Lietuvā atver unikālu glempinga vietu

Aicinot ikvienu pavadīt vairāk laika pie dabas, Zviedrijas mēbeļu ražošanas uzņēmums IKEA atklājis unikālu glempinga vietu – labiekārtotu telšu pilsētiņu, kur atpūsties un pārnakšņot. Teltis, kur baudīt vasaras naktis, atrodas netālu no Viļņas un ir pieejamas rezervācijai vietnē "Airbnb".  

Termins glempings ir veidots no diviem angļu valodas vārdiem: glamurous jeb burvīgs un camping jeb kempings. Tas ir tāds kempinga veids, kurā apvienotas viesnīcas ērtības un būšana dabā; pēdējos gados šādas atpūtas vietas ir guvušas popularitāti visā pasaulē – no Āfrikas tuksnešiem līdz Andu kalniem. Tagad šāda vieta ir atvērta arī Lietuvā, netālu no galvaspilsētas Viļņas.

"IKEA aptauju rezultāti atklāj, ka Baltijas valstu iedzīvotājiem ikdienā trūkst laika sev un būšanas pie dabas, tāpat mēs vēlētos vairāk atpūsties no darba. Mēs ņemam vērā cilvēku vēlmes un meklējam veidus, kā palīdzēt tās piepildīt, tāpēc esam radījuši publisku brīvdabas atpūtas vietu, kur ikviens var pavadīt brīvo laiku un rezervēt sev glempinga telti nakšņošanai. Tajā pašā laikā esam pārliecināti, ka ar nelieliem ieguldījumiem var radīt līdzīgu atpūtas vietu arī savās mājās – uz balkona, terases vai dārzā. Mēs vēlamies iedvesmot cilvēkus meklēt neparastus risinājumus, kā atpūsties un noķert atvaļinājuma sajūtu ikdienu," skaidro Kristina Mažeikīte, IKEA mārketinga vadītāja Baltijas valstīs.

Viņa stāsta, ka šī ir pirmā IKEA glempinga vieta Baltijas valstīs un šogad tā izvietota veikparka "Wake Way" teritorijā pie Nemeža (Nemėžis) ezera, vien dažu minūšu brauciena attālumā no Viļņas. Tur ierīkotas piecas dažādas teltis ar atsevišķu terasi pie katras, kā arī kopēja atpūtas vieta ar rotaļu laukumu bērniem un vietu grilēšanai. Glempinga viesiem ir pieeja kopējai parka infrastruktūrai, dušām, tualetēm un bezvadu internetam.

"IKEA ir pazīstams ar zemām cenām, tāpēc arī nakšņošanu glempingā mēs piedāvājam par daudziem pieejamu cenu. Ārzemēs nakšņošana līdzīgos kempingos nereti ir pat dārgāka nekā viesnīcās, bet IKEA, kā ierasts, ir atradis iespēju piedāvāt šo stilīgo un ērto nakšņošanas vietu par 10 EUR vienam cilvēkam. Savukārt tie, kas neizvēlas palikt glempingā pa nakti, varēs bez maksas pavadīt laiku parka teritorijā iekārtotajās atpūtas vietās," tā Mažeikīte.

IKEA interjera dizainere Eimante Nemane katru glempinga telti iekārtojusi atšķirīgā stilā. "Viesi varēs palikt piecu dažādu stilu teltīs – izmantojot IKEA mēbeles un interjera priekšmetus, teltīs esam radījuši džungļu, jūrmalas, bohēmiskā stila, Marokas un Indijas noskaņas. Katrā teltī ir divas vienguļamās gultas un citas mēbeles, kas nepieciešamas ērtai dzīvošanai, mājīgs apgaismojums, paklāji un nepieciešamie trauki. Pie teltīm iekārtotas arī terases ar āra mēbelēm," saka IKEA interjera dizainere. Viņa piebilst, ka ikviens var ierīkot šādas atpūtas zonas, turklāt kvalitatīva brīvā laika pavadīšana neprasa lielas izmaksas vai tālus ceļojumus – dažreiz atpūsties no ikdienas var, kaut mierīgi izbaudot kafiju uz sava balkona vai pavadot nakti IKEA glempingā.

IKEA glempings būs atvērts līdz rudenim, tā administrācija strādās no 7.00 līdz 22.00 darbadienās un no 9.00 līdz 22.00 brīvdienās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.7486639sec.