Svini Lieldienas Valmieras novadā

Lieldienu Zaķa ceļojums

17. aprīlī plkst.11.00 Lieldienu Zaķis ieradīsies pie Naukšēnu Kultūras nama, bet plkst.14.00 – Rūjienas estrādē. Viņam padomā ir rotaļas un spēles, un Zaķis gaida ikvienu interesentu, kurš vēlēsies kopā ar viņu sagaidīt Lieldienas. Aicinām līdzi ņemt krāsotas olas, olu ligzdiņu (ja sanāk izgatavot) un labu garastāvokli.

Lieldienu jampadracis

No 11. aprīļa ikviens aicināts kārtīgi izšūpoties Mazsalacā, Saieta laukumā. Savukārt no 13. aprīļa aicinām piedalīties akcijā “Manas ģimenes Lieldienas 2022”, Mazsalacas Kultūras centra Facebook lapā iesūtot savas fotogrāfijas un parādot, kā sagaidāt Lieldienas.  

14. aprīlī plkst.12.00 pie Dikļu Kultūras centra atklāsim dabas galeriju “Krāsainie koki”. Koku apģērbu veidošanā piedalās Jura Neikena Dikļu pamatskola, bērnudārzs “Cielaviņa” un Dikļu Kultūras centra pašdarbības kolektīvi. Krāsainie koki būs apskatāmi līdz aprīļa beigām.

16. aprīlī plkst.10.00 (reģistrēšanās no plkst.9.00) Mazsalacas Kultūras centrā norisināsies Vidzemes zolītes kauss.

17. aprīlī aicinām doties uz Burtniekiem, kur no plkst.11.00 līdz 12.30 ikviens varēs piedalīties Lieldienu jampadracī: krustvārdu mīklas orientēšanās aktivitāte; mini izrādīte; rotaļas; Lieldienu rituāli; putnu būrīšu apgleznošana.

17. aprīlī plkst.12.00 Strenču pamatskolas bērnu rotaļu laukumā notiks Lieldienu svinēšana kopā ar bērnu radošo studiju “Notiņas”. Dziedāsim, dejosim, priecāsimies un krāsosim olas.

No 17. aprīļa līdz 6. maijam Burtnieku Kultūras centrā būs skatāma Lieldienu rokdarbu un amatniecības darbu izstāde.

Otrajās Lieldienās, 18. aprīlī, no plkst.12.00 parkā aiz Ēveles Tautas nama būs Lieldienu aktivitātes visai ģimenei.

18. aprīlī plkst.13.00 Sēļu muižā ikviens aicināts uz ģimenes pikniku Otrajās Lieldienās. Kopīgi veidosim izstādi “Košāko Lieldienu olu parāde” un uz lielā saimes galda liksim Lieldienu olu ēdienus. Protams, būs arī dziesmas, danči un rotaļas. Lai svētki izdotos krāšņāki, aicinām līdzi ņemt košākās un stiprākās olas. Būs iespēja apskatīt mākslinieces Birutas Jansones izstādi “Sapņi un pasakas” un mākslinieka Māra Pladara personālizstādi.

Izrāde maziem un lieliem

Valmieras novadā Lieldienu laikā viesosies Liepājas Leļļu teātris ar izrādi “Lote un Lieldienas”. Suņu meitene Lote un viņas draudzene Marta uzzina satraucošu vēsti. Lieldienu priekšvakarā zaķim ir pazudušas krāsas. Kas gan tās par Lieldienām bez olu krāsošanas? Kur atrast krāsas? Kurš tās paņēmis? To spēj noskaidrot tikai īsti detektīvi. Burtnieku Kultūras centrā izrāde būs 14. aprīlī plkst.10.00 (ieeja bez maksas), bet Valmieras Kultūras centrā – plkst.18.00 (biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzē”).

Koncerti

15. aprīlī plkst.15.00 Lodes pagasta kultūras namā aicinām uz Lieldienu ieskaņu koncertu “Tava balss”. Uzstāsies dziedātāja Santa Sāre, pianists Ģirts Ripa, perkusionists Mārcis Kalniņš.

16. aprīlī plkst.10.00 Bērzaines estrādē, plkst.12.00 Zilākalna estrādē, plkst.14.00 Vaidavas ezermalā un plkst.16.00 Dikļos, Vika pasaku parkā “Ieskandēsim novadu” – kopā ar folkloras kopu iesim rotaļās un ar dziesmām priecāsimies par pavasara atnākšanu un putnu atlidošanu.

16. aprīlī plkst.00.00 (naktī no 16. uz 17. aprīli) Mazsalacas Sv. Annas baznīcā aicinām uz koncertu “Pretī gaismai”.

