Rēzekne mudina Latvijas 102. gadadienu nosvinēt ģimenē

Latvijas 102. dzimšanas dienu šogad aicinām svinēt savā ģimenē, kopīgi darbojoties un radot īpašu svētku sajūtu. Lai ģimeniskās saites stiprinātu un saglabātu veselīgu dzīvesveidu, piedāvājam individuāli vai ģimenei apmeklēt vēstures un mākslas izstādes, doties gaismas pastaigā “Sarkanbaltsarkanais” pa Rēzekni, piedalīties Tautas skrējienā “Ieelpo Rēzekni 2020” un autofotoorientēšanās braucienā “Nakts uz riteņiem”.

16., 17. un 18. novembrī katru vakaru Rēzeknē, iestājoties tumsai, individuāli vai ģimenei kopā ir iespēja doties gaismas pastaigā “Sarkanbaltsarkanais”, jo Atbrīvošanas alejā no Latgales ielas līdz Nikodema Rancāna ielai vairākas ēkas būs izgaismotas sarkanbaltsarkanā krāsā, tāpat arī būs izvietots vides objekts Latvijas formā. 18. novembrī un nedēļas nogalēs līdz 6. decembrim vakara pastaigu maršrutā var iekļaut arī Latgales vēstniecību GORS – ēka staro un skan uz āru. Būsim atbildīgi un ievērosim distancēšanos arī pastaigas laikā!

18. novembrī ikvienam rēzeknietim ir iespēja jebkurā laikā pie Latgales atbrīvošanas pieminekļa “Vienoti Latvijai” nolikt ziedus un iedegt savu svecīti, veidojot gaismas rakstus.

Tāpat desmito gadu pēc kārtas iespējams piedalīties Latvijas dzimšanas dienai veltītajā skrējienā “Ieelpo Rēzekni”. Ievērojot distancēšanos, bet saglabājot sportisku un veselīgu dzīvesveidu, no 15. līdz 21. novembrim skrējiena maršrutu var izskriet individuāli vai ģimenes pašiem ērtākajā laikā. Piedalīties var gan skrējēji, gan nūjotāji un dalībnieki ar saviem mīļdzīvniekiem. (Skrējiena nolikums rezekne.lv, tālr. 64622599, 28362698)

Svētku vakarā ģimenes Rēzeknē var piedalīties arī autofotoorientēšanās braucienā “Nakts uz riteņiem”, bet jāņem vērā, ka ir obligāta iepriekšēja pieteikšanās līdz 16. novembrim. (Autofotoorientēšanās nolikums rezekne.lv, tālr. 26033202)

Kā veltījums Latvijas dzimšanas dienai arī šogad no 17. novembra līdz 19. decembrim Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē, tālr. 64622464) apskatāma ikgadējā Latgales mākslinieku darbu izstāde “Rudens 2020”.

Atjaunotās Latvijas valsts laikā Latgales mākslinieki Rēzeknē vienojas kopīgā izstādē jau 25. reizi, un šogad tajā skatāmi 49 autoru dažādu žanru 61 mākslas darbs, atainojot šīgada tēmu “Apvārsnis. Debešu puse”. Apvārsnis kā brīvības apsolījums, kā skatiens tālāk, lai paceltos pāri un saskatītu būtisko, jo “taidas ūtras leidzeigas debešu puses nav nikur vysā pasaulī” (citāts no Jāņa Klīdzēja stāsta “Debešu puse”). Šis ir vērtību pārvērtēšanas un jaunu atklājumu laiks – izolācija, distancēšanās, ierobežojumi – vārdi, kurus dzirdam ikdienā ik uz soļa, bet vai varam ieraudzīt savu iekšējo apvārsni, vai vēlamies to iepazīt dziļāk? Latgales mākslas izstāde mudina atklāt jaunus apvāršņus mākslas valodā!

Valsts svētku noskaņai ļoti noderīgi ir iedziļināties Latvijas vēstures izzināšanā. Latgales Kultūrvēstures muzejā līdz 12. decembrim apskatāma Ārlietu ministrijas veidotā ceļojošā izstāde “Latvijas diplomātijai un ārlietu dienestam 100”. Vērtējot katra vēstures posma svarīgākos notikumus un personības, izstādē var iepazīties ar ārlietu dienesta devumu valsts izveidošanā, pastāvēšanā un Latvijas kā pilntiesīgas suverēnas valsts iekļaušanos starptautiskajā sistēmā. Ceļojošā izstāde veidota, izmantojot instalāciju, multimediju programmu, kā arī oriģinālos priekšmetus vitrīnās, kas sniedz ieskatu diplomātu darba ikdienā un īpašos notikumos ārpolitiskajā darbībā.

Daudz laimes Latvijas 102. dzimšanas dienā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Līvānu TIC
,


Ludzas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45283794sec.