Iepazīsti 10 aizraujošas vietas sērfošanai

Bieži vien saka, ka sērfings iepatīkas uzreiz un uz visu dzīvi. Tas nav vienkāršs sporta paveids, bet gan dzīves veids ar savām tradīcijām, modi, ieradumiem un pat mūziku. Kas tad īsti ir šis vilinošais sporta veids? Sērfings – ūdens sporta veids, kurš izpaužas kā lielu viļņu uzveikšana ar tam speciāli paredzētu dēli.

Ja tic starptautiskajiem reitingiem, tad labākās vietas, kur "iekarot" viļņus ir Maldīvu salas, Bali, Šri-lanka, Dienvidāfrika, Portugālija, Maroka un Barbadosa. Kopš neseniem laikiem, reitingos mēdz ienākt arī Krievijas ziemeļu daļas pludmales. Bet šīs nav tās vienīgās vietas, kur ir iespēja sērfot, atpūsties, izklaidēties, dzīvot un izglītoties.

Ja Jums patīk ceļot, Jums ir vēlme iemācīties "noķert viļņus" vai arī apgūt kādu jaunu svešvalodu, tad Education Centre Durbe dod Jums ieskatu arī par citām vietām pasaulē, kuras noteikti ir vērts apmeklēt īstiem sērfinga cienītājiem:

1. Tofino, Vankūveras sala, Canāda

Jūs pareizi izlasījāt- arī Kanādā var nodarboties ar sērfingu! Vēl pie tam Tofino ir populārākā sērfošanas vieta visā Kanādā, tā nodrošina neaizmirstamas un pozitīvas emocijas ne tikai sērfingistiem, bet arī tiem, kas vienkārši vēlas doties pastaigā un izbaudīt saules siltumu. Piekrasti ieskauj noslēpumaini un zaļi lietus meži, kas ļoti patiks tiem, kuri vienmēr ir vēlējušies padzīvot brīvā dabā. Vasarā Tofino ir pārpildīta ar tūristiem, toties ziemā daudzi brauc noskatīties, cik varenas spēj būt Kanādas vētras.

2. Les Cavaliers, Angleta un Hossegora, Francija

Dzirdot par Franciju, uzreiz nāk prātā mierīga vide, Francijas raksturīgā mūzika un valoda. Bet izņemot atpūtu pie Eifeļa torņa Francija piedāvā arī aktīvu atpūtu okeāna krastā. Ņemot vērā patiesi veiksmīgu pilsētas Angletas izvietojumu, tā spēj vilināt ļoti daudzus tūristus, īpaši sērfotājus. Piekraste Les Cavaliers ir izvietota starp divām klinšu sijām. Liela vēja laikā, ūdenim sitoties pret klintīm, rodas lieli viļņi, kuri bez šaubām uzrunā sērfotājus.

Nodēvēta par "Eiropas sērfinga vietu" Hossegora ir zināma arī ar savām piekrastes bagātīgām, dārgām savrupmājām un villām. Šeit var novērot ļoti lielu daudzumu sērfingistu, jo šī vieta dažiem atgādina Havaju salas, tikai Hossegorā nav koraļļu.

3. Pipeline, Oahu, Havaju salas

Oahu - labākā vieta, kur sērfot Amerikas Savienotajās Valstīs, tā ir trešā sala pēc lieluma un iedzīvotāju skaita Havaju salu arhipelāgā. Tā vienmēr ierindojas pirmajās vietās starp sērfingistu novērtējumiem un katra sērfotāja sapnis ir izbraukt zem lielākā Pipeline viļņa, viļņi šeit mēdz sasniegt pat 6 metru atzīmi.

4. Rincon, Puertoriko

Šī klusā pilsēta Puertoriko rietumos kļuvusi populāra pateicoties divām lietām – sērfingam un brīnumskaistiem saulrietiem. Pilsēta Rinkon patiks aktīviem cilvēkiem, kuri patiesi spēj izbaudīt pasakainu dabas ainavu. Pludmales šeit ir nelielas un diezgan mierīgas, tomēr jau pēc 10 minūšu gājiena pa zaļo kalnu, var atrast ideālu vietu, kur baudīt lielu viļņu varenību.