17. aprīlī plkst.10.30 norisināsies Burtnieku Kultūras centra pašdarbnieku koncerts.

17. aprīlī plkst.15.00 Trikātas Saieta namā un 18. aprīlī plkst.13.00 Brenguļu alus sētā skanēs jautro ziņģu kapelas “Abulmalas burlakas” koncerts “Kas tur lūr no pūra lādes”.

18. aprīlī plkst.12.00 Matīšu Tautas namā aicinām uz vietējo pašdarbības kolektīvu koncertu “Lieldienu karuselis”. Piedalīsies Matīšu, Vilzēnu un Strenču kolektīvi.

18. aprīlī plkst.13.00 Rencēnu estrādē (lietus gadījumā – Rencēnu Kultūras namā) būs folkloras kopas “Rota” un kapelas “Rotas muzikanti” muzikāls sveiciens “Spīdi nu, saulīte!”.

Otrajās Lieldienās, 18. aprīlī, plkst.14.00 Ēveles Tautas nama terasē būs dueta “Mediante” koncerts (lietus gadījumā koncerts notiks Ēveles Tautas namā).

18. aprīlī plkst.14.00 Vecates pagasta kultūras centrā norisināsies Lieldienu koncerts. Uzstāsies VPDK “Līksme”, bērnu ansamblis “Dadzīši”, ansamblis “Dziedātprieks”, jauniešu deju kopa “Nāc dejot” un ”Trīs cāļi no Mazsalacas”. Plkst.15.30 gaidāma Lieldienu izsole, bet no plkst.15.40 – olu parāde, olu kaujas un olu ripināšana.

Aprīlis ir Valmieras Kultūras centra vīru kora “Imanta” 70 gadu jubilejas mēnesis. Koris svētkus svinēs divos koncertos kopā ar ģimenēm, draugiem, kora mūzikas cienītājiem un saviem sadraudzības kolektīviem. 18. aprīlī plkst.14.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā izskanēs garīgu un patriotisku dziesmu koncertprogramma “Ved mani, Dievs!”, savukārt 22. aprīlī koris uzstāsies Kocēnu Kultūras namā. Koncerta apmeklējums Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā par ziedojumiem.

Radoša darbošanās

17. aprīlī no plkst.9.00 Mūrmuižā norisināsies Lieldienu radošās darbnīcas.

17. aprīlī no plkst.11.00 Mūrmuižā, no plkst. 13.30 Trikātas parkā un 18. aprīlī no plkst.13.00 Brenguļu alus sētā ģimenes aicinātas uz Zaķa un Lapsiņas Lieldienu piedzīvojumiem – košām un jautrām aktivitātēm.

17. aprīlī no plkst.11.00 Valmieras pagasta kultūras namā norisināsies Lieldienu radošās darbnīcas. Kopā ar Zaķi mazi un lieli varēs krāsot olas sīpolu mizās, kā arī no dažādiem materiāliem veidot Lieldienu ligzdas un no koka – zaķus. Klātesošie varēs piedalīties gan olu kaujās, gan olu ripināšanā, noskaidrojot, kura ola ir stiprākā un veiklākā. Lai varētu iesaistīties visās radošajās aktivitātēs, organizatori aicina paņemt līdzi nekrāsotu olu. Visiem muzikālu sveicienu dāvinās senioru ansambļi “Mežābele” un “Dziesmotā senatne”.

Tirgošanās

16. aprīlī no plkst. 9.00 līdz 13.00 Strenču tirgus laukumā būs Žubītes tirdziņš. Pavasarīgi spirgtas, košas un spēcinošas veltes sagaidīs ikvienu interesentu.

