Pieci iemesli, kāpēc reizi dzīve jāiesaistās brīvprātīgajā darbā ārpus dzimtenes robežām

Liela daļa cilvēku brīvprātīgajā darbā saskata nejēdzīgu strādāšanu, kur nav iespējams nopelnīt. Bet patiesībā brīvprātīgā darba pieredze sniedz vairāk nekā spēj iedomāties – jaunus draugus, neaizmirstamus ceļojumus, pieredzes apmaiņu un vēl, un vēl...

Uzzini, kāpēc ir vērts iesaistīties brīvprātīgajā darbā ārpus savas dzimtenes robežām.

Nav jāmaksā par ceļošanu un dzīvošanu

Pirmais iemesls, lai pieteiktos brīvprātīgajam darbam ir pavisam vienkāršs un saprotams – bezmaksas ceļojums un istaba, kur dzīvot. Ja esi iepriekš ceļojis, tad zini, cik dārgi var izmaksāt ceļojums, bet brīvprātīgais darbs paver iespēju ceļot neko nemaksājot. Kā arī, tā ir lieliska iespēja gūt neaizmirstamu pieredzi.

Iespēja pētīt un uzzināt

Ja esi brīvprātīgajā darbā lauku reģionā, tad paveras iespēja izpētīt apkārtni un uzzināt daudz jauna ne tikai par attiecīgo valsti, bet arī par sevi. Šī būs lieliska iespēja daudz laika pavadīt svaigā gaisā, priecāties par saules stariem un redzēt skaistus ezerus, ūdenskritumus un kalnus.

Dažādi cilvēki

Cilvēki, ko satiksi brīvprātīga darba ietvaros, iespējams būs jaukākie cilvēki, kādus dzīvē nāksies sastapt. Šie cilvēki ir viesmīlīgi un dāsni, kuri kļūst par daļu no tavas ģimenes. Tā kā cilvēki, kuri iesaistās brīvprātīgajā darbā, ir līdzīgu mērķu vadīti, tad viņu attiecības veidojas siltas un draudzīgas.

Jaunas prasmes un zināšanas

Ja nekad iepriekš neesi strādājis fermā vai viesnīcā, tad šī ir lieliska iespēja kļūt zinošam dažādās jomās. Iespējams, nekad neesi iedomājies, ka šādas zināšanas var noderēt dzīvē, bet patiesībā no jaunas pieredzes rodas idejas, kuras vēlāk var pārtapt darbos. Kā arī tev ir iespēja mācīties no saviem istabas biedriem, jo viņi sniegs zināšanas no citām valstīm, kas padrīs tavu redzesloku plašāku.

Pieredze

Brīvprātīgajā darbā iespējams gūt tādu pieredzi, kā nevienā citā darba vietā, jo tu kļūsti ne tikai zinošāks kādā jomā, bet arī iepazīsti jaunus cilvēkus, kultūras un pasauli. Patiesā gudrība slēpjas pieredzē, kas ir dzīves gudrība, nevis tikai grāmatās apgūtās zināšanās. Šī ir tāda pieredze, ko ne katrs cilvēks ir spējīgs piedzīvot, bet tie, kuri to dara kļūst par dzīves gudriem, patīkamiem un sirdssiltiem cilvēkiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44040704sec.