Valmierieši iepazīst savu pilsētu

Valsts svētku noskaņā 60 dažāda vecuma valmierieši ar svecītēm, lāpām un sarkanbaltsarkano lentīšu piespraudēm pie apģērba, 14.novembra vakarā devās vakara ekskursijās "Valmieras puikas". Iespēju bez maksas iepazīt savu pilsētu piedāvāja Valmieras Tūrisma informācijas centrs.

Valmieras Tūrisma informācijas centra tūrisma  projektu vadītāja Anita Deigele: "Ekskursijas ir ļoti labs veids, kā atklāt vēl nezināmo par savu pilsētu – uzzināt par cilvēkiem, kas šeit dzīvojuši, notikumiem, kas norisinājušies, kā arī stiprināt patriotismu par savu valsti un pilsētu".

Gide, Valmieras Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja Ineta Amoliņa, vedot ekskursantus pa L. Paegles ielu, ar lielu lepnumu stāstīja par dažādiem Valmieras puikām un vēsturiskiem notikumiem, kas ar tiem saistīti. Lai valmierieši varētu atzīmēt Latvijas valsts proklamēšanu arī pilsētā, 1918.gada 18. novembrī iedzīvotāji esot noorganizējuši riteņbraucēju svētkus, izrotājot Vecpuišu parka paviljonu ar sarkanbaltsarkanajiem karogiem un netālajā dārzniecībā audzētajām baltajām krizantēmām. Svētku dalībnieki zinājuši, ka divi valmierieši ar 500 sudraba rubļiem kabatā devušies uz Rīgu ar vilcienu, lai proklamētu Latvijas Republikas neatkarību. Pagaidu valdības vadītājs Kārlis Ulmanis, uzrunājot klātesošos no skatuves, esot teicis, ka mūsu vidū esošie Valmieras delegācijas cilvēki ir pirmie ziedotāji neatkarīgajai Latvijas valstij.

Aizraujošu stāstījumu par Pāvila Rozīša romānā "Valmieras puikas" attēlotajiem notikumiem un varoņiem, kā arī paša rakstnieka Pāvila Rozīša dzīves gaitām ekskursijas dalībniekiem piedāvāja Valmieras muzeja Vēstures nodaļas vadītāja Ingrīda Zīriņa.

Plānots, ka Valmieras Tūrisma informācijas centrs arī turpmāk valmieriešiem un pilsētas viesiem piedāvās iespēju doties dažādās tematiskajās ekskursijās pilsētā, lai ikvienam būtu iespēja iepazīt Valmieru arvien vairāk.

Plašāka informācija par citiem Valsts svētku nedēļas pasākumiem pieejama  www.visit.valmiera.lv un www.valmiera.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84140801sec.