21. februāris vēsturē: Dzimšanas dienu svin Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde «TAKA»

2013. gada 21. februārī savu darbību uzsāka Augšdaugavas novada pašvaldības tūrisma iestāde “TAKA”, kas tika izveidota ar mērķi veicināt novada tūrisma attīstību, kas paredz ļoti plašu pienākumu un veicamo uzdevumu klāstu. Visus šos gadus “TAKA” aktīvi strādāja, lai piedāvātu Augšdaugavas novadā kvalitatīvu tūrisma produktu un pakalpojumu klāstu.

Šajos gados “TAKA” kļuvusi ne tikai par tūrisma jomas veidotāju novadā, bet aktīvi iesaistās dažādās kultūras un sporta norisēs. Tika jau iedibināta tradīcija, ka katru gadu tiek organizēts tūrismu un aktīvo atpūtu veicinošs pasākums „Tūrisma triatlons”, kas notiek dabas parkā “Daugavas loki”, notiek arī novada domes sporta pasākums, sadarbībā ar laivu nomu “Beibuks” izveidots jauns ekskursiju piedāvājums tūristu grupām – ekskursija pa Daugavu ar plostu vai liellaivu un organizēts Vislatvijas ūdestūristu salidojums „Lielais plosts”.

Sadarbībā ar Daugavpils pilsētas tūrisma aģentūru vairākus gadus pēc kārtas tika organizēts Tūrisma sezonas atklāšanas pasākums un noorganizēts konkurss „Labākā pirts Daugavpils novadā 2017” un pasākums „Pirts rallijs 2017”.

Par sava veida rozīnīti novadā ir kļuvusi Līgo svētku svinēšana Višķu estrādē, kur septiņus gadus no vietas skatītājiem tika piedāvāts aizraujošs izklaidējošs pasākums, piesaistot Daugavpils teātra aktierus. Līgo svētki ir izveidojušies par tradicionālu un augsti profesionālu pasākumu, ko apmeklē iedzīvotāji gan no pašu novada, gan tuvākām un tālākām Latvijas vietām, 2019. un 2022. gadā jau izaugot līdz festivāla formātam trīs dienu garumā. Bija pat izveidota jauna mājaslapa www.ligo-viskos.mozello.lv, kas popularizē pasākumu „Līgo Višķos”.

Vairāku gadu garumā “TAKA” organizēja vairākas tūroperatoru un žurnālistu vizītes pa novada tūrisma objektiem, kā arī pārstāvēja Augšdaugavas novadu tūrisma izstādē un gadatirgū “Balltour” (Rīga), tūrisma izstādēs “Adventur” (Viļņa), Vakantiebeurs (Utrehta, Nīderlande), Matka  (Helsinki, Somija), Tourest (Tallina, Igaunija), ITB (Berlīne, Vācija), Senior Mässan (Stokholma, Zviedrija).

Desmit gadu laikā ieguldīts liels darbs daudzveidīgu tūrisma maršrutu izveidē. Sadarbībā ar Krāslavas novadu un Daugavpils pilsētu izveidots reģionālais velomaršruts Nr. 35 „Daugavas loki”, kas ved no Daugavpils līdz Krāslavai pa vienu Daugavas krastu un atceļā līdz Daugavpilij pa otru. Šis maršruts ir viens no populārākajiem reģionā un viens no skaistākajiem valstī.

Izveidoti un nomarķēti arī vietējie velomaršruti Nr.778 „Augšzemes ezeru loki”,  Nr. 779 „Luknas ezeru loks”, Nr. 787 “Silenes dabas parks”, Nr. 790 ”Pa pirmā pasaules kara bunkuriem”, Nr. 791 “Vidussēlijas mazais loks“. Izstrādāti arī četri jauni maršruti - ”Pa pirmā pasaules kara bunkuriem” Medumu un Sventes pagastā, „Pie turīgajiem vecticībniekiem” Naujenes pagastā, „Ābolu garšas ceļš” Lauceses un Kalkūnu pagastā, „Pie seno amatu meistariem” Vaboles un Līksnas pagastā, kā arī pērn tika atklāts projekta “EuroVelo 11” velo maršruta Latgales posms.

Visu gadu garumā “TAKA” nodrošināja Augšdaugavas novada un tā tūrisma objektu un tūrisma pakalpojumu publicitāti dažādos masu saziņas līdzekļos, tādos kā laikraksts “Latvijas Avīze”, laikraksts “Latgales laiks”, “Dienas bizness” un publikācijas par novada  tūrisma aktualitātēm un publiskajiem kultūras un sporta pasākumiem tūrisma ziņu portālā www.travelnews.lv, www.delfi.lv u.c. Tika izveidota veiksmīga sadarbība ar vadošajiem Latvijas un Latgales reģiona masu saziņas līdzekļiem  – lsm.lv, delfi.lv, tvnet.lv, skaties.lv, turismagids.lv, www.travelnews.lv, latgaleslaiks.lv, grani.lv,  Latvijas Radio, Latgales Reģionālā Televīzija, Divu krastu radio u.c., kas regulāri nodrošināja iestādes darba publicitāti, publicējot “TAKAs” sagatavotās preses relīzes un veidojot sižetus par Augšdaugavas novada tūrisma aktualitātēm un tūrisma objektiem.

Piesaistot dažādu fondu līdzekļus, ir īstenota virkne projektu, kas ļāva gan uzlabot tūrisma infrastruktūru, gan veicina tūrisma pakalpojumu atpazīstamību.

Viens no vērienīgākajiem projektiem, kas finišē šogad, ir pārrobežu projekts “Pa Pirmā pasaules kara bunkuriem”, kas tiek īstenots kopā ar Augšdaugavas novada pašvaldības Attīstības nodaļu un  Zarasu tūrisma un biznesa informācijas centru. Projekta gaitā Medumu pagastā izveidots jauns muzejs par 1. Pasaules karu. “Pirmā pasaules kara laikā Latvijas un Lietuvas teritorijā vairākus gadus atradās frontes t.s. „Dzīvības un Nāves” līnija.

Pēc pašvaldības iestādes “TAKA” iniciatīvas sērijā “Latvian heritage” ir nākušas klajā divas suvenīrmonētas, uz kurām attēlotas novada ievērojamas vietas - Vecsalienas (Červonkas) muižas pils un gleznainie Daugavas loki.

Katru gadu tiek izdoti dažādi tūrisma materiāli, kur tiek publicēti gan jau esošie tūrisma objekti, gan jauns un daudzveidīgs tūrisma pakalpojumu klāsts.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde “TAKA” grib pateikties visiem, kas mūs laika gaitā atbalstīja, - pašvaldības vadībai, nodaļu speciālistiem, pagastiem, uzņēmējiem, kaimiņu pašvaldībām, partnerībai “Kaimiņi”, Latgales tūrisma asociācijai, LIAA, Latgales reģiona attīstības aģentūrai un citiem, jo sadarbība darba rezultātus padara daudz efektīvākus”!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45935011sec.