Taibei tūristiem piedāvā ekskursijas taksometrā bez noteikta galamērķa

Mēdz sacīt, ka svarīgākais bieži vien ir nevis ceļojuma galamērķis, bet gan pats ceļš. Par to, šķiet, ir pārliecināta arī Taivānas tūrisma uzņēmuma "Topology" vadība, šo frāzi uztverot burtiski un interesentiem piedāvājot ekskursijas pa Taibei bez noteikta galamērķa.

Ekskursija "Taxi Diary" vienai personai izmaksā aptuveni 25 eiro. Tas pamatā ir četru stundu ilgs brauciens kādā no Taibei taksometriem, kamēr tas apkalpo ierastos klientus.

"Šāda ideja man ienāca prātā jau sen, braucot taksometrā kā pasažierim," atzīst Pīters Lins, "Topology" līdzdibinātājs. "Toreiz vadītājs bija tik runātīgs, ka pusstundu ilgā brauciena laikā nepārtraukti pļāpājām – viņš man ieteica vairākas vietas, kur pilsētā var garšīgi paēst. Tad man kļuva skaidrs, ka taksisti un viņu pasažieri patiesībā var būt lieliski tūristu gidi."

Lins ir pārliecināts, ka "Taxi Diary" pat Taibei dzīvojošajiem ļauj no cita skatpunkta iepazīt pilsētas rajonus, savukārt tūristiem tā ir vienreizēja iespēja satikt un iepazīt vietējos ļaudis. "Taivānieši bieži tiek raksturoti kā ļoti viesmīlīgi, un šis ir jauns veids, kā ceļotājiem sadraudzēties ar vietējiem," viņš atzīst.

Patlaban "Topology" sadarbojas ar pieciem angliski runājošiem Taibei taksistiem, kam šādi braucieni ir arī iespēja papildus nopelnīt. Savukārt gadījumā, ja ekskursijas laikā attiecīgajam taksometram nebūs pasažieru, tā vadītājs ceļotājus iepazīstinās ar zīmīgākajiem tūrisma objektiem un piedāvās ieturēt gardu maltīti kādā vietējā ēstuvē.

"Taksisti ir paši labākie tūristu gidi – viņi perfekti orientējas Taibei, turklāt allaž zina pašas labākās ēstuves un ēdienus," atzīst Lins.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46246505sec.