Aicina uz Lāčplēša dienas norisēm Valmieras novadā

Cik gan skaists ir novembris! Kā nomoda brīdis pirms miega, robežšķirtne, kad tumsa ļauj ieraudzīt vairāk. Pieklusinātas krāsas, kailums, atvadoties no rudens pārbagātības un gaidot ziemas mieru, – viss tik šķietami neaizsargāts, ka arī cerība atklājas pārākajā pakāpē. Arī toreiz tā bija cerība par brīvu Latviju, kas iedvesmoja cīnīties, lai turpmākajos gados no paaudzes paaudzē nodotu mantojumu, stipru kā Lāčplēsi. Aicinām uz Lāčplēša dienas norisēm Valmieras novadā!

Valmierā

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, aicinām lielus un mazus doties Lāpu gājienā, pieminot brīvības cīnītājus, atceroties mūsu valstij būtiskos vēstures notikumus un vienojoties gaismas ceļā. Plkst. 17.30 Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā būs aizlūgums par brīvības cīņās kritušajiem. Plkst. 18.00 Lāpu gājiens vedīs no Valmieras rātslaukuma līdz pilsētas Centra kapiem. Ap plkst. 18.30 būs piemiņas brīdis pilsētas Centra kapos. Aicinām līdzi ņemt lāpas un svecītes.

Gājiena laikā (no plkst. 18.00 līdz plkst. 18.30) būs ierobežota satiksme Rīgas ielā. Jāpiemin, ka Valmieras pilsētas maršrutu autobusi var kavēties. No plkst. 16.00 līdz 18.30 satiksmei būs slēgts rātslaukums. No plkst. 16.00 līdz 20.00 spēkā būs aizliegums novietot automašīnas Dārza ielā, posmā no Miera ielas līdz kapličai.

11. novembrī plkst. 19.30 Valmieras Kultūras centrā notiks Lāčplēša dienas koncerts “Roks. Mīlestība. Brīvība.”. Koncertā piedalīsies solisti Andris Ērglis, Kristians Kareļins, Aleksandrs Aleksis Tuņķelis, Regnārs Nerips, Sabīne Bērziņa, Madars Vanags, Samanta Markus un jauniešu koris “Skan”, mūsdienu deju grupa “Baltā”, pavadošā grupa Paula Arnicāna vadībā. Koncerta mākslinieciskais vadītājs – Rūdolfs Bērtiņš. Skanēs gan jaunas dziesmas, piemēram, “Kad meitene skumst” (no grupas “Čipsis un Dullais” krājuma), gan arī tādas atmodas dziesmas kā Zigmara Liepiņa “Brīvību Baltijai”, Raimonda Paula “Kā senā dziesmā”, grupas “Jumprava” “Peldētājs” un citu autoru skaņdarbi.  

No 11. līdz 19. novembrim Vecpuišu parkā būs apskatāma gaismas instalācija “Viļņojošās debesis”. Katru vakaru no plkst. 18.00 līdz 23.00 tā ievējos un caur trejdeviņu kokļu mūziku un "Piena ceļa" motīviem atgādinās par to, kas mums ir visdārgākais – mājas un brīvība. Instalācijas autors ir SIA "Artistic".

Bērzainē

11. novembrī plkst. 17.00 Bērzainē pie Saietu nama būs piemiņas brīdis, aicinām līdzi ņemt svecītes.

Brenguļos

Brenguļu bibliotēka 11. novembrī plkst. 17.00 aicina uz radošo darbnīcu – lukturīšu izgatavošanu. Pēc tam norisināsies tiltiņa izgaismošana pār Abulu un sarunas pie ugunskura. Plkst. 19.00 Brenguļu sākumskolas lielajā zālē aicinām uz filmu “Suflieris”.

Burtniekos

11. novembrī plkst. 16.00 Burtnieku estrādē aicinām no svecīšu liesmiņām veidot Latvijas valsts kontūru.

