Sensacionālā Viļņa: Lukišķu Cietums, brīvdabas kafejnīcas un citas aktuālas pieredzes Lietuvas galvaspilsētā

Lietuvas galvaspilsēta Viļņa stāda priekšā jaunu tūrisma kampaņu “Sensacionālā Viļņa”, kas izceļ interesantākās un sensacionālākās pieredzes, ko iespējams piedzīvot pilsētā. Iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs nodoties kultūras dzīves izbaudīšanai un pilsētas pērļu atklāšanai — bijušais cietums, kuru izvēlējies Netflix, bohēmiskākā galvaspilsētas vieta un brīvdabas kafejnīcas.

Lietuvas galvaspilsēta Viļņa nāk klajā ar jaunu tūrisma mārketinga kampaņu “Sensacionālā Viļņa”, kas stāda priekšā krāsaino un dinamisko Viļņas māksliniecisko pusi, omulīgus urbaniskus nostūrus nesteidzīgiem atklājumiem, valdzinošus dizainus gurmāniem un pēc adrenalīna izslāpušajiem, kā arī daudzus citus objektus, kuri vēl tikai jāatklāj tūristiem no Latvijas.

Šovasar, Viļņa no jauna atklāj gastronomiskas, mākslinieciskas un atpūtas ceļošanu, izmantojot sensacionālas aktivitātes, kā piemēram, pusnakts pastaiga pilsētas centrā esošajā bijušajā cietumā, mazāko rajonu, ko iecienījušas mākslinieciskas personas. Turklāt, nākamās 7 vasarīgās aktivitātes Viļņā liks izvirzīt pilsētu apmeklētāju vēlmju sarakstu augšgalā.

1. Kultūras dzīve Netflix slavenajā cietumā

“Lukišķu Cietums 2.0.” Viena no šīs vasaras top aktivitātēm Viļņā ir gadsimtu senais cietums un Netflix seriāla Stranger Things 4. sezonas filmēšanas vieta — Lukišķu Cietums. Neskatoties uz to, ka cietuma ēku komplekss vairs nefunkcionē no 2019. gada, tagad to apdzīvo ap 250 māksliniekiem un tas kalpo par mājvietu mākslinieciskiem un kultūras pasākumiem, kā “Lukišķu Cietums 2.0”, kas piedāvā koncertus, festivālus un īpašas tūres.

Dienas tūres iepazīstina ar cietuma vēsturi, arhitektūru un cietumnieku ikdienu, iekļaujot politiskos ieslodzītos. Kā piemēram, cietumnieku starpā bija vairāki slaveni 20 gs. lietuviešu autori, pat Menachem Begin, Izraēlas premjerministrs un Nobela Miera prēmijas laureāts, kas Lukišķu cietumā, ieslodzījumā pavadīja gadu, 1940. g. Nakts tūres, ņemot talkā lukturīti, piedāvā sajust neatklāto gadsimta senā cietuma ēku pusi.

2. Gastro-atklājumi Viļņas brīvdabas kafejnīcās

Pēc oficiālas atvēršanās, Viļņa gastronomiskā pēc pandēmijas skatuve ir papildināta ar jauniem ēdiena piedzīvojumiem, kas pilsētu atkal, kā pagājušajā gadā, pārvērš par iespaidīgu brīvdabas kafejnīcu. Pilsētā saplaucis vairāk nekā simts bāru, kafejnīcu un restorānu, kas vasaras laikā darbojas zem klajas debess. Pēc sākotnējās domas, kā līdzeklis, lai ievērotu sociālās distancēšanās prasības, tagad turpinot drošu socializēšanos, brīvdabas kafejnīcas modelis liek garāmgājējiem pabūt vasaras saulē un izbaudīt vibrējošo pilsētas dzīvi vienā no daudzajiem brīvdabas punktiem.

Arī satiksme tiek regulēta īpaši Vecpilsētā, lai samazinātu gaisa piesārņojumu, kā arī, lai sniegtu vairāk vietas brīvdabas kafejnīcām un restorāniem, kā piemēram Senatoru Pasāža — sena, pašlaik jau restaurēta savrupmāja ar viduslaiku pagalmu, diviem restorāniem un organiskā ēdiena veikaliem u.c.

3. Ekspedīcija uz neatkarīgu, bohēmisku rajonu

Užupis Republika. Neskatoties uz to, ka šis ir mazākais Viļņas rajons, blakus Viļņas upei, Užupis ir pārsteigumu pilns: 1997. gadā iedzīvotāji deklarēja šī rajona neatkarību no citiem rajoniem, formējot bohēmisku vietu — Užupis Republika. Agrāk novārtā atstātā pilsētas daļa ir izveidojusies par mākslinieku, intelektuāļu, biznesmeņu iecienītu, kā arī par īstenu brīvdabas galerijas vietu.

