Valmiera iesaistās pasaules lielākajā cilvēku foto projektā

“INSIDE OUT” ir pasaules lielākais un visaptverošākais cilvēku foto projekts ar mērķi mainīt pasauli. No Ekvadoras līdz Nepālai, no Sanfrancisko līdz Palestīnai un pat Arktikai – dažādās vietās projektā iesaistītie cilvēki dalās ar savu foto portretu un stāstu, kļūstot par publiski aplūkojamu mākslas darbu. Sabiedriski nozīmīgajā foto projektā iesaistās arī Valmiera. Kādā īpašā vietā pilsētā būs izstādīti lielformāta foto portreti. Kas tajos atainots, būs iedzīvotāju ziņā, jo par mākslas darbu ir iespēja kļūt ikvienam.

Valmieras projekta iniciatīva pasaules kartē tiks iezīmēta ar uzsaukumu ”Notice us!” (“Pamani mūs!”). Šī būs unikāla iespēja parādīt Latviju, mūsu kultūru, cilvēkus. Tas ir apliecinājums, ka ikvienam ir būtiska loma mākslas notikumos un norisēs. Ikvienam ir iespēja mainīt vidi, kur dzīvojam. Atzīmējot Valmieru un topošo Valmieras novadu pasaules kartē, ar projektā iesaistītajām valstīm dalīsimies priekos, sasniegumos, sāpēs, problēmās, risinājumos, iespējās.

Valmierā lielformāta foto portreti tiks izvietoti vietā, kas nekad nav pieredzējusi fotoizstādi, kas pildījusi saimniecisku uzdevumu, kas slejas 45 metru augstumā virs pilsētas un ko iedzīvotāji, visticamāk, nekad nav iztēlojušies kā kultūrtelpu. Tas ir Valmieras bijušās katlu mājas skurstenis Rīgas ielā 25. Pēc projekta noslēguma plānots bijušajā katlu mājā veidot mākslas telpu. Tā būs vieta modernajai un laikmetīgajai mākslai, pašrealizācijai un mijiedarbībai ar pasaules mēroga mākslu.

Alpīnists, projektu vadītājs, bērnudārznieks, pensionēts būvuzraugs – projektā aicināts piedalīties ikviens! Foto portreti būs simbols brīvībai un mierīgai līdzāspastāvēšanai, pārmaiņām, kas nes labu, drosmei tikt pamanītiem.

No 15. līdz 19.martam dažādās vietās topošajā Valmieras novadā viesosies foto busiņš, kurā būs iespēja nofotografēties. Plašāka informācija par busiņa pieturvietām un laikiem pieejama Valmieras mājaslapā www.valmiera.lv, sadaļā “Kultūra”, projekts “Inside out”. Fotoizstāde, kas būs apskatāma, pavēršot skatienu uz torņa smaili, būs aplūkojama aprīļa beigās.

Projekta “INSIDE OUT” īstenošana Valmierā būs viena no nozīmīgākajām norisēm, Valmierai un topošajam Valmieras novadam esot ceļā uz Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu 2027.gadā. Projekts sasaucas ar Eiropas kultūras galvaspilsētas mērķiem aizsargāt un veicināt kultūras daudzveidību Eiropā un uzsvērt to kopīgās iezīmes, vairot iedzīvotāju piederības apziņu kopējai kultūras telpai, kā arī veicināt kultūras ieguldījumu pilsētu ilgtermiņa attīstībā.

Katra projekta “INSIDE OUT” iniciatīva pasaulē ir dokumentēta un apskatāma  interaktīvā kartē: https://www.insideoutproject.net/en/map. Iedzīvotāji, kuri izvēlēsies piedalīties foto projektā, pievienosies tiem vairāk nekā 260 000 cilvēkiem 129 valstīs, kuri, publiski daloties ar savu foto portretu, vērš uzmanību neiecietībai, rasismam, atbalsta demokrātiskas vērtības, veicina klimata pārmaiņas, runā par integrāciju.

Vairāk par projektu var lasīt šeit: https://www.insideoutproject.net/en/about.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.63369703sec.