Izbaudi ziemas priekus Valmierā

Rosinot brīvo laiku pavadīt veselīgi un aktīvi, Valmierā ierīkotas slēpošanas trases Dīvaliņa pļavās, Māra Štromberga BMX trases "Valmiera" teritorijā, kā arī Jāņparkā. Tās bez maksas pieejamas ikvienam interesentam. Savukārt pie Vidzemes Olimpiskā centra (no TV torņa puses) atvērts brīvdabas ledus laukums (apmeklējums vienai personai ir 2.00 EUR). Tāpat slidošanas un slēpošanas iespējas piedāvā Beverīnas, Burtnieku un Kocēnu novadi.

Dīvaliņa pļavās, dodoties 400 metrus garajā ceļā, dzirdēsiet ne tikai savu slēpju soli sniegā, bet arī priecīgu spiegšanu – pa netālu ieslidinātajiem kalniņiem ziemas piedzīvojumā var mesties ragaviņās. Jāpiemin, ka trase nav apgaismota, tāpēc, ja ir vēlme slēpot diennakts tumšajā laikā, aicinām ņemt līdzi galvas lukturus.

Jāņparka slēpošanas trase ved apkārt parkam. Ieslēdzoties ielu apgaismojumam, arī parkā iedegas laternas, slēpošanu diennakts tumšajā laikā padarot vēl aizraujošāku.

Kāda neparasta ainava atklājas, sniega kārtai sedzot tramplīnus un virāžas, var apskatīt Māra Štromberga BMX trasē “Valmiera”, veicot slēpošanas apli apkārt trasei. Tā atvērta katru dienu no plkst.10.00 līdz 22.00. Apmeklētājus lūdzam iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 29479071. Arī šī trase ir apgaismota.

Slēpošanas trases ir marķētas un paredzētas gan klasiskā, gan slidsoļa stila slēpošanai. Trasēs nav pieejama inventāra noma.

Slidotgribētāji aicināti izmēģināt brīvdabas ledus laukumu pie Vidzemes Olimpiskā centra (no TV torņa puses). Tas pieejams ikvienam interesentam, veicot attālināto rezervāciju pa tālruni 20021004. Brīvdabas ledus laukuma apmeklējums vienai personai ir 2.00 EUR.

Lūdzam ņemt vērā, ka:

•    Vienam apmeklētājam iespējams laukumu rezervēt uz vienu stundu;

•    Ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus Covid-19 izplatīšanās ierobežošanai, vienlaikus brīvdabas ledus laukumā var atrasties ne vairāk kā 20 personas;

•    Ierodoties rezervētajā slidošanas laikā, apmeklētājam ir jāpiesakās slidu nomas vietā (pie ieejas Vidzemes Olimpiskajā centrā no TV torņa puses);

•    Ja nepieciešams inventārs (slidas, aizsargķiveres bērniem), tā rezervācija jāveic, piesakoties laukuma apmeklējumam;

•    Slidojot obligāti jāizmanto tam paredzētais inventārs (bērniem līdz desmit gadu vecumam ieteicams izmantot aizsargķiveri);

•    Bērnus, kuri jaunāki par desmit gadiem, aizliegts atstāt bez pieaugušo uzraudzības;

•    Brīvdabas ledus laukumā aizliegts atrasties laukuma uzkopšanas laikā un ja ir norādes, ka ledus laukums slēgts.

Brīvdabas ledus laukums slidošanai gan ar, gan bez nūjām, kā arī inventāra noma pieejama apmeklētājiem gan darbadienās, gan brīvdienās. Laukumu drīkst izmantot, ierodoties arī ar savu slidošanas inventāru. Lai nodrošinātu slidošanas iespējas pēc iespējas plašākam iedzīvotāju lokam, brīvdabas ledus laukums ir izgaismots diennakts tumšajā laikā. Lai rezervētu laiku slidošanai, aicinām ieskatīties brīvdabas ledus laukuma noslodzes grafikā Vidzemes Olimpiskā centra mājaslapā voc.lv.

Atgādinām, ka laukumu treniņu nolūkiem darba dienās izmanto Valmieras Bērnu sporta skolas hokeja, daiļslidošanas un citu programmu audzēkņi ierasto treniņu norises laikos. Savukārt atvērtie laiki slidošanai iedzīvotājiem ir pieejami darba dienu vakaros, kā arī brīvdienās. Brīvdienās visi astoņi atvērtie laiki slidošanai paredzēti iedzīvotājiem.

Valmieras pilsētas pašvaldība pateicas Vidzemes Olimpiskajam centram par sadarbību slēpošanas trašu un ledus laukuma izveidē.

Kamēr ziema lutina, Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina vortālā visit.valmiera.lv uzzināt par sniegotiem piedzīvojumiem Valmieras pusē.

Atpūtas bāzē “Baiļi” ir atvērta  trase ar tablešu tipa pacēlāju kalnu slēpotājiem iesācējiem, kā arī snovborda trase ar pacēlāju. Iespējams arī šļūkt ar kamerām vai citu līdzi paņemto inventāru (to atpūtas bāzē ir iespējams arī iznomāt).

Arī atpūtas parkā "Avoti" distanču slēpošanas trase gaida ziemas aktīvās atpūtas cienītājus. Trases izmantošana ir bez maksas, par inventāru jāparūpējas pašiem.

Slēpotāji aicināti izmēģināt distanču slēpošanas trasi Zaļā dzelzceļa posmā no Mazbrenguļu ceļa pārbrauktuves līdz Dikļu stacijai (aptuveni 5km). Trase piemērota gan slidsoļa, gan klasiskā soļa slēpotājiem. Kājāmgājējus lūdzam nestaigāt pa ievilkto sliedi slidsolim. Jāpiemin, ka iepretim Dikļu stacijai izveidots stāvlaukums automašīnām. Trase tapusi sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātu.

Kocēnos starp alejām izveidota distanču slēpošanas trases aplis gan klasiskā, gan slidsoļa cienītājiem. Tāpat slēpošanas trase izveidota arī Kokmuižas promenādē.

Tiem, kuriem tuvāks slīdsolis uz ledus, pie promenādes Kocēnos ir pieejams dīķis slidošanai. Tāpat arī Bērzaines ciema centrā uz asfaltētā laukuma ir izveidota slidotava, kas norobežota ar bortiem.

Gan slidošanas laukumi, gan slēpošanas trases pieejamas, kamēr to ļaus laikapstākļi. Aktuālajai informācijai par sportošanas iespējām ziemā Valmieras pusē aicinām sekot līdzi Valmieras mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Sports”, “Sporto ziemā Valmierā!”.

Lūdzam būt atbildīgiem un nopietni izturēties pret dažādu traumu risku, lai par ziemas izbaudīšanu būtu vien labas atmiņas. Tāpat aicinām rūpēties par savu un līdzcilvēku veselību, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus Covid-19 izplatīšanās ierobežošanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82453203sec.