Piemēram, šis rajons ir slavens ar vairākām skulptūrām: Nāriņa, kas apmeklētājus hipnotizē un aicina nekad neatstāt rajonu, Eņģelis, 8.5 metrus augstā skulptūra, kas pūš ragu, lai paziņotu par māksliniecisko brīvību rajonā, Kaķis, kas iekārtojies uz sētas aizdzen prom bailes, u.c. Brīvdabas kafejnīcu koncepts sastopams arī Užupī ar Residence Bar, kas piedāvā ne tikai oriģinālus kokteiļus, bet arī elpu aizraujošu panorāmas skatu uz pilsētu.

4. Jauna, moderna vieta ar gastronomisku piedzīvojumu atmosfēru

Paupja rajons. Jaunākais pilsētas rajons, pavisam blakus Užupim. Paupis svaigi papildina Viļņas vecpilsētas šarmu. Septiņas, labi zināmas arhitektu studijas pārveidoja šo rajonu par modernu vietu biznesam un atpūtai. Rajonā ir jaunas dzīvojamās mājas, zaļas vietas — strūklakas, svēri, atpūtas zonas — biznesa centrs ar biroja telpām, veikaliem, sporta zāli, gastronomisku tirgu un nelielu kino teātri.

Piemēram, jaunais Paupja tirgus, kas atrodas šajā rajonā, apvieno vecpilsētas maģisko atmosfēru ar gastronomisku pieredzi. Neskārtās dabas iedvesmotā, gastronomiskā vieta apvieno vairākus restorānus, ēdiena zonas un gurmānu aleju, lai viesiem parādītu, ka nav nepieciešams atstāt pilsētu, lai sarīkotu īstu pikniku.

5. Digitālais “pOrtal” apvieno divas tautas

Portāls. Viļņa un Ļubļina apvienoja spēkus, lai uzstādītu pasaulē pirmo teleportēšanās ierīci, vai citādi saukto tehnisko skulptūru “pOrtal.” Brīdī, kad pasaule atveras, “pOrtal” iedzīvotājiem un abu pilsētu viesiem ļauj redzēt vieniem citus reālā laikā. Tehnoloģiskā dizaina skulptūra kalpo kā digitālais tilts, kas fiziskās atšķirtības laikā apvieno pilsētas un iesaista tās fantastiskā, futūrisma pasaules piedzīvojumā.

6. Mākslas piesātinātas tūres brīvdabas galerijā

Baltijas Triennāle 14. Bezgalīgā Robeža. Baltijas Triennāle 14 izceļ ģeopolitisko sacensību starp Centrāleiropu un Austrumeiropu, aptverot vērtību, estētikas un ikdienas dzīves jautājumus. Izstāde piedāvā aplūkot arī latviešu un citu Eiropas valstu mākslinieku, ieskaitot lietuviešu arhitektu, kas izstrādājuši Lietuvas paviljona dizainu 17-tā Venēcijas Arhitektūras Biennāle darbus.

Mākslas darbi izkaisīti pa visu Viļņu, gan galerijās, gan zem atklātas debess, aicinot apmeklētājus aplūkot pilsētas iecienītākās vietas. Kā piemēram, displeji atrodami Laikmetīgās Mākslas Centrā, Rupertā, mākslas inkubatorā blakus populārajai Valakampju pludmalei, kā arī “SODAS 2123,” Stacijas rajonā.

Lai pamatotu brīvdabas konceptu, Viļņa velta savas ielas arī vienam no pagājušā gada populārākajiem mākslas projektiem Mākslai Nav Vajadzīgs Jumts. Simts mākslas darbi tiks eksponēti uz stendiem, viscaur pilsētai, kā arī ap 300 darbiem būs pieejami projekta mājas lapā.

7. Saulrieta vērošana debesīs

Gaisa baloni. Viļņa ir slavena ar fascinējošajiem gaisa baloniem, kas bieži izgrezno debesis. Ne tikai pilsētnieki, bet arī viesi var izbaudīt vienmērīgo lidojumu virs pilsētai un tai blakus esošajām teritorijām. Daži gaisa baloni piedāvā arī vakariņas lidojošā restorānā.

Televīzijas torņa restorāns. Runājot par restorāniem gaisā, viena no populārākajām panorāmām Viļņā paveras no augstākās valsts ēkas (326.5 m virs zemes), televīzijas torņa, kas ir arī viena no iecienītākajām vietām, ēdiena mīļu un adrenalīna entuziastu vidū. Pat pasaules slavenais B.A.S.E. lēcējs, Cedric Dumont, pirms dekādes veica lēcienu no torņa. Tagad, apmeklētāji, kas nav sliekušies uz ekstremālā sporta pusi var izbaudīt elpu aizraujošos skatus uz pilsētu restorānā, kā arī nesen atvērtajā, 180 m virs zemes esošajā āra kafejnīcā.

Jaunās, sensacionālās, mākslinieciskās un piedzīvojumiem pilnās iespējas Viļņā iezīmē jaunu, pēc pandēmijas nodaļu, kas apmierinās pēc kultūras, gastronomiskiem piedzīvojumiem izslāpušos tūristus. Viesi var sasniegt Viļņu ar automašīnām, autobusiem, tiešajiem lidojumiem no Rīgas.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43551803sec.