Svinam Rēzeknes 736. dzimšanas dienu!

Šogad pilsētas svētkus svinēsim no 6. līdz 8. augustam un šinīs dienās rēzekniešiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāti pasākumi visdažādākajām gaumēm.

Par piektdienas un sestdienas kulmināciju kļūst skaistais vakara koncerts “Saulriets uz ezera” kopā grupām “Musiqq”, “Līvi”, “Labvēlīgais tips” un 3 Live Project, kuru skatītāji varēs baudīt atrodoties laivās Kovšu ezerā (laivas pēc iepriekšējas rezervācijas). Katras dienas noslēgumā – iedegsies, mirdzēs un skanēs pastaigu promenāde no ARPC “Zeimuļs” līdz Latgales vēstniecībai GORS.

Visas svētku dienas būs iespēja piedalīties dažādās sporta aktivitātēs. Piektdien jau no plkst. 9.30 līdz pat 12.00 Olimpiskajā centrā notiks Rēzeknes BJSS komandu kausa izcīņa netradicionālajās sporta spēlēs. Sestdiena, 7. augusts no plkst. 10.00 līdz 17.00 iepriecinās ar Latvijas Čempionāta 1. posma sacensībām ūdens motocikliem Kovšu ezerā, kur piedalīsies sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas, savukārt no plkst. 11.00 Olimpiskajā centrā Rēzekne notiks Ghetto Games un 3x3 basketbola turnīra 3.posms “Strītbols Rēzekne”. ARPC “Zeimuļs” no plkst. 12.00-19.00 aicinās uz šaha turnīru. Arī svētdiena, kad Rēzeknē tradicionāli notiek ģimeņu pasākumi, aicinās ģimenes uz Kovšu ezera pludmali, kur notiks Ģimeņu sporta diena.

Protams, Pilsētas svētku garumā būs plaši piedāvāti visdažādākie mākslas un kultūras pasākumi: Latgales vēstniecībā GORS – Romualda Geikina izstāde “Konverģence” un Pāvela Ostapceva izstāde “Grafikas no skapja”; Nacionālo biedrību kultūras nama 65 gadu jubilejai veltīta fotoizstāde un Jeļenas Antonovas mākslas “Art-studijas” darbu izstāde NBKN pagalmā; projekta “Rejs Bredberijs “Pieneņu vīns” Rēzeknē” aktivitātes Gājēju promenādē.

Sestdien jau no plkst. 10.00 līdz pat 15.00 Brāļu Skrindu ielā – Svētku gadatirgus! Paralēli no 10.00 līdz 14.00 draugu komandām un ģimenēm būs iespēja sacensties uz ātrumu un apķērību interaktīvajā orientēšanās spēlē “Pret straumi” Krasta ielas promenādē. No 11.00 līdz 13.00 Rēzeknes NBKN pagalmā tiks organizēta aizraujoša radošā darbnīca “Rēzekne auskaros”. Savukārt vakarpusē varēsim doties uz ARPC “Zeimuļs”, kur notiks aktivitāšu “Radošais ceļojums” pasākumi – radošās darbnīcas, lielās āra spēles, galda spēles, burbuļu darbnīca, bērnu stūrītis u.c.

Automīļi laipni gaidīti Latgales vēstniecības GORS iekšpagalmā, kur no 10.00 līdz 15.00 būs aplūkojama Retro auto moto 5 gadu jubilejas izstāde.

Svētdien rēzekniešus un pilsētas viesus aicinās Rēzeknes dievnami: no plkst. 11.00 sirdi priecēs dziedātāji Rēzeknes Vissvētākās Dievdzemdētājas piedzimšanas pareizticīgo baznīcā, plkst. būs 12.00 Svētku dievkalpojums Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē, kur plkst. 13.30 sieviešu koris Medicus sniegs koncertu, veltītu Romualda Jermaka 90 gadu jubilejai. Plkst. 15.00 Septītās dienas Adventistu Rēzeknes draudze aicinās uz pasākumu “Mūziķis Kristaps Cukurs un viņa draugi”; plkst. 16.00 – skanēs digitālās ērģeles Rēzeknes Dieva Žēlsirdības Romas katoļu baznīcā (Atmodas iela 8-12) un plkst. 17.00 Rēzeknes Zaļajā sinagogā spēlēs Klezmeru mūzikas ansamblis, bet plkst. 19.00 Rēzeknes Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīcā notiks Jauno ērģelnieku koncerts, kur muzicēs J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un Maltas Mūzikas un mākslas skolas ērģeļu klases audzēkņi.

Šinīs dienās gaidīs apmeklētājus Rēzeknes Centrālā bibliotēka, Latgales Kultūrvēstures muzejs, Latgales vēstniecība GORS, taču atgādinām, ka daži pasākumi iekštelpas būs pieejami tikai tiem, kuriem ir derīgi Covid-19 sertifikāti.

Kā redzat, Rēzeknes pilsētas svētku pasākumu klāsts ir plašs un daudzveidīgs, tādēļ esam pārliecināti, ka katrs atradīs kaut ko sev īpaši saistošu un patīkamu. Lai jums jauki svētki, lai mūsu pilsēta savā dzimšanas dienā skan un smaida un uzkrāj pozitīvas emocijas nākamajam gadam!

Plašāk – pasākumu afišā!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69892311sec.