslēpumainus stāstus par Valmieru un tās iecienītākajām apskates vietām. Interesentiem būs iespēja uzkāpt Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas tornī (par ziedojumiem) un ieraudzīt naksnīgo Valmieru no putna lidojuma, savukārt ekskursijas noslēgumā Valmieras muzeja "Garšaugu namiņā" pastaigas dalībniekiem būs iespēja sasildīties ar dažādām zāļu tējām. Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina interesentus ekskursijai pieteikties iepriekš, sūtot savu pieteikumu ar dalībnieku skaitu uz e-pastu [email protected]. Tāpat arī ikviens ir aicināts ierasties uz naksnīgo ekskursiju ar savu apgaismojumu - lāpu vai lukturīti. Dalība ekskursijā bez maksas.

Alūksne

27.09. būs iespēja iepazīties ar atpūtas un sporta klubu piedāvājumu, kā arī apmeklēt Dr.Misiņa medicīnas vēstures muzeju un doties izpētīt muižas parku kopā ar Alūksnes muzeja darbiniekiem. Šogad moto - "Kustēties ir stilīgi un veselīgi". Ziemā sevi var sagatavot jau nākamajai tūrisma sezonai, apmeklējot kādu sporta klubu. Cilvēks trenējoties arī nostiprinās, lai, piemēram, nākamajā sezonā dotos pa dabas takām. Aktivitātes Tūrisma informācijas centrā sāksies pulksten 10.00, varēs piedalīties īpašā viktorīnā. Dr.A.Misiņa medicīnas vēstures muzejā no pulksten 10.00 līdz 18.00 būs iespēja nogaršot sīrupus, kurus gatavojusi Santa Melece. Muižas parks pārtaps par aktīva dzīvesveida popularizēšanas vietu. Pulksten 15.30 Mežinieku sporta bāzē būs atklātās nodarbības biatlonā, bet E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā no pulksten 14.45 līdz 21.00 - basketbolā. 

Cēsis

Cēsīs tūrisma dienas atzīmēšana ir jau kļuvusi par tradīciju, un šogad no 27. līdz 29.septembrim Cēsu Tūrisma informācijas centrs aicina dienu pavadīt Cēsīs un apkārtnē dabā un saistībā ar ūdeni, taču neaizmirst arī par citām atpūtas iespējām – mākslu, mūziku, vēsturi un izklaidi.

Tūrisma dienu atzīmēt un krāsaino rudeni baudīt var dodoties divu dienu pārgājienā ar riteni un laivu "Sveika, Gauja, plūsti plaši!", ko organizē SIA "Backpack". Pārgājiens iesāksies sestdien, 28.septembrī, kad pa līkumoto velo maršrutu Gaujas krastā no Valmieras līdz Cēsīm tiks veikts pārgājiena pirmais posms uz riteņa. Otrais posms paredzēts svētdien, 29.septembrī kā laivu brauciens no Cēsīm līdz pat Līgatnes pārceltuvei. Sīkāku informāciju par šo pasākumu un par dalības noteikumiem var uzzināt pie pasākuma organizatoriem pa tālruni 29372787 vai mājas lapā www.velolove.lv

Vēl visu septembri, ja vien ļaus laikapstākļi, pa Pils parka dīķi visus interesentus vizinās kuģītis "Kārlis". Tā erudītie un atraktīvie kapteiņi zina ne vien kuģa vadīšanas noslēpumus, bet mācēs arī pastāstīt daudz interesantu faktu par Cēsu vēsturi. Pirmais reiss sestdien, 28.septembrī un svētdien, 29.septembrī ir pulksten 12:00 un pēc tam "Kārlis" savus pasažierus abas dienas gaidīs katrā pilnā stundā līdz pat pulksten 19:00.

Cēsu pilsētas teritorijā Gaujas krastā atrodas labiekārtotās Cīrulīšu dabas takas. Tās sākas pie Žagarkalna kempinga un sniedz ieskatu Gaujas senlejas attīstībai no ledus laikmeta līdz pat mūsdienām. Skaistās ainavas izveidē lielākoties ir bijis iesaistīts ūdens, taču arī cilvēka roka ir darījusi savu. Šajā nedēļas nogalē, un ne tikai, ikviens ir aicināts iepazīt dabas procesus izstaigājot 2,7 kilometru vai 4,6 kilometru garās takas un izlasot tajās izvietoto informāciju, kā arī apskatīt Spoguļklintis, veldzēties ar Dzidravota ūdeni un iejusties Līgavas alas teikas varoņu pārdzīvojumos. Cēsu Tūrisma informācijas centrā ir pieejama arī taku karte latviešu un angļu valodās.

Šajā nedēļas nogalē paskatīties uz Gauju rudens rotā no koku galotnēm aicina aktīvās atpūtas parks "Supervāvere" Ozolkalnā. Dažādu grūtības pakāpju maršrutos, kuri ir izvietoti kokos, var pārbaudīt ne vien spēku un veiklību, bet arī attapību. Tikai šajā nedēļas nogalē ikviens Supervāveres apmeklētājs, ja pirms tam būs apmeklējis Cēsu pils kompleksu, varēs saņemt atlaidi 20 procentu apmērā.

28.septembrī visā Latvijā notiek "Zinātnieku nakts", kuras tēma arī ir "Ūdens". Bērnu zinātnes centrs "Zinoo" par godu šai dienai pulksten 19:00 ir sarūpējis īpašu izrādi, kurā mazie apmeklētāji varēs iepazīt dažādus dabas procesus, bet pats centra apmeklējums būs ar 50 procentu atlaidi.

Ogre

Smelies iedvesmu apceļojot un no jauna atklājot vienreizēji skaisto Latviju. Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūrā bez maksas ir pieejamas dažādas brošūras un kartes. Ja esi gatavs atklāt Latviju no jauna, vai jau esi to atklājis, saņem bezmaksas piespraudi un lepojies ar savu Latviju! Notvert pirmos rudens mirkļus aicinām kādā no Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūras sagatavotajiem maršrutiem:

Sigulda - Ogre

Tematiskais muzeju maršruts

Ogres kalnu noslēpumi

Maršruts dabas mīļotājiem

Ar vilcienu uz Ogri

Ar vilcienu uz Ikšķili

Gastronomiskais tūrisma maršruts

Skatu vietas Ogrē

Jūrmala

Jūrmalas pilsētas tūrisma uzņēmēji, sākoties rudenim ir sagatavojuši dažādus īpašos piedāvājumus, kuri ietver dažādas veselības uzlabošanas procedūras imūnsistēmas stiprināšanai, muguras ārstēšanai, notievēšanai, veselības profilaksei, skaistumam un atpūtai. Kūrortpilsētas tūrisma uzņēmumi tās viesiem piedāvā plašu ūdens procedūru un īpašo piedāvājumu klāstu. Sīkāka informācija: www.tourism.jurmala.lv/page/340



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42168784sec.