11. novembrī plkst. 12.30 būs svētbrīdis pie pieminekļa Burtnieku baznīcas Varoņu birzī, aicinām ņemt līdzi sveces un ziedus.

No 11. līdz 19. novembrim Burtnieku ciema ielas un Burtnieku muižas parka takas savienosies īpašā 3 km garā maršrutā, kas veidos Latvijas kontūru. Sportisko izaicinājumu varēs veikt nūjojot, soļojot vai skrienot. Plašāka informācija šeit.

Dikļos

11. novembrī plkst. 12.00 Dikļu kapos pie Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera Jāņa Goltiņa kapa notiks piemiņas brīdis.

Savukārt plkst. 19.30 Dikļu Kultūras centrā būs koncerts “Mēs dzimuši novembrī”, atzīmējot sieviešu kora “Lira” deviņu gadu un Dikļu pūtēju orķestra 11 gadu jubileju. Viesosies Valmieras Kultūras centra vīru koris “Imanta”.

Ēvelē

11. novembrī ar ziedu nolikšanu un svecīšu aizdegšanu pieminēsim Lāčplēša Kara ordeņa kavalierus, kuri atdusas Ēveles kapos. Līdz ar krēslas iestāšanos Ēveles centrā veidosim Lāčplēša dienai veltītu sveču instalāciju.

12. novembrī plkst. 13.00 Ēveles bibliotēkā notiks Ineses Bebres fotoizstādes atklāšana un patriotu nedēļai veltīts koncerts “Ar zvaigžņu putekļiem saujās”. Par muzikālo noformējumu parūpēsies Raitis Lapacinskis. Savukārt plkst. 22.00 Ēveles Tautas namā būs balle kopā ar grupu “Blēži”. Ieeja  3.00 EUR. Galdiņu rezervācija, zvanot pa tālruni 26191238.

Kauguros

11. novembrī plkst. 8.30 Kauguros no J. Endzelīna Kauguru pamatskolas līdz Kauguru kapiem notiks Lāpu gājiens.

Kocēnos

11. novembrī plkst. 12.00 notiks piemiņas brīdis Dikļu kapos pie Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera Jāņa Goltiņa kapa.

Kocēnos 11. novembrī plkst. 17.00 ikviens tiek aicināts doties Lāčplēša dienas Lāpu gājienā. Tas sāksies pie Kocēnu apvienības pārvaldes ēkas un turpināsies līdz Kokmuižas pils parteram, kur norisināsies svinīgs piemiņas brīdis. Līdzi aicinām ņemt lāpas vai svecītes.

Lodē

13. novembrī plkst. 14.00 aicinām uz svētku koncertu Lodes pagasta kultūras namā. Koncertā "Veltījums Latvijai..." uzstāsies Ieva Akuratere, Matīss Akuraters, Leons Sējāns. Plkst. 13.00 uz norises vietu no Rūjienas centra stāvlaukuma kursēs autobuss.

Matīšos

11. novembrī plkst. 11.00 aicinām nolikt ziedus pie A. Grīna piemiņas akmens. Savukārt no plkst. 14.00 iedzīvotāji aicināti pie mājām un iestādēm no svecītēm veidot latviskās zīmes.

11. novembrī plkst. 16.15 Matīšu pamatskolas pagalmā sāksies Lāčplēša dienai veltīts lāpu gājiens.

11. novembrī plkst. 17.00 aicinām uz piemiņas brīdi Matīšu kapos pie Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru piemiņas stēlas. Norisi ar muzikālo programmu bagātinās Valmieras Kultūras centra senioru vīru koris “Baltie bērzi”. Savukārt plkst. 18.00 Matīšu Tautas namā būs koncerts. Uzstāsies Valmieras Kultūras centra sieviešu koris “Jumara” un senioru vīru koris “Baltie bērzi”, diriģente Inga Zirne, koncertmeistare Inese Reinfelde, Valmieras 5. vidusskolas zēnu koris, diriģente Liene Zvirbule, Valmieras pagasta kultūras nama vokālais ansamblis “Dziesmotā senatne”, vadītāja Inese Reinfelde.

