Valmieras TIC aicina pieteikties tūristu gidu apmācībām

Valmieras Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar vairākiem tūrisma un citu saistīto nozaru profesionāļiem sagatavojis tūristu gidu apmācību programmu, kuras norise plānota no šī gada 5. jūnija līdz 31. jūlijam. Lekcijas, praktiskās nodarbības un mācību ekskursijas gidu kursu programmā plānotas attālināti, ZOOM platformā, daļu no jūlijā plānotajām mācību ekskursijām labvēlīgas epidemioloģiskās situācijas apstākļos paredzot arī klātienē.

Pieteikšanās dalībai gidu kursos līdz 28.maijam, aizpildot reģistrācijas anketu ej.uz/gidukursi!

Gidu kursiem pieteikties aicināti interesenti, kuri vēlas kļūt par Valmieras un topošā Valmieras novada vēstnešiem, kuriem ir interese un vēlme padziļināt savas zināšanas par Valmieras pilsētas un topošā Valmieras novada vēsturi, personībām un notikumiem laiku lokos. Īpaši pieteikties gidu kursiem tiek aicināti gidi, kas saredz iespēju ekskursiju vadīšanai arī kādā no svešvalodām. Tāpat arī aicinām aktīvā tūrisma ekskursiju vadītājus, kuriem nav sveša došanās dabā, pārbraucieni ar velosipēdiem u.c. aktīvā dzīvesveida norises.

Gidu kursu programma

Dalība gidu kursos sniegs ieskatu gan būtiskākajās zināšanu tēmās, ļaujot apjaust Valmieras un novada vēsturi kopsakarībās un reģiona kontekstā, gan prasmēs, bez kurām labam gidam neiztikt, piemēram, komunikācija un prezentācijas, interpretācija un laba stāsta veidošanas prasmes. Valmieras gidu kursu dalībniekiem būs iespēja smelties zināšanas, klausoties un piedaloties lekcijās par dažādiem vēsturiskajiem posmiem, to nestajām pārmaiņām, ietekmējot cilvēka pasaules izpratni, kā arī par arhitektūras un mākslas vērtībām, kultūras norisēm, vidi un ainavas lasīšanu, personībām un veiksmes stāstiem, folkloru un tradīcijām u.c. Tiks spodrinātas arī topošo gidu prasmes, apgūstot informācijas interpretācijas mākslu, attīstot radošumu prezentēšanas paņēmienos, trenējot publisko runu, stāju, dikciju un apgūstot trikus, kā strādāt ar dažādām grupām.

Lekcijas lasīs un praktiskās nodarbības vadīs tādi tūrisma un saistīto nozaru profesionāļi kā Vidzemes Augstskolas asociētais profesors, Dr.geogr. Andris Klepers, Mg.oec, Vidzemes Augstskolas vieslektors, produkta veidotājs un grupu vadītājs SIA "Impro Ceļojumi" Gatis Kampernovs, vēsturnieces un novadpētnieces Regīna Valtenberga, Ineta Amoliņa, Ingrīda Zīriņa, Liene Rokpelne un Guna Medne.

Prezentēšanas paņēmienus slīpēt palīdzēs pieredzējusi mediju komunikācijas un prezentāciju prasmju trenere, konsultante, žurnāliste ar vairāk nekā 25 gadu praktisko pieredzi Krista Vāvere, režisors, "Runas skola”  dibinātājs un lektors Viesturs Meikšāns un publiskās runas treneris un 2017. gada Eiropas publiskās runas čempions Dāvis Golds. Savukārt ekskursiju kā priekšnesumu veidot palīdzēs publisko un korporatīvo pasākumu vadītājs un organizētājs Uģis Melders.

Lektoru vidū arī vairāki citi Vidzemes Augstskolas mācībspēki: Dr.art., mākslas vēsturnieks Jānis Kalnačs, Dr.sc.admin Agita Šmitiņa un Mg.geogr. Iveta Druva-Druvaskalne. Savā pieredzē gidu apmācībā un vadīšanā dalīsies arī kaimiņu pilsētas p/a "Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" gidu darba un programmu koordinatore Ieva Kalniņa. Par aktuālajiem attīstības projektiem, mūsdienu pilsētvidi, tūrisma un zīmolvedības stāstu gidu kursu dalībniekiem vēstīs arī vairāki Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvji.

Apmācību programmas nodarbību plāns pieejams šeit!

Mācību ekskursijas

Gidu kursu laikā apmācību programmas dalībniekiem būs iespēja sastapt arī Valmieras sertificēto gidus un topošā Valmieras novada muzeju darbiniekus un vietējos novadpētniekus, kuru stāsti atklās nozīmīgāko par tādiem tūrisma piesaistes magnētobjektiem un galamērķiem kā Valmieras senpilsēta, Sv. Sīmaņa baznīca, Vecpuišu parks, Burtnieka ezers, Valmiermuiža, Zilākalna kultūrvides un apmeklētāju centrs “ZTornis”, Rubenes baznīca, Kokmuiža un Dikļi, Trikāta un Brenguļi, Seda un Strenči, Mazsalaca un Rūjiena, Naukšēnu muižas parks.

Lai mazinātu COVID-19 izplatības risku un izvairītos no pulcēšanās, lielākā daļa mācību ekskursiju tiks piedāvātas video formātā. Plānots, ka gidu kursu programmas noslēdzošās mācību ekskursijas Valmieras pilsētvidē norisināsies klātienē, ja tam būs piemērota un labvēlīga epidemioloģiskā situācija.

Gidu kursu programmas nodarbības  lielākoties notiks sestdienās un piektdienu vakaros, atsevišķas lekcijas paredzot arī citos darba dienu vakaros. Ja kādu no lekcijām kursantam nebūs iespējas apmeklēt lekcijas tiešsaistes norises laikā, tiks nodrošināta iespēja saņemt lekcijas ierakstu.

Visiem gidu kursu dalībniekiem, kuri sekmīgi būs nokārtojuši arī eksāmenu rakstisko daļu un ekskursiju vadīšanas pārbaudījumu, tiks izsniegta Valmieras pilsētas pašvaldības sertificēta tūristu gida apliecība, savukārt labākajiem un atraktīvākajiem tūristu gidu kursu beidzējiem tiks piedāvātas sadarbības iespējas ar Valmieras pilsētas pašvaldību, apkalpojot  Valmieras Tūrisma informācijas centra interesentu grupas un vadot Valmieras Tūrisma informācijas centra organizētās aktīvās atpūtas u.c. tematiskās ekskursijas gan Valmieras pilsētā, gan topošajā Valmieras novadā.  

Dalības maksa

Maksa par pilnu gidu kursu programmu – 60 EUR (ar PVN).

Maksa par vienu lekciju (gidu kursu plānā ar īpašu atzīmi *) – 10 EUR (ar PVN).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38590693sec.