Nedēļas nogalē norisināsies BMX svētki atpūtas kompleksā Avoti

Nedēļas nogalē, 7. un 8.septembrī, Valmieras apkaimē esošajā "SCO Centrs" trasē norisināsies "SMScredit.lv BMX čempionāta" pēdējais posms, kas reizē būs arī Latvijas čempionāts elites un junioru grupās. Par godu Latvijas BMX 25.jubilejai notiks arī aizraujošais retro brauciens ar vecajiem riteņiem, kurā aicināts piedalīties ikviens bijušais BMX braucējs. Tikmēr svētdien, 8.septembrī, vairāk nekā 250 dalībnieki cīnīsies "BMX Grand Prix Latvia" noslēdzošajā posmā.

Sestdien, 7.septembrī, pulksten14.00 "SCO Centrs" trasē norisināsies starptautiskais "SMScredit.lv BMX čempionāta" noslēdzošais sestais posms un Latvijas čempionāts elites, kā arī junioru grupās. Ja bērnu, jauniešu un amatieru grupām šīs būs sacensības, kurās viņi varēs uzlabot vai pasliktināt savas pozīcijas kopvērtējumā, tad vīru elitei un junioriem gaidāma cīņa par Latvijas čempiona titulu, kas tiks noskaidrots vienās sacensībās.

 Par Latvijas čempionāta titulu vīru elites grupā cīnīsies gandrīz visi labākie mūsu BMX sportisti. Uz starta neredzēsim vienīgi divkārtējo olimpisko čempionu Māri Štrombergu, kurš turpina startēt ASV čempionātā. Par galvenajiem favorītiem jāuzskata vietējie valmierieši – nesen kā no traumas atlabušais Edžus Treimanis, kā arī Rihards Veide un Kristers Lejiņš. Viņiem nopietnu konkurenci solās izrādīt saldenieks Toms Mankus, kurš uzvarēja pēdējā "BMX Grand Prix Latvia" posmā. Junioru konkurencē galvenais favorīts būs Kristens Krīgers, kurš, lai arī pārstāv savu dzimto klubu "Mītavas kumeļi", tomēr visu sezonu pavada Valmierā, trenējoties Ivo Lakuča vadībā. Galveno konkurenci Krīgeram centīsies sagādāt smiltenietis Jānis Ērglis un rīdzinieks Ansis Uškaurs. Elites un junioru sportistiem pirms pamatsacensībām notiks arī aizraujošais "Time trial" brauciens. Jāpiebilst, ka abas grupas, ja nelīs lietus, startēs no augstā superkrosa starta kalna, kas skatītājiem sacensības padarīs vēl skatāmākas.

Latvijas BMX svētku ietvaros pirms lielajiem fināliem notiks īpašais retro brauciens, kurā aicināts piedalīties ikviens bijušais BMX braucējs, kuram šī būs lieliska izklaide un iespēja tikties ar kādreizējiem cīņu biedriem. Visi retro brauciena dalībnieki aicināti ņemt līdzi savus vecos riteņus. Pieteikšanās retro braucienam notiks uz vietas.

Tāpat ikviens līdzjutējs aicināts prognozēt Latvijas čempiona titula ieguvēju īpašajā "Velo H2O prognožu spēlē", kas atrodama Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājas lapā www.lrf.lv.

Svētdien, 8.septembrī, plkst.12.00 norisināsies "BMX Grand Prix Latvia" noslēdzošais ceturtais posms, kurā tiks noskaidroti arī kopvērtējuma uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji. Īpaša intriga gaidāma prestižajā Pro Open grupā, kur šobrīd līderi ir valmierietis Kristers Lejiņš. No viņa tikai par vienu punktu atpaliek Rihards Veide. Par četriem punktiem mazāk ir Tomam Mankusam, kurš arī darīs visu, lai izrautu uzvaru kopvērtējumā.

Ikviens BMX līdzjutējs aicināts nedēļas nogali pavadīt Valmieras pievārtē esošajā atpūtas kompleksā "Avoti", kur modernajā "SCO Centrs" trasē notiks Latvijas BMX jubilejas svētki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.6707902sec.