10. septembris vēsturē: tūrisma zīņu portāls iegūst nosaukumu «Travelnews»

Esošo nosaukumu tūrisma ziņu portāls «Travelnews.lv» ieguva 10.09.2007, lai latviešu valodā informētu ceļotājus, atpūtniekus, biznesa cilvēkus, gardēžus un tūrisma biznesa profesionāļus par tūrisma jaunumiem un iespējām Baltijā / pasaulē. Pirmais portāla nosaukums bija «Eiropa.lv», kas tika dibināts 13.05.2003, un portāla redakcija tajā laikā sagatavoja, atlasīja un publicēja ziņas tikai tūrisma profesionāļiem, bet pēc 10.09.2007 ziņas tika gatavotas arī ikdienas ceļotājiem un intersentiem.

Mums, Travelnews.lv redakcijai, patīk vairot pozitīvo un palīdzēt cilvēkiem būt laimīgākiem un gudrākiem. Ceļošana cilvēkos rada dzīvošanas sajūtu, jo kuģis, kas ilgstoši stāv ostā, daudz ātrāk aiziet bojā, nekā kuģojot jūrā. Visiem cilvēkiem kaut kad ir arī jāatpūšas un jāpalutina sevi, jo traukties pa autobāni ar milzīgu ātrumu, neiebraucot degvielas uzpildes stacijā ar attaisnojumu "trūkst laiks", nav prāta darbs.

Dažas atziņas par Travelnews.lv

1. VĒSTURE. Portāla Travelnews.lv nosaukums ir radies Lietuvā, jo pirms 10.09.2007 tūrisma ziņu portāls lietoja nosaukumu «Eiropa.lv». 1998. gada decembrī Krāslavā tika dibināts uzņēmums SIA «Eiropas reģionālais tūrisma institūts», kura uzdevums bija konsultāciju bizness tūrisma nozarē. Lai vairotu klientu skaitu, 2003. gada 13. maijā tika atklāta interneta vietne «Eiropa.lv», kur tika prezentēts uzņēmuma pakalpojumu klāsts. Mārketinga nolūkos tika nolemts interneta vietnē «Eiropa.lv» ik dienas publicēt 5 svarīgākās aktualitātes Latvijas un pasaules tūrisma nozarē. Īsā laika periodā interneta vietne ieguva ievērojamu apmeklējumu un tika nolemts interneta vietni pārveidot par tūrisma ziņu portālu «Eiropa.lv». Pēc 4 mēnešu darbības, portāls «Eiropa.lv» ieguva pirmos sadarbības partnerus un atbalstītājus – «Latvija Tours», «Impro» un «Domina Travel» (vairs neeksistē). Līdz 10.09.2007 tūrisma ziņas tika gatavotas galvenokārt tūrisma nozares profesionāļiem, kur bija ieviesta Latvijas interneta mediju vidū pirmā maksas ziņu abonēšana (gada abonements 59,99 LVL).

Lietuvas tūrisma uzņēmēji bija pamanījuši mūsu aktīvo darbību Latvijā un uzrunāja par sadarbības iespējām Lietuvas tūrisma mediju tirgū. Vienā no Lietuvas tirgus izpētes braucieniem tūrisma firmas «Wrislit» mārketinga toreizējā vadītāja Kristina Jasudaite restorāna biznesa vakariņu gaisotnē ieteica mums Lietuvā startēt ar nosaukumu «Travelnews». Tā arī radās portāla internacionālais nosaukums Travelnews.lv Latvijā, Travelnews.lt Lietuvā un Travelnews.ee Igaunijā. Tika nolemts, ka tūrisma ziņas nacionālajās valodās tiks publicētas zem «Travelnews» zīmola, bet tūrisma ziņas par trīs Baltijas valstīm angļu valodā - zem zīmola «BalticTravelnews.com».

10.09.2007 tūrisma ziņu portāls «Eiropa.lv» mainīja nosaukumu uz Travelnews.lv, kļūstot par informācijas avotu ne tikai Latvijas tūrisma nozarei, bet arī visiem ceļotājiem un atpūtniekiem. 1.10.2007 Lietuvā tika atklāts portāls Travelnews.lt un Igaunijā - Travelnews.ee, bet diemžēl covid-19 pandēmijas tūrisma krīzes dēļ, abu portālu darbība uz kādu laiku ir apturēta.

