Sākas Latgaliešu kultūras gada balvas «Boņuks 2016» pretendentu pieteikšana

Sākusies pretendentu pieteikšana Latgaliešu kultūras gada balvai “Boņuks 2016” par sasniegumiem un padarīto latgaliešu kultūrā 2016. gadā. Balvu saņēmēji tiks noskaidroti svinīgā ceremonijā 2017. gada 26. februārī, pasniedzot tās jau devīto reizi. “Boņuks” ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus un paveikto latgaliešu kultūras dzīvē.

Ik gadu Latgaliešu kultūras gada balvas pasniegšanas ceremonija ir ne vien apkopojums par iepriekšējā gadā paveikto, bet arī sirsnīga latgaliešu kultūras aktīvāko ļaužu, interesentu un atbalstītāju satikšanās. 2017. gada sākumā Latgales zelta – māla – Boņuki tiks pasniegti jau devīto reizi.

Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. 2016. gada balvai pretendentu pieteikumi tiek pieņemti 18 nominācijās, kas skar sabiedrisko aktivitāšu, mūzikas un literatūras sfēras.

Aizpildītas pieteikuma anketas balvai “Boņuks 2016” elektroniskā formātā, pa pastu vai aizpildītas tiešsaistes pieteikuma veidā Latgales vēstniecība GORS gaidīs līdz 2017. gada 11. janvārim. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs kompetenta žūrija savu jomu profesionāļu sastāvā.

Šī gada sākumā balvas par paveikto, sasniegumiem vai aktivitāti latgaliešu kultūrā 2015. gadā saņēma tēlnieks Gļebs Panteļejevs par izstādi “Latgales rapsodija”, tulkotājs Guntars Godiņš par grāmatu “Ludzas igauņu pasakas”, grupa “Dabasu Durovys”, grupa “Tautumeitas”, etnoroka grupa “Laimas muzykanti”, dziesminieks Ansis Ataols Bērziņš, Kārsavas novada pašvaldība par latgaliešu valodas popularizēšanu, Lūznavas muiža, ērģelniece Iveta Apkalna, grāmatas “Alise Breinumu zemē” latgaliskais izdevums un citi. Balvu par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūrā šogad saņēma katoļu prāvests, kultūrvēsturnieks un sabiedriskais darbinieks Alberts Budže.

Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2016” norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma ar A/S “Latvijas valsts meži” atbalstu, Rēzeknes pilsētas dome un Latgales reģiona pašvaldības. Informatīvie atbalstītāji: žurnāls “Ir”, Latgalīšu kulturys gazeta lakuga.lv, Latgales radio, laikraksti “Vaduguns” un “Latgales Laiks”.

Tiešsaistē anketas aizpildāmas: http://ej.uz/Bonuks2016. Saziņai un jautājumiem: [email protected]

Nolikums un plašāka informācija: http://latgalesgors.lv/lv/latgaliesu-kulturas-gada-balva-bonuks

Pieteikšanās video aicinājums: https://youtu.be/ca05gbiPKSo

Video ieskats balvas pasniegšanas ceremonijā: https://youtu.be/igYvFqRxtPk

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Uzņēmumi


Rēzeknes pilsētas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40044498sec.