5. Watergate Bay, Kornvela, Anglija

Kornvela – pati gleznainākā pilsēta visā Anglijā, par to skaistumu un noslēpumiem jau klīst leģendas. Watergrate Bay krasts nav tik populārs kā Fistral Bay, tomēr sērfingisti šeit uzturas biežāk pateicoties ne tik lielai cilvēku pārpildībai. Pēc aizraujošā sporta treniņa katrs var atpūsties kādā piekrastes bistro un notiesāt tikko notvertu zivi vai sulīgu steiku.

6. Cloudbreak, Tavarua sala, Fidži

Tavarua salu bieži vien mēdz dēvēt par sērfinga kūrortu "māti". Šī ir sirds formas sala spēj piedāvāt katram apmeklētājam to, ko viņš vēlas, daba šeit ir radījusi lieliskus apstākļus sērfingam – viļņi spēj sasniegt pat 10 metru augstumu! Papildus sērfingam salā var nodarboties ar daudzām citām aktivitātēm: makšķerēšanu, izbraucieniem ar laivām, galda tenisu, fitnesu, baseinu, volejbolu un basketbolu.

7. Manu Bay, Raglan, Jaunzēlande

Kopš 1960. gada šī pludmale kļuvusi atpazīstama pateicoties filmai "Endless Summer". Jaunzēlande spēj noķert vējus no "nekurienes", te pūš no visām pusēm, tieši tāpēc valsts spēj piedāvāt dažādus ūdens sporta veidus, to skaitā arī sērfings, vietējie iedzīvotāji ar to ir ļoti aizrāvušies. Raglan pilsēta ir atzīta par labāko vietu Jaunzēlandē, kur iekarot viļņus. Ar sērfingu piekrastēs var nodarboties visu cauru gadu, viļņi spēj sasniegt 1-3 metru augstumu. Tomēr, pilsēta Raglan ir vieta, kur var bez steigas atpūsties vietējā kafejnīcā, paklausīties mierīgu mūziku vērojot gleznotāju darbu, baudīt labākos Jaunzēlandes ledus smūtijus un svaigi ceptas kūkas.

8. Montanita Beach, Montanita, Ekvadora

Monatina ir vispopulārākā sērfošanas pilsēta Ekvadorā. Neskatoties uz to, ka šajā apkaimē mīt tikai 1000 iedzīvotāju, šī ir populāra tūristu vieta, īpaši tie, kas nodarbojas ar sērfingu. Ūdens okeānā ir ļoti silts, brīžiem pat karsts, tas nav nekāds brīnums, gaisa temperatūra gandrīz visu laiku ir vairāk par 30 grādiem. Pēc viļņu iekarošanas sērfotāji bauda svaigi spiestu augļu kokteili vai atslābinošu Tibetas masāžu.

9. Black Beach, Sandjego, Californija

Dzirdot par Kaliforniju, pirmām kārtām ienāk prātā doma par atpūtu lieliskajā pludmalē. Par cik pilsēta atrodas Kalifornijas dienvidos, okeāna ūdens ir pats siltākais visā Amerikas reģionā. Black Beach piekraste vairāk būs domāta profesionāļiem un adrenalīna cienītājiem, jo okeāna straume mēdz būt visai bīstama. Paralēli atpūtai pie okeāna un sērfinga dēļa, Sandjego var nodarboties arī ar citām aktivitātēm, to skaitā dzīvnieku vērošana zooloģiskā dārzā, apmeklēt pilsētas vēsturiskās vietas un okeāniju. Šeit var sastapt sērfotājus no visas pasaules, tāpēc bieži vien piekrastes ir ļaužu pilnas.

10. Superbank, Gold Coast, Austrālija

Pilsēta Gold Coast - sestā pēc iedzīvotāju skaita daudzuma visā kontinentā. Superbank krasts ir 70 kilometru gara sērfotāju paradīze ar unikāli zeltainām smiltīm. Pat neskatoties uz to, ka sērfošanas prieki šeit ir visai dārgi, šī sporta veida piekritēji brauc tieši uz Superbank. Tūristi pat mēdz teikt, ka esot uz viļņa, varot ieslīgt nirvanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15913105sec.