Jāatzīst, ka Travelnews.lv kā nišas ziņu portāls Latvijā bija viens no retajiem, kas pārdzīvoja pasaules saimniecisko dižķibeli (2007.-2010.), reorganizējoties un veiksmīgi pielāgojoties biznesa jaunajiem nosacījumiem. Arī covid-19 pandēmija (2020.-2022.) un Krievijas militārais iebrukums Ukrainā (2022) ir milzīgs izaicinājums Travelnews.lv redakcijai un visai Latvijas tūrisma nozarei. 

2. REDAKCIJA. Travelnews.lv redakcija katru darba dienu (ziņu nomaiņa pulksten 6:05) sagatavo, atlasa un publicē 19 tūrisma ziņas, no kurām 10 oriģinālas ziņas sagatavo redakcija, bet 9 ir sadarbības partneru vai žurnālistu iesūtītās preses relīzes. Mēneša laikā tiek publicētas apmēram 450 ziņas, kuras tiek ievietotas portāla sociālajos tīklos un nosūtītas vēstkopā. Mēs esam konstatējuši, ka portāla lasītājus piesaista tūrisma profesionāļu viedokļi, intervijas, padomi, fotoreportāžas, video, komentāri un TOP 10 apskati, tāpēc mūsu redakcijas 2022./2023. gada uzdevums ir aktivizēt informācijas apmaiņu starp profesionāļiem un ceļotājiem.

3.SOCIĀLIE TĪKLI un VĒSKOPA. Mūsu kompetence sociālo tīklu pasaulē tiek attīstīta kopš 2010. gada un šobrīd «Travelnews.lv» ir viens no ietekmīgākajiem zīmoliem Latvijas mediju biznesā. Piemēram, Facebook.com/Travelnews.lv ar 64.000 sekotājiem rada portālam ievērojamu apmeklējumu un pārliecinoši konkurē ar vadošajiem Latvijas medijiem sociālajos tīklos. Arī citi portāla sociālie tīkli Twitter.com/Travelnews_lv un Instagram.com/Travelnews_lv rada stabilu portāla apmeklētāju plūsmu un «Travelnews.lv» zīmola atpazīstamību digitālajā vidē. Katru darba dienu tiek izsūtīta Travelnews.lv vēstkopa ar jaunākajām ziņām un partneru piedāvājumiem uz vairāk nekā 3.100 e-pastiem.

4. STATISTIKA. Travelnews.lv portāla mēneša apmeklējums kopš 2019.gada aprīļa nekad nav bijis zemāks par 100.000 unikāliem interneta lietotājiem, bet piecus mēnešus ir bijis lielāks par 200 000. Jau trīs gadus pēc kartas gada kopējais unikālo apmeklējumu skaits ir virs viena miljona. Apmēram 70% no visiem apmeklētajiem ir sievietes un lielākā vecuma grupa ir 25-35 gadi. Vairāk nekā 70% portālu skata viedtālruņos. Portāla dienas lielākais apmeklējums ir vairāk nekā 48.000, bet mēneša lielākais apmeklējums ir 211 330 unikālie interneta lietotāji. 

5. SADARBĪBAS PARTNERI un LIELDRAUGI. Travelnews.lv ienākumi veidojas no sadarbības ar tūrisma uzņēmumiem, organizācijām un reklāmdevējiem. Travelnews.lv tūrisma firmām, nakstmītnēm, transporta uzņēmumiem, restorāniem, spa centriem, tūrisma informācijas centriem, biedrībām, organizācijām un aktīvās atpūtas uzņēmumiem ir izveidojis īpašu gada sadarbības programmu ar 5 pakalpojumiem – www.Travelnews.lv/sadarbiba/

Mēs lepojamies un esam pateicīgi mūsu ilggadīgajiem sadarbības partneriem

Estravel Latvia, Novatours un Nikos Travel

Hotel Jūrmala SPA, Grand Palace Hotel un Mama Boutique Hotel

Amadeus Latvia, ALTA, LVRA, VTA, Biznesa augstskola Turība, Vidzemes augstskola un Līvānu novada dome.

kas nepārtraukti sadarbojas ar Travelnews.lv jau vairāk nekā 15 gadus.

Mūsu Lieldraugi 2022. gadā ir Tez Tour Latvija, Sixt Latvija, airBaltic, Europcar Latvija, Baltijas Apdrošināšanas Namsbiznesa augstkola Turība un Ceļojumu bode.

Mūsu sadarbības partneru saraksts ir atrodams Baltijas tūrisma uzņēmumu katalogā.

Travelnews.lv uzņēmuma vārdā pateicas mūsu komandai un uzticamajiem biznesa partneriem, kas nodrošina portāla darbību - Biznesa augstskola Turība, 1st-studio.com, BB Expert, Latvijas Mobilais Telefons, Dual Node un citiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75246787sec.