Valmieras novadā aizvadīts dinamisks gads tūrisma jomā

2022. gads, lai arī iesācies pandēmijas ēnā un ģeopolitisko notikumu ietekmē, aizvadīts ar dažādām tūrisma aktivitātēm Valmieras novadā. Valmieras novada Tūrisma pārvalde strādājusi ar uzņēmējiem, attīstījusi dabas takas un tūrisma produktus, rīkojusi atraktīvus pasākumus, veicinājusi Valmieras novada atpazīstamību gan vietējā, gan starptautiskā līmenī.

Tūrisma pārvalde gada sākumā piedalījās Vidzemes Tūrisma asociācijas rīkotajā Tūrisma gadatirgū Cēsīs, kurš bija pirmais reprezentatīvais tūrisma pasākums kā apvienotajam Valmieras novadam. Tika  aizsākta tradīcija ik mēnesi izdot intervijas ar tūrisma uzņēmēju pieredzes stāstiem un to, kā tūrisma produkts attīstījies. 2022. gadā izdotas 10 preses ziņas par Fantāziju zemi Neonija”, lāzerparku “Shooter”, “Timemachine”, vīna darītavu “Berga vīns”, mini zoo “Mežiņi”, “Sudrabkalnu viesistaba”, vienīcu “Wolmar” un tās restorānu, Oleru muižu, lauku māju “Lantus” un “Jēru kluba” saimniekiem. Jau sesto gadu tika organizēta Valmieras Restorānu nedēļa, kas, mazinoties pandēmijas ierobežojumiem, atkal varēja norisināties divreiz gadā – pavasarī un rudenī. Pasākuma ietvaros 8 restorāni pulcināja vairāk kā 3000 garšu baudītāju no Latvijas un Igaunijas. 2022. gadā tika atklāts jaunais Valmieras novada tūrisma vortāls “visi.valmiera.lv”, kas noteikti bija gada lielākais un gaidītākais mārketinga notikums. Šobrīd vortālā ir apkopota informācija par tūrisma piesaistēm, naktsmītnēm, ēdināšanas vietām, norisēm un dažādām tūrisma aktualitātēm. Aizvadītajā gadā izdoti reklāmraksti interneta vietnēs (trip.ee, delfi.ee, tūrisma gids, travelnews.lv), drukātajos izdevumos - (Ieva, Mūsmājas, Mājas viesis, Eesti Poostimees drukātajā pielikumā Holidays in Latvia, Baltic Outlook), kā arī esam uzņēmuši Igauņu blogera Henry Jakobson ģimenes un lietuviešu blogeru ģimenes Nėra Blogo Oro vizītes. Aizvadītas profesionālu foto uzņemšanas sesijas pie tūrisma uzņēmējiem, tādejādi radot saistošu vizuālo tēlu gan novada tūrisma mājaslapā, gan pašu tūrisma uzņēmumu tēla popularizēšanai. Izstrādāts Valmieras novada tūrisma video scenārijs, kurš jau 2023. gadā pārvārtīsies baudāmā, reprezentatīvā video. Regulāri atjaunots un papildināts Valmieras novada suvenīru klāsts ar Valmieras un Valmieras novada logotipu.

Pagājušajā gadā tika turpināta Svētā Jēkaba ceļa attīstība un nomarķēti posmi Strenču apvienībā, tīrīta taka no apauguma un atkritumiem, būvēti tiltiņi. Liels darbs tika ieguldīts, apsekojot visus (107) Valmieras novada tūrisma informācijas stendus un konstatējot, kādi darbi jāveic to uzlabošanā un atjaunošanā, kas tiks veikti 2023. gadā. Atjaunots lielformāta stends pie krodziņa “Mazais Ansis”. Apsekojot Abula dabas taku un Jēču taku, sastādīti šo taku sakopšanas un pārmarķēšanas darbu saraksti, ko jau sākām veikt aizvadītajā gadā un turpināsim šogad. Sākts darbs pie Zaļo dzelzceļu atzaru izveidošanas, tie būs apļveida maršruti, kas sevī ietvers Zaļā dzelzceļa posmus un izveidos apli pa citiem ceļiem, lai velobraucienu pa šķietami taisno dzelzceļa līniju padarītu vēl interesantāku.

Gada laikā vairākkārtēji un dažādos veidos esam tikušies ar Valmieras tūrisma uzņēmējiem. Tika organizētas divas tūrisma uzņēmēju tikšanās, kuru laikā uzņēmēji tika informēti par aktualitātēm, norisinājās apmācības par aktuālām tēmām tūrisma nozarē, kā arī diskusija par turpmāko tūrisma nozares attīstību. Aizvadījām vairākas apsekojumu vizītes pie uzņēmējiem Mazsalacas, Rūjienas un Naukšēnu apvienībās, un plānojam vizītes turpināt arī turpmāk citās Valmieras novada apvienībās. Katru mēnesi uzņēmēji saņem ikmēneša atskatu par pārvaldes paveikto.

