Simpozija «Silva Linarte 2022» noslēguma izstādes un «R TELPAS» atklāšana Rotko centrā

2022. gada 6. maijā plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks starptautiskā glezniecības simpozija “Silva Linarte” noslēguma izstādes un “R TELPAS” atklāšana.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs jau ceturto reizi rīko starptautisko glezniecības simpoziju “Silva Linarte”, godinot izcilās Latgales mākslinieces un ilggadējās mākslas pedagoģes Silvas Veronikas Linartes (1939–2018) piemiņu un radošo veikumu, kā arī to paaudzi, kas veidoja un mainīja Latvijas abstraktās glezniecības ainu.

4. starptautiskajā glezniecības simpozijā “Siva Linarte” piedalījās Paola Bertla (Peru), Nika Gžimska (Polija), Mihalis Karaiskoss (Grieķija), Ingūna Levša (Latvija), Anita Meldere (Latvija) un Irīna Špakova (Latvija).

Simpozija laikā radītos darbus var uzlūkot kā ceļa karti abstraktās glezniecības iepazīšanai – krāsu un triepienu dažādība, izmantoto faktūru lietojums, audeklu fiziska iespaidošana un abstrakcijas radīto tēlu konkrētums katram māksliniekam izpaužas atšķirīgos veidos, bet visi kopā tie fiksē divu nedēļu laiktelpu, ko katrs ir piedzīvojis.

“R TELPA” aktivizē Daugavpils Marka Rotko mākslas centra publisko zonu, piedāvājot to kā daļēji atvērtu darbības un refleksijas telpu, kas izveidota dialogā ar Rotko mantojumu un paplašina centra veidoto izstāžu pieredzi, iznesot to ārpus klasiskā formāta robežām.

“Poētiskā robotisma” projekti, ko vizuālās mākslinieces Eva Vēvere un Laura Prikule īsteno jau vairāk nekā desmit gadus dažādās laikmetīgās mākslas platformās, skatītājiem piedāvā padziļinātu pieredžu kopumu, cita starpā – iespējas pašiem veidot mākslas darba attīstības maršrutu. Mākslinieču projektos tiek pētīti poētiskie un robotiskie dzīves aspekti mūsdienu sabiedrībā, iedziļinoties automatizētajos procesos un subjektīvajās reakcijās uz tiem. Izstādes, performances un procesuāli notikumi īstenoti KIM? Laikmetīgās mākslas centrā, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrā un citās kultūrvietās Baltijā un Skandināvijā.

Pasākumu apmeklējums – bez maksas.

Informācija par pasākuma rīkotāju:

https://www.rothkocenter.com/

https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre

https://www.instagram.com/markrothkoartcentre/

Izstāžu anotācijas:

https://www.rothkocenter.com/izstades

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56750393sec.