Pirmajās Lieldienās, 17. aprīlī, Kocēnos, pie Kokmuižas pils norisināsies tradīcijām bagātais “Kocēnu pavasaris 2022” – svētku tirdziņš un daudzveidīgas aktivitātes maziem un lieliem apmeklētājiem. No plkst.10.00 līdz 15.00 aicinām uz Latvijas mājražotāju un amatnieku darinājumu tirdziņu. Bērnu priekam ciemos būs ieradušies mini ZOO “Mežiņi” ar lielu un mazu trusīšu saimi. No plkst.11.00 uz lielās skatuves notiks svētku koncerts kopā ar Lieldienu Zaķi Žani. Koncertā uzstāsies Dikļu pūtēju orķestris, Kocēnu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs (VPDK) “Savieši”, Kocēnu pamatskolas tautas deju kolektīvs “Saulītes”, Valmieras Kultūras centra mūsdienu deju grupa “Baltā”, TDA “Gauja”, TDA “Gauja” studija, VPDK “Gauja”, “Gauja FIX”, Rūjienas Kultūras nama VPDK “Luste”, Kauguru Kultūras nama VPDK “Mūri”, Brenguļu Kultūras nama VPDK “Dzieti”. Ar lustīgām dziesmām klātesošos priecēs grupa “Rahu The Fool”. “Kocēnu pavasaris” laikā norisināsies radošā darbnīca “Lieldienotava” – ikvienam būs iespēja krāsot olas un izrotāt tās ar dabas veltēm, kā arī kārtīgi izšūpoties, piedalīties olu kaujās un ripināšanā. Aicinām līdzi paņemt viskaistāko olu, lai piedalītos izstādē. Sudrabkalnu Viesistabas saimnieki Bukšu ģimene aicinās iezīmēt kokā savu pavasara rakstu. Radošajā darbnīcā katrs varēs izgatavot un pēc tam iededzināt savu īpašo rakstu sveču paliktnī vai kūku dēlī. Ar aktīvām nodarbēm interesentus sagaidīs Kocēnu skautu 38. vienība. Noslēgumā notiks tradicionālā “Kocēnu pavasara” loterija ar bagātīgu balvu fondu – mājražotāju un amatnieku sarūpētiem labumiem.

18. aprīlī Matīšos, Dzirnavu laukumā pēc pašdarbnieku koncerta, kas sāksies plkst.12.00, aicinām uz Lieldienu aktivitātēm un tirdziņu.

Sportiskas Lieldienas

Rencēnos ikviens no 14. līdz 19. aprīlim (starts sev piemērotā laikā) aicināts doties Lieldienu pastaigā “Cauri ciemam zaķis cilpo”. Rencēnu Kultūras centrs būs parūpējies par marķētām, viegli saprotamām trasēm. Starts un finišs būs pie Rencēnu kultūras nama. Interesenti varēs izvēlēties, vai doties 2km vai 4km marķētās trasēs ar uzdevumiem. Visi centīgie cilpotāji tiks gaidīti Rencēnu estrādē 18. aprīlī plkst.12.30, kur zaķis būs sarūpējis gardu pārsteigumu, savukārt no plkst.13.00 būs Rencēnu Kultūras nama kapelas “Rotas muzikanti” un folkloras kopas “Rōta” muzikāls sveiciens “Spīdi nu, saulīte!”.

Vecatē 18. aprīlī no plkst.11.00 līdz 13.00 norisināsies Lieldienu zaķu skrējiens bērniem un foto orientēšanās ikvienam interesentam “Iepazīsti Vecati”. Starts pie Vecates pagasta kultūras centra. Lieldienu zaķu skrējienā aicinām piedalīties bērnus līdz 11 gadu vecumam kopā ar vecākiem. Foto orientēšanās aktivitātē “Iepazīsti Vecati” aicināts piedalīties ikviens, kurš vēlas aktīvi pavadīt Otrās Lieldienas kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem. Plašāka informācija šeit.

Otrajās Lieldienās, 18. aprīlī, no plkst. 12.00 līdz plkst.16.00 ar prieku gaidīsim tematiskā pastaigā “Zaķim pa pēdām”. Pastaigas sākums – laukumā pie Valmieras Kultūras centra. Pastaigas laikā dažādos aizraujošos uzdevumos mazi un lieli varēs pārbaudīt savu veiklību, atjautību, ritma izjūtu. Mazos pastaigas dalībniekus priecēs iemīļoti tēli no radošās apvienības “Pasaku nams”, savukārt muzikālus sveicienus klātesošajiem būs sagatavojusi vokālā studija “Notiņas”. Hanzas laukumā ieradīsies četrkājaini svētku viesi – truši no mini ZOO “Mežiņi” un poniji no “Valmiermuižas staļļa”. Par atsevišķu samaksu bērni varēs doties izjādē ponija mugurā. Pačukstēsim – uzlādē savu telefonu, lai vari ar to iemūžināt kādu košu fotomirkli! Kādi vēl pārsteigumi gaidāmi? Aicinām to noskaidrot, dodoties pastaigā “Zaķim pa pēdām”! Ar pastaigas maršruta karti var iepazīties Valmieras Kultūras centra mājaslapā www.vkc.lv.

18. aprīlī Rūjienas Sporta hallē no plkst.9.00 norisināsies 6. posms novusa čempionātā dubultspēlēs. Komandas tiks lozētas uz vietas.

Tiekamies! Lai košas un skaistas Lieldienas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16408396sec.