Tapis informatīvs izdevums par Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcu

Mēs vēlamies, lai ēkas, kas glabā nozīmīgas vēstures liecības par pilsētas izveidošanos un attīstību, pamana un novērtē ikviens garāmgājējs savā ikdienas steigā. Lai mudinātu gan vietējos iedzīvotājus, gan pilsētas viesus iepazīt vienu no nozīmīgākajiem Latvijas viduslaiku arhitektūras pieminekļiem – Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcu – izveidots informatīvs materiāls.

Baznīcu Gaujas stāvajā krastā sāka būvēt 13. gadsimtā, tāpat kā Zobenbrāļu ordeņa vai tā pēcteča Livonijas ordeņa pili, tomēr otrā pasaules kara nogalē vēsturiskā centra apbūve tika gandrīz pilnībā iznīcināta - saglabājušies tikai ārējo mūru un pagrabu fragmenti. Arī baznīca vairākkārt cietusi - gan kara ietekmē, gan ugunsgrēkos. Lai gan tā nepaceļas pār pilsētu tik majestātiski kā viduslaikos, Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca ir būtiskākais pilsētas vēstures liecinieks, kā arī viens no nozīmīgākajiem Latvijas viduslaiku sakrālās arhitektūras pieminekļiem. Lai apkopotu informāciju par baznīcas vēsturi un attīstību dažādos laika griežos, tapis informatīvs buklets.

Izdotais materiāls par Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcu elektroniski pieejams šeit un drukātā veidā Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas iela 10) vai Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā (Bruņinieku iela 2). Šobrīd buklets pieejams latviešu valodā, bet jau drīzumā - arī angļu valodā.

Aicinām iepazīties ar Sv. Sīmaņa baznīcas vēsturisko attīstību un vērtīgo pieminekļu aprakstiem un doties uz baznīcu, lai to aplūkotu klātienē un, uzkāpjot atjaunotajā baznīcas tornī, palūkotos uz Valmieru no augšas.

Teksta autors un sastādītājs ir Dr.art., Vidzemes Augstskolas profesors un mākslas vēsturnieks Jānis Kalnačs. Materiāls veidots sadarbībā ar Valmieras Svētā Sīmaņa evaņģēliski luterisko draudzi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55648804sec.