Tūrisma pasākumu ziņā esam aizvadījuši patiešām raibu gadu. Notikuši gan pārgājienu cikla “Muižnieku atslēgu glabātājs” četri posmi Veļķu, Rūjienas, Sēļu un Pantenes muižās, un pie Mūrmuižas nocietinājuma torņa. Sadarbībā ar “Roadgames” izveidota autoorientēšanās spēle pa Valmieras novadu un aizvadīta viena aktīva diena ar vairāk kā 150 dalībniekiem, kuri devās pieveikt dažādus atjautības un veiklības uzdevumus. Piedalījāmies Valmieras novada pilsētu svētkos ar “Mobilo TIC” aktivitātēm, “Gaujas krastu bingo” un diviem velobraucieniem Valmieras pilsētas svētkos. Aizvadījām Valmieras novada tūrisma akciju “KonTūre” ar vairāk kā 300 dalībniekiem, kuri bija apmeklējuši gan mazāk zināmas vietas, gan pavisam nesen, jaunā veidolā atdzimušus tūrisma objektus un piedalījās galvenās balvas – tūrisma klases velosipēda un citu Valmieras novada uzņēmēju un mājražotāju sarūpēto balvu izlozē. Īpaši gardas bija Mājas kafejnīcu dienas, kurās 24 kafejnīcas pulcēja aptuveni 3500 viesu. Aizvadīti vairāki aktīvās atpūtas pasākumi - pārgājiens ar purva kurpēm Oleru purvā un ekskursijā Oleru muižā, tēvu un bērnu pārgājiens Strenčos, rudens ražas pārgājiens Rencēnu un Ēveles pusē, Jāņa Daliņa piemiņas pārgājiens Valmiera-Brenguļi, Sedas pamesteņu ekspedīcija, laivu brauciens pa Abulu “Bebru regejs”. Aktīvās atpūtas pasākumus plānojam  turpināt arī 2023. gadā, izrādot Valmieras novada krāšņo dabu, kultūrvēsturiskos objektus un uzņēmēju piedāvājumu.

Starptautiskā tūrisma attīstībā turpinām sadarbību ar Gaujas Nacionālā parka tūrisma biedrību “Enter Gauja”, atbalstot viņu īstenotās aktivitātes. Jau 2023. gadā esam aizvadījuši divas starptautiskās tūrisma izstādes Nīderlandē un Somijā. Tāpat turpinās sadarbība ar tīklojumu “ViA Hansaetica”. Aizvadītajā gadā esam veicinājuši sadarbību ar Igaunijas pilsētu Vīlandi, piedaloties Vīlandes Hanzas dienās. Tika izveidots Vidzemes reģiona kvartāls, kurā reprezentējām Valmieras, Cēsu un Siguldas novadus, kā arī norisinājās Latvijas kultūras programma.

Tūrisma pārvaldes struktūrvienībā Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centrā “ZTornis” izspēlētas spēles “ZBingo”, “Zilākalna rēbuss”, aizvadīta Muzeju nakts, Dzejas dienas un, arī sliežu velosipēdu sezona ir bijusi ļoti aktīva.

Gada laikā atjaunoti un izstrādāti  dažādi jauni drukātie materiāli – Sv. Sīmaņa Baznīcas buklets, Valmieras ielu stāsti, ceļvedis “Ceļo un atpūties Valmieras novadā”, Ekskursiju maršruti Valmieras novadā, kā arī atjaunotas pilsētu kartes - Rūjiena, Mazsalaca, Seda un Strenči, Valmiera.

Jau šobrīd apzināmies, ka nākamais gads nebūs mazāk raibs un dinamisks, jo plānotas vairākas jaunas aktivitātes. Tiks izstrādāta Valmieras novada tūrisma attīstības stratēģija, virzīsimies Lietuvas ceļotāju virzienā un īstenosim mārketinga kampaņu Lietuvā, organizēsim laivu braucienu pa Rūjas upi, jau drīzumā norisināsies Valmieras pilsētspēļu “Divi zaķi ar vienu braucienu” aktivitāte, īstenosim pārgājienu ciklu “Ziemeļu stiga”, aicināsim braukt ar Pasažieru vilcienu uz Valmieru, lai izbaudītu zelta rudeni un tūrisma uzņēmēju piedāvājumu Valmieras novadā. Par visām mūsu plānotajām aktivitātēm un jaunumiem meklē informāciju vortālā visit.valmiera.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.39096498sec.