Sporta un aktīvās atpūtas parku «Mežs» Valmierā atklās 14. maijā

Novembrī Valmieras centrā sāka dzīvot “Mežs” – parks sportiskai un lieliskai atpūtai. Kopš pirmās dienas tur valdīja rosība, līdz “Mežs” ietinās sniega segā, taču tagad tas mostas kopā ar dabu. Aicinām uz sporta un aktīvās atpūtas parka “Mežs” atklāšanu 14. maijā plkst. 14.00.

Greentrials  un The Spot ekstrēmo sporta veidu paraugdemonstrējumi un meistarklases visa vecuma interesentiem, laikmetīgais cirks, aktivitātes pašiem mazākajiem, DJ All-viss – tāds plāns ir parka atklāšanā.

Skrituļslidošanas, braukšanas ar skeitbordu, BMX vai skrejriteni prasmes uzlabot palīdzēs The Spot meistari. Jāpiemin, ka noteiktās parka zonās visas dienas garumā būs vairāku sporta veidu profesionāļi, kuri palīdzēs un iedvesmos. Uz nodarbībām iesakām nākt ar savu inventāru. Vismazākajiem apmeklētājiem būs iespēja “Mežu” izdaiļot krītiņzīmēšanas tehnikā, savukārt izsalkumu remdēt palīdzēs streetfood.

Atklāšanu vadīs lieliskais couch Einārs jeb Einārs Lansmanis. Viņam tuva ir frīstaila slēpošana, skeitbords un riteņbraukšana, tāpēc noteikti būs interesanta tikšanās.

1096 m2 plašais betona seguma skeitparks “Mežā” ir veidots vairākos līmeņos. Tas piedāvā lielāko daļu skeitbordinga pamatelementu, saglabājot plašumu un dinamiku. Turklāt jaunais parks ir arī mācību un treniņu vieta – Valmieras Jaunatnes centrs “Vinda” īsteno unikālu interešu izglītības programmu “Ekstrēmie sporta veidi”.

Savukārt tiem, kuriem tuvāka braukšana ar skrejriteni, skrituļslidām, skeitbordu vai velosipēdu, patiks 170m garā velo trase. Tā projektēta ar dažāda augstuma uzbērumiem, virāžām, platformām, kas, mērķtiecīgi savirknētas, sniedz iespēju braucējam attīstīt ātrumu, izmantojot gravitācijas un ķermeņa smaguma centra mijiedarbību.

Mazākie parka apmeklētāji iecienījuši rotaļu laukumus – dažāda veida šūpoles, pakāpieni līdzsvara trenēšanai, rāpšanās tīkls, slidkalniņš, batuts un vēl citi elementi. Turpat ir fitnesa zona un āra trenažieri, dodot iespēju vecākiem nodarboties ar sportu, vienlaikus pieskatot mazuļus rotaļājamies. Šeit plašāk par sporta un aktīvās atpūtas parku “Mežs”.

Unikālā būvprojekta izstrādē piedalījās, skeitparka un velotrases būvniecību veica “Mind Work Ramps”. Meža noskaņu parkā veidoja ainavu arhitekte Ilze Rukšāne (SIA “ALPS Ainavu darbnīca” projekts) un SIA “Deicija” ar SIA “Stādaudzētava Blīdene” piegādātajiem stādiem. Sporta un aktīvās atpūtas parks “Mežs” izbūvēts atbilstoši SIA “CITY PLAYGROUNDS” izstrādātajam būvprojektam “Sporta un aktīvās atpūtas parks”, kas veidots sadarbībā ar SIA “ALPS Ainavu darbnīca” un SIA “CEĻU KOMFORTS” speciālistiem. Parka izveides izmaksas 500 000 EUR apmērā tiek segtas ar AS “Latvijas valsts meži” dāvinājumu (ziedojumu), kura mērķis ir bērnu un ģimeņu izzinoša sporta un atpūtas laukuma izveide.

Neaizmirsti ķiveri un aizsargus! Un aiziet!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62395716sec.