Netīrākie priekšmeti, kam nākas pieskarties ceļojuma laikā

Personām, kas mīl atrasties nepārtrauktā kustībā, dodoties ceļojumos, ik uz soļa nākas saskarties arī ar ievērojamu skaitu baktērijām - tas, protams, ir neizbēgami, taču ceļojot vienmēr jāatceras par elementārās higiēnas galveno prasību - bieži mazgāt rokas. Jo īpaši tas jāņem vērā pēc saskares ar turpmāk minētajiem objektiem, virsmām un vietām.

Lidmašīnu tualetes

Lai gan tualetes citviet, piemēram, viesnīcās, var būt neiedomājami netīras, tieši lidmašīnu tualetes visātrāk kļūst par "mikrobu fermām". Tas notiek galvenokārt ārkārtīgi nelielā attāluma dēļ starp podu un izlietni, turklāt neizbēgamās šļakatas no izlietnes noved pie īpaši mitras vides – perfektas baktēriju augšanai.

Nauda

Uz banknotēm visā pasaulē atrodamas gan stafilokoku baktērijas, gan cilvēku izkārnījumu daļiņas. Piemēram, ASV dolāri ir īpaši "kaitīga" nauda – 2010. gadā veikta pētījuma ietvaros uz kādas naudaszīmēs Ņujorkā tika atrastas pat 135 000 baktēriju. Līdzīga situācija ir ar bankomātu vadības taustiņiem.

Viena no tīrākajām dolāru banknotēm bijusi klāta vien ar 20 mikrobiem, taču uz citām šis skaitlis sasniedzis pat 250 000. Taču citās valstīs, piemēram, Austrālijā un Meksikā, apgrozībā laistas polimēru jeb plastikāta banknotes, uz kurām "mājo" daudz mazāk baktēriju – vidēji 10 uz vienu kvadrātcentimetru.

Sabiedriskais transports

Vairāki sabiedriskā transporta veidi uzskatāmi par tīrākiem nekā citi, taču visi kļūst par baktēriju perēkļiem, jo tūkstošiem cilvēku katru dienu pieskaras virsmām metro stacijās, autobusos un vilcienos. Lai gan netīrākās ir tās virsmas, kas visbiežāk nonāk saskarē ar cilvēku rokām, uz sēdvietām sabiedriskajos transportlīdzekļos mēdz nokļūt pat cilvēku ekskrementu daļiņas, tur radot burtiski "paradīzi" mikroorganismu izplatībai.

Citi cilvēki

Baktēriju izplatība ir uzskatāms piemērs tam, ka cilvēki mēdz kļūt par dažādu problēmu sakni – nesen veikts pētījums Ņujorkā atklāj, ka tikai 49 procenti cilvēku mēdz mazgāt rokas pēc publisko tualešu lietošanas.

Datora klaviatūra

Lai gan mūsdienās ir plašas iespējas sazināties ar pasauli, pateicoties viedtālruņiem, tomēr nereti jāizmanto vecais ekstra pakalpojums - interneta kafejnīca. Nākamreiz, kad jums jāizmanto publiskais dators interneta kafejnīcā vai viesnīcā, padomājiet, vai tas tiešām ir nepieciešams. Biedējoša statistika atspoguļo, ka uz klaviatūrām var būt pat 400 reižu vairāk baktēriju nekā nesen lietotā tualetes podā. Šāds fakts tik tiešām atbilst realitātei, jo klaviatūras tiek tīrītas ļoti reti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.536623sec.