Daugavpils: 9.oktobrī Pārdaugavas bibliotēkā skatāma fotoizstāde “VIENA DIENA GRĪVĀ”

9. oktobrī plkst. 13.00 Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Pārdaugavas bibliotēkā (Komunālajā ielā 2) notiks biedrības “Stāstnīca” rīkotās fotoizstādes “Viena diena Grīvā” atklāšana. Izstāde notiek X Mūzikas un mākslas festivāla “Daugavpils ReStArt 2021” ietvaros.

Akcija “Viena diena” ir notikusi jau vairākās Latvijas pilsētās. 1987. gadā notika pirmā akcija “Viena diena Latvijā”, kurā piedalījās simtiem fotogrāfu no visas Latvijas. Tika iemūžinātas visdažādākās vietas un notikumi valstī. Pēc 20 gadiem notika otrā akcija, kuras rezultātā tika izdota 520 lappušu bieza grāmata “Viena diena Latvijā 1987/2007”, kuru var aplūkot arī Daugavpils bibliotēkās.

Projekta autore, fotogrāfe Ilze Onzule stāsta: “Ideja fotografēt Grīvu radās augustā “Fotogrāfijas dienas” ietvaros. Akcijas “Viena diena Grīvā” laikā fotogrāfi no visas Latvijas tika aicināti nepalikt mājās, bet doties uz Daugavpili, lai iemūžinātu Grīvas mikrorajona interesantākās vietas un cilvēkus, tādā veidā pievēršot sabiedrības uzmanību šim klusajam, bet skaistajam Daugavpils stūrītim. Grīva ir viens no vecākajiem Daugavpils mikrorajoniem, turklāt ar bagātu vēsturi. Agrāk Grīva ir bijusi patstāvīga pilsēta, tikai pagājušā gadsimta 50. gados to pievienoja Daugavpils pilsētai. Arī šobrīd Grīvai ir savs ģerbonis, kuru var redzēt uz vairāku māju sienām un pastkastēm.”

Akcijā piedalījās fotogrāfi no dažādām Latvijas vietām – Diāna Jakimčuka (Augšdaugavas nov.), Ilze un Linards Onzuli (Augšdaugavas nov.), Jurgita Gruberte (Jaunjelgava), Sarmīte Bogdanoviča (Ilūkste), Anatols Kauškalis (Krāslava), Silvija Danelsone, Laura Kalniņa, Zaiga Šteina (Rīga), Ģirts Dreimanis (Ventspils), Ērika un Alvils Baltiņi (Viļaka).

Izstāde “Viena diena Grīvā” pieejama Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Pārdaugavas bibliotēkā no 9. oktobra līdz 30. novembrim, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus. Ieeja – brīva.

Ieeja izstādes atklāšanas pasākumā, uzrādot derīgu COVID-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu kopā ar ID-karti vai pasi. Pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var notikt filmēšana vai fotografēšana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85214114sec.