Visā pasaulē gatavojas Svētā Patrika dienas svinībām

Ar parādēm, krāsainiem festivāliem un lielu daudzumu Ginesa alus simtiem tūkstoši cilvēku Īrijā un citur pasaulē ik gadu 17. martā atzīmē Īrijas aizbildņa Svētā Patrika dienu.

Par godu Svētajam Patrikam tiek rīkotas parādes ar dziesmām un dejām. Ar Svētā Patrika vārdu saistās daudzas leģendas. Viena no leģendām vēsta, ka Svētais Patriks ar ābolīšu palīdzību paskaidroja Svēto trīsvienību. Rezultātā zaļais trīslapu ābolītis un zaļā krāsa kļuva par Svētā Patrika simboliem.

Leģenda vēsta, ka tieši Svētais Patriks Īrijā ieviesis kristietību un no salas padzinis visas čūskas.

Neatņemama Svētā Patrika dienas tradīcija ir piedalīšanās parādēs. Šajā dienā ielās iziet tūkstošiem zaļās drēbēs ģērbtu īru rudās parūkās un zaļās cepurēs, lai ar vērienu nosvinētu savus nacionālos svētkus.

Lai gan šo svētku pirmsākumi meklējami Īrijā, Svētā Patrika dienu ar krāšņām parādēm un jautrām izdarībām svin arī citviet pasaulē – Amerikas Savienotajās Valstīs, Kanādā, Austrālijā, Vācijā un citur.

Arī rīdzinieki izrāda godu Svētā Patrika dienao un, piedaloties "Global Greening" projektā, Rīgas domes ēkas fasāde no 2016. gada 14. marta līdz 21.martam, diennakts tumšajā laikā (no plkst. 19.15 līdz 6.30) tiks izgaismota zaļā krāsā.

"Global Greening" projektā septīto gadu pēc kārtas, atzīmējot īru nacionālos svētkus – Sv. Patrika dienu 17. martā, visā pasaulē pazīstamas ēkas un objekti tiek izgaismoti zaļā krāsā, kā, piemēram, Romas Kolizejs, Pizas tornis, Kristu Pestītāja statuja Riodežaneiro un Nelsona statuja Londonā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.01789808sec.