Mazsalacā

11. novembrī plkst. 17.30 aicinām uz Lāčplēša dienai veltītu Lāpu gājienu, kas sāksies no Mazsalacas Kultūras centra. Plkst. 18.00 Latvijas brīvības cīņās kritušo Varoņu birzītē notiks piemiņas brīdis.

Mūrmuižā

11. novembrī plkst. 16.00 norisināsies tiltiņa izgaismošana.

Naukšēnos

11. novembrī plkst. 19.00 aicinām uz Lāčplēša dienai veltītu Lāpu gājienu no Naukšēnu Kultūras nama līdz piemiņas akmenim un atpakaļ. Būs arī vakara cienasts. Savukārt pie Naukšēnu Cilvēkmuzeja 11. novembrī būs skatāma vides izstāde “Latvijai dzimšanas diena”.

Rencēnos

11. novembrī plkst. 16.00 pie Rencēnu Kultūras nama no svecīšu liesmiņām aicinām veidot Lāčplēša dienai veltītas latvju spēka zīmes.

Rūjienā

11. novembrī plkst. 18.00, sākoties pie Rūjienas vidusskolas, norisināsies Lāčplēša dienai veltīts Lāpu gājiens. Plkst. 18.30 būs svinīgās uzrunas pie pieminekļa “Tālavas taurētājs” Rūjienas pilsētas centrā. Norisi muzikāli bagātinās Agrita Gruzdiņa.

Sēļos

12. novembrī plkst. 16.00 Sēļu muižā būs folkloras kopas “Sēlene” sadziedāšanās koncertā “Ko lustīgam padarīsi”. Aicināti draugu kolektīvi no Latvijas un Igaunijas.

Strenčos

11. novembrī plkst. 18.00 Strenču pamatskolas laukumā būs Lāčplēša dienai veltīta svinīga norise, pēc tam Lāpu gājiens uz Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera Kārļa Slokas atdusas vietu Strenču kapos. Pamatskolas laukumā muzicēs pūtēju orķestris ''Strenči'', Strenču pamatskolas skolēnu izpildījumā skanēs dzejas kompozīcija. Strenču kapos ceļš līdz Kārļa Slokas atdusas vietai būs izgaismots ar sveču liesmiņām.

No 11. līdz 18. novembrim Strenču pilsētas centrā iedegsies gaismas instalācija Latvijas karoga krāsās. 18. novembrī aicinām iedzīvotājus ar savām svecītēm piepildīt pilsētas centrā izveidoto Latvijas karti.

Trikātā

Aicinām uz Lāpu gājienu 11. novembrī plkst. 16.00. Tas vedīs no Trikātas centra līdz Trikātas kapiem. Pēc gājiena notiks “Gaismas ceļa” iedegšana pie Ķēniņa Tālivalža pieminekļa un sarunas pie tējas tases Saieta namā “Depo”. Turpat būs skatāma arī filma “Suflieris”.

Valmiermuižā

Atzīmējot valsts svētkus novembrī, Valmiermuižā izceļ nozīmīgas idejas un to devumu nacionālās pašapziņas stiprināšanā. Savijot vēstures elpu ar mūsdienu iespējām, mākslinieks Krišs Salmanis radījis video instalāciju “Ausma”, ko varēs skatīt Valmiermuižas parkā no 11. līdz 20. novembrim plkst. 17.00–22.00. Instalācijas atklāšana gaidāma 11. novembrī plkst. 17.00, kad arī būs iespēja tikties ar radošo komandu. Plašāk šeit.

Zilākalnā

10. novembrī plkst. 18.00 Zilākalna Kultūras namā aicinām uz Ineses Bebres foto izstādes “Ar zvaigžņu putekļiem saujā” atklāšanu. Norisi muzikāli bagātinās Raitis Lapacinskis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42744017sec.