Vai videospēlēm ir priekšrocības, lai uzlabotu garīgo veselību?

Ir daudz nepareizu priekšstatu par videospēlēm un to ietekmi uz garīgo veselību. Patiesība ir tāda, ka videospēlēm ir daudz priekšrocību, tostarp sarežģītu problēmu risināšanas prasmju attīstīšana un sociālās mijiedarbības veicināšana, izmantojot tiešsaistes spēles. Videospēles var būt lielisks veids, kā stimulēt prātu un uzlabot garīgo veselību.

Videospēļu priekšrocības
Videospēļu spēlēšana sniedz daudzas priekšrocības jūsu garīgajai veselībai. Videospēles var palīdzēt jums mazināt stresu un padarīt jūsu prātu daudzreiz darbīgāku. Dažas no priekšrocībām ietver:

Garīgā stimulācija. Videospēles bieži liek aizdomāties. Kad jūs spēlējat videospēles, gandrīz katra jūsu smadzeņu daļa strādā, lai palīdzētu jums sasniegt augstāka līmeņa domāšanu. Atkarībā no spēles sarežģītības, iespējams, jums būs ātri jādomā, jāizstrādā stratēģija un jāanalizē. Videospēļu spēlēšana darbojas ar dziļākām jūsu smadzeņu daļām, kas uzlabo attīstību un kritiskās domāšanas prasmes.

Gūt panākumus. Spēlē jums ir jāsasniedz mērķi un uzdevumi. Kad jūs tos sasniedzat, tie sniedz jums lielu gandarījumu, kas uzlabo jūsu vispārējo labsajūtu. Šī sasnieguma sajūta pastiprinās, spēlējot spēles, kurās par noteiktiem mērķiem tiek piešķirtas trofejas vai nozīmītes. Cenšoties iegūt vairāk sasniegumu, jūs varat gūt arvien lielākus panākumus.

Garīgās veselības atjaunošana. Neatkarīgi no veida, spēļu spēlēšana var palīdzēt atgūties no traumas. Videospēles var novērst uzmanību no sāpēm un psiholoģiskām traumām. Videospēles var palīdzēt arī cilvēkiem, kuri saskaras ar garīgiem traucējumiem, piemēram, trauksmi, depresiju, uzmanības deficīta hiperaktivitātes traucējumiem (ADHD) un pēctraumatiskā stresa traucējumiem (PTSD).

Sociālā mijiedarbība. Vairāku spēlētāju un tiešsaistes spēles ir piemērotas virtuālai sociālajai mijiedarbībai. Ātrās spēles iestatījumos jums būs jāiemācās, kam uzticēties un kuram nevar. Spēles ar vairākiem spēlētājiem veicina sadarbības veidošanu. Tā ir arī zema vide, kurā varat pārbaudīt jūsu spējas komunikāciju ar jauniem cilvēkiem un attiecību veicināšanu ar viņiem.

Emocionālā noturība. Ja jums neizdodas uzvarēt spēlē vai citās videospēles radītajās situācijās, tas var sagādāt vilšanos. Videospēles palīdz cilvēkiem iemācīties tikt galā ar neveiksmēm un turpināt mēģināt. Tas ir svarīgs rīks, kas bērniem jāapgūst un jāizmanto, kad viņi kļūst vecāki.

Neskatoties uz to, ko cilvēki domā par videospēlēm, tās spēj uzlabot garastāvokli un radīt ilgstošu labsajūtas efektu. Neatkarīgi no tā, vai izmantojat spēles, lai pavadītu laiku kopā ar draugiem vai atbrīvotu stresu, tā ir lieliska iespēja, ko noteikti ir vērts izmantot.

Labklājības uzlabošana
Videospēļu spēlēšana ir saistīta ar garastāvokļa uzlabošanos un garīgās veselības ieguvumiem. Var šķist dabiski domāt, ka vardarbīgas videospēles, piemēram, pirmās personas šāvēji, nenāk par labu jūsu garīgajai veselībai. Tomēr visas videospēles var būt noderīgas dažādu iemeslu dēļ.

Izmēģiniet stratēģiskās videospēles. Lomu spēles un citas stratēģiskas spēles var palīdzēt stiprināt problēmu risināšanas prasmes. Ir maz pētījumu, kas apgalvo, ka vardarbīgas videospēles kaitē jūsu garīgajai veselībai. Gandrīz jebkura spēle, kas veicina lēmumu pieņemšanu un kritisku domāšanu, ir labvēlīga jūsu garīgajai veselībai.

Sevis ierobežošana. Lai gan videospēles pašas par sevi nekaitē jūsu garīgajai veselībai, tā var radīt atkarību. Pārāk daudz laika pavadīšana spēlēm var izraisīt izolāciju. Jūs, iespējams, arī nevēlaties atrasties cilvēku tuvumā reālajā pasaulē. Kad sākat justies, ka izmantojat videospēles kā bēgšanu, jums var būt nepieciešams piebremzēt.

Spēlēt kopā ar draugiem. Padariet spēles laiku jautru, izbaudot to kopā ar draugiem. Ir tiešsaistes kopienas, kā Spins.lv, kurām varat pievienoties. Mērens spēļu laiks ar draugiem var palīdzēt socializēties, atpūsties un pārvaldīt stresu.

Videospēles kā garastāvokļa uzlabotājs
Ja spēlējat pārāk daudz, videospēles pārstāj būt noderīgas. Vairāk nekā 10 stundas nedēļā tiek uzskatīts par "pārmērīgu". Šajos gadījumos jūs varat:
• izjust nemieru
• piedzīvot bezmiegu
• nevēlēties socializēties

Vēl viena satraucoša pazīme ir videospēļu izmantošana, lai izvairītos no reālās dzīves. Kā minēts iepriekš, šāda veida uzvedība liecina, ka jums ir atkarība no videospēlēm, kas vēlāk var izraisīt citu negatīvu uzvedības pazīmju parādīšananos. Pārāk daudz spēļu var kļūt par problēmu, taču ar mēru tās var sniegt ļoti daudz jūsu garīgajai veselībai.

Reklāmraksts